Λιγότερο σωματικά, περισσότερο πνευματικά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι επιλογές του Μίχαελ Ένινγκ και το ζήτημα της κόπωσης των παικτών βρίσκονται συχνά-πυκνά στο προσκήνιο.

Αυτό παρατηρείται κυρίως τον τελευταίο 1,5 μήνα με τα… μαζεμένα παιχνίδια τα οποία έχει δώσει ο ΑΡΗΣ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ένας κύκλος αγώνων στον οποίο ο προπονητής του ΑΡΗ προχωράει μόνο σε αναγκαστικές αλλαγές (τιμωρίες, τραυματισμοί). 

Ο ένας λόγος είναι η εμπιστοσύνη του Γερμανού σε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Ο άλλος είναι η σωματική κούραση που… δεν παρατηρείται σε τόσο μεγάλο βαθμό. Είτε στις προπονήσεις είτε στα παιχνίδια. 

Αυτό το συμπέρασμα του τεχνικού τιμ δεν βασίζεται μόνο στην εικόνα των παικτών αλλά και στις μετρήσεις που γίνονται. Οι τελευταίες -στις αρχές Φεβρουαρίου- ήταν αρκετά ικανοποιητικές, με δεδομένο ότι η ίδια ενδεκάδα “κουβαλάει” το βάρος σχεδόν όλων των αγώνων. 

Εννοείται φυσικά ότι υπάρχει κόπωση, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να επιβάλλει αλλαγές στην ενδεκάδα. Και όχι τόσο σωματικά. 

Η κούραση της ομάδας και του σχήματος που “κουβαλάει” το βάρος στο ξεκίνημα του νέου έτους, έχει να κάνει πειρσσότερο με το πνευματικό κομμάτι. Το μυαλό, για να διατυπωθεί και λίγο πιο λαϊκά. Αυτό είνα που έχει μεγαλύτερη ανάγκη για αποφόρτιση. Για αυτό λοιπόν το διήμερο ρεπό, για αυτό και το ροτέισον που είναι πιθανό να υπάρξει στο ματς με αντίπαλο τον Ατρόμητο. 

Προτεινόμενα Άρθρα