"Πολύ τακτική και οι δύο – Για την πρόκριση στο Περιστέρι"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η τοποθέτηση του Γερμανού στην συνέντευξη Τύπου.

Την πίστη του στην πρόκριση στο Περιστέρι εξέφρασε ο Μίχαελ Ένινγκ, στην τοποθέτησή του μετά το τέλος του σημερινού αγώνα. 

Ο Γερμανός έκανε λόγο για ένα παιχνίδι τακτικής και δύναμης, δείχνοντας όχι και τόσο ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του μεσοεπιθετικά. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός: 

Για τον αγώνα: “Είδαμε ότι οι τελευταίες εβδομάδες έχουν κοστίσει σε ενέργεια. Οχι μόνο σε εμάς αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες του θεσμού. Τα τρία ματς των προημιτελικών έληξαν ισόπαλα. Το ματς πήγε στην τακτική, την δύναμη. Είχαμε τις ευκαιρίες για την νίκη, αλλά κρατάμε το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό ματς στο Περιστέρι και θα πάρουμε την πρόκριση”.

Για την πνευματική ετοιμότητα των παικτών του, με αφορμή μία φάση που ο Λάρσον μπορούσε να την τελειώσει αλλά δεν το έκανε: “Θυμάμαι την φάση με τον Λάρσον. Προφανώς μπορούσε να τελειώσει με το αριστερό. Φυσικά υπάρχει πίεση. Ο αντίπαλος όμως δεν είχε καθαρή ευκαιρία. Μας έλειπε η ορμή επιθετικά. Να πλησιάσουμε πιο κοντά στην περιοχή. Και οι δύο παίξαμε με πολύ τακτική, με το μυαλό παράλληλα στην ρεβάνς.”

Για το ματς στην Τρίπολη και το ενδεχόμενο αλλαγών: “Αυτήν την στιγμή οι σκέψεις μου δεν πάνε τόσο μακριά. Σκέφτομαι ακόμα το σημερινό ματς. Χρειαζόμαστε βαθμούς. Οποτέ αυτό το ματς είναι μία άλλη ιστορία”.

Για την παρουσία του κόσμου: “Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα περισσότερο κόσμο. Επικρατούσαν όμως και χαμηλές θερμοκρασίες. Έπαιξε και αυτό τον ρόλο του”.

Για το ενδεχόμενο κόπωσης του Ρόουζ και την πιθανή χρησιμοποίηση του Σούντγκρεν σήμερα: “Κάθε παίκτης πρέπει να διεκδικεί θέση βασικού. Ο Σούντγκρεν έκανε καλό παιχνίδι την τελευταία φορά. Δεν θέλω όμως να μπω σε αυτήν την διαδικασία κουβέντας”.

Για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις αλλαγές: “Ο λόγος ήταν η εξέλιξη του παιχνιδιού. Πήγε πολύ στην δύναμη. Για αυτό επέλεξα αυτούς τους δύο, έχοντας πάντα στο μυαλό μου και τις επιλογές του πάγκου”.

Προτεινόμενα Άρθρα