Δεύτερη νίκη με… Γκάμα και "ανοιχτούς" ουρανούς

από Γιώργος Γκάτος

Οι Κιτρινόμαυροι του Μίχαελ Ένινγκ έδειξαν αρκετή όρεξη αλλά σημάδεψαν ξανά τα δοκάρια, με τον Μπρούνο Γκάμα να δίνει τη λύση από την άσπρη βούλα, σε ένα παιχνίδι που… αλλοιώθηκε εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δύο μέσα, δύο έξω

Σε σχέση με το φιλικό της περασμένης Πέμπτης στη Νάουσα, ο ΑΡΗΣ προχώρησε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Ο Μπρούνο Γκάμα αντικατέστησε τον τραυματία Χαβιέ Ματίγια και ο Γιώργος Δεληζήσης τον Τόνι Ντάτκοβιτς.

Από εκεί και πέρα, ο Κουέστα θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, με τους Γκάνεα και Σάκιτς να καταλαμβάνουν τις θέσεις των ακραίων αμυντικών και τον Ρόουζ να αποτελεί παρτενέρ του Γιώργου Δεληζήση.

Στη μεσαία γραμμή, ο Λούκας Σάσα και ο Τζίμι Τζέγκο θα αποτελέσουν το δίδυμο του κέντρου. Μερικά μέτρα πιο μπροστά, οι Ντάνιελ Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα και Γιάννης Φετφατζίδης, θα αγωνιστούν πίσω από τον προωθημένο Δημήτρη Μάνο.

Νωθρό ξεκίνημα με πολλά λάθη στην ανάπτυξη

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε την αναμέτρηση με σχηματισμό 4-3-3 για ακόμα ένα παιχνίδι, αυτή τη φορά με τον Τζέγκο μπροστά από τους αμυντικούς και τους Γκάμα και Σάσα σε ρόλο εσωτερικών χαφ. Τα πρώτα λεπτά ήταν νωθρά και για τις δύο ομάδες στην αποψινή αναμέτρηση, με αρκετά λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους.

Οι “Κιτρινόμαυροι” απείλησαν για πρώτη φορά στο 29ο λεπτό του αγώνα, με ένα σουτ του Λούκας Σάσα που βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε στην αγκαλιά του Καβουσάκη. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ρόουζ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους στην εκτέλεση κόρνερ του Γιάννη Φετφατζίδη και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Τριπλή ευκαιρία για γκολ

Η πιο μεγάλη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο 41′. Αρχικά ο Γιάννης Φετφατζίδης σούταρε, με τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού να διώχνει με γροθιές και στη συνέχεια ο Δημήτρης Μάνος έχασε διπλή ευκαιρία από θέση βολής. Συγκεκριμένα, η κεφαλιά του βρήκε στο κάθετο δοκάρι και το σουτ από το ριμπάουντ κατέληξε ελάχιστα μέτρα άουτ.

Από μια ευκαιρία, αλλά τους τα “χάλασε” ο καιρός

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να παίξει περισσότερο “στρωτό” ποδόσφαιρο και να αναπτυχθεί πιο ορθά. Το passing game έφερε τους “Κιτρινόμαυρους” έξω από την περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Πανσερραϊκός απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα σουτ του Πέτρου που ανάγκασε τον Κουέστα να διώξει σε κόρνερ. Μερικά λεπτά μετά, ο ΑΡΗΣ απάντησε με μια ατομική ενέργεια του Γιάννη Φετφατζίδη που σημάδεψε το δοκάρι του Γουναρίδη.

Η λύση ήρθε από την άσπρη βούλα

Η διπλή στατική φάση, έφερε το γκολ για τον ΑΡΗ. Ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε το φάουλ το οποίο βρήκε σε χέρι ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού, με τον ρέφερι να δίνει πέναλτι. Ο Μπρούνο Γκάμα συνέχισε από εκεί που σταμάτησε τη περσινή σεζόν, αφού κέρδισε τον Γουναρίδη από την άσπρη βούλα στο 70ο λεπτό του αγώνα.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Γκάνεα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι, Μάνος

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Μπαγκαλιάνης, Χατζηπιρπιρίδης, Μαρμαρίδης, Σενγκέρκης, Μπακούτσης, Μαρτίνες

Πανσερραϊκός (Διγκόζης): Καβουσάκης, Ζέρης, Καλί, Κασμερίδης, Γεροδήμος, Ψάλτης, Όμο, Πέτρου, Τσιμίκας, Φάμπρι, Γκούρτσας

Διαιτητής: Μελιτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας) – Δέλλιος (Πέλλας)

Προτεινόμενα Άρθρα