Δεν μπορεί, δεν μπορεί να περιμένει…

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Λίβερπουλ δεν μπορεί, δεν μπορεί να περιμένει για να σηκώσει την κούπα.

Η κουλ εμφάνιση των εξωγήινων στο κέντρο της Νέας Υόρκης, να βγάζουν σέλφι με τον Γούντι Άλεν και λοιπούς σελέμπριτι. Το να γράψει κάποιος σωστά, χωρίς να το googlάρει, το «επανειλημμένως». Και το να ηττηθεί η Λίβερπουλ σε παιχνίδι της στην Premier League την σεζόν 2019-2020.

Αυτά ήταν, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, τα τρία πιο απίθανα πράγματα να συμβούν φέτος. Κι αν οι εξωγήινοι αγνοούνται (ή, έστω, κυκλοφορούν μεταμφιεσμένοι για να μην τους αναγνωρίζουμε) και το «επαν…», «επανειλλ…», «επανηλειμ…»… η λέξη που γράψαμε πιο πάνω, τέλος πάντων, ουδείς το ‘χει «πετύχει», η ομάδα του Κλοπ γνώρισε εκκωφαντική ήττα από την Γουότφορντ την προηγούμενη εβδομάδα και έστειλε στον κουβά περίπου 87.342.387 ποδοσφαιρόφιλους.

 
Γι’ αυτό, το σημερινό παιχνίδι στο «Άνφιλντ» με την Μπόρνμουθ είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον, μιας και οι Κόκκινοι ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες. Το πράγμα, ωστόσο, φάνηκε να στραβώνει από νωρίς: μόλις στο 8΄ οι φιλοξενούμενοι μετά από μια εξαιρετική αντεπίθεση είδαν τον Γουίλσον με ωραίο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αντριάν για το 0-1.

Πάνω που τα «Ρε λες να…;» άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, το γνωστό δίδυμο των γηπεδούχων ανέλαβε δράση: τεμάχιο νούμερο ένα από τον Σαλάχ με ψύχραιμο τελείωμα στο 25′, τεμάχιο νούμερο δύο 8 λεπτά αργότερα από τον Μανέ μετά από τρομερή κάθετη του Φαν Ντάικ και 2-1 μέχρι να πει κανείς «Γιούργκεν».

Από κείνο το σημείο και μετά η Λίβερπουλ πίεσε αρκετά για να φτάσει στο 3-1 και να ηρεμήσει, η κατοχή της σε κάποια φάση θύμισε ποδοσφαιρική σκλαβιά (82%-18%), όμως έφτασε ελαφρώς αγχωτικά στη νίκη, καθώς το 2-1 δεν άλλαξε.

Με αυτό το «τρίποντο» οι Κόκκινοι πήγαν στους 82 βαθμούς (+25 από τη δεύτερη Σίτι που έχει 2 ματς λιγότερα) και έφεραν το πολυποόθητο τρόπαιο του πρωταθλητή ακόμα πιο κοντά στην αγκαλιά τους, 30 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία.

Πλέον, ναι: η Λίβερπουλ δεν μπορεί, δεν μπορεί να περιμένει για να σηκώσει την κούπα.

Προτεινόμενα Άρθρα