Αντιδράσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης στην Premier League

από Αντώνης Γκάτζιος

Το σχέδιο των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, για την αναδιάρθρωση του αγγλικού πρωταθλήματος έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο νησί.

Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει τη στήριξη του προέδρου της EFL, Ρικ Πάρι, όμως βρίσκει αντίθετες αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και επίσης την αγγλική κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο σχέδιο θέλει τη μείωση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας από 20 σε 18, την κατάργηση της League One και του Community Shield, με αντάλλαγμα την αύξηση των οικονομικών εισφορών από τις ομάδες της Premier League στις μικρότερες κατηγορίες. Το ποσό που θα προσφέρει ετησίως θα είναι 250 εκατομμύρια λίρες.  Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρεται να έχει τη στήριξη των Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Τότεναμ.

Η ίδια η Premier League εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: “Θα μπορούσε να έχει επιζήμιο αντίκτυπο. Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι εκείνο που παρακολουθείται περισσότερο από κάθε άλλο στον κόσμο, έχει μια ζωντανή, δυναμική και ανταγωνιστική δομή πρωταθλήματος, που δημιουργεί ενδιαφέρον σε όλον τον κόσμο. Για να διατηρήσουμε αυτήν τη θέση, είναι σημαντικό όλοι να συνεργαστούμε. Τόσο η Premier League όσο και η ομοσπονδία (FA) υποστηρίζουν μια ευρεία συζήτηση για το μέλλον του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων των δομών του ανταγωνισμού, του χρονοδιαγράμματος και της συνολικής χρηματοδότησής του, ιδίως υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Κατά τη γνώμη της Premier League, πολλές από τις μεμονωμένες προτάσεις στο σχέδιο που δημοσιεύθηκαν θα μπορούσαν να έχουν επιζήμια επίδραση σε ολόκληρο το παιχνίδι και είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε ότι ο Ρικ Πάρι, πρόεδρος της EFL, έχει δώσει την υποστήριξή του”.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε το συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας.
 
Χαρακτηριστικά, τόνισε: “Θα προτρέπαμε την Premier League και την EFL να συνεχίσουν να εργάζονται εποικοδομητικά, ώστε να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική οικογένεια. Είναι σαφές ότι αυτή η πρόταση δεν τυγχάνει υποστήριξης από το σύνολο της Premier League και ακριβώς αυτού του είδους οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, είναι που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου”.

Πηγή: novasports.gr

Προτεινόμενα Άρθρα