Σε… καραντίνα στην κορυφή!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Γκάμα το γκολ της νίκης – Ένα σωστά ακυρωθέν γκολ για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Μόνος 1ος θα παραμείνει ο ΑΡΗΣ για ακόμα μία αγωνιστική, παίρνοντας το ζητούμενο από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 5η αγωνιστική. Δηλαδή τους τρεις βαθμούς της νίκης. 

Το τρίτο φετινό γκολ του Γκάμα (35′) βοήθησε τους “κιτρινόμαυρους” να φύγουν νικητές από το παιχνίδι που έγινε αναγκαστικά στα Γιάνεννα, ξεπερνώντας την μέτρια εικόνα της επανάληψης και την ένταση που υπήρξε.

Αυτή δημιουργήθηκε κυρίως από πλευράς Απόλλωνα, με το σωστά ακυρωθέν γκολ του Σλίβκα στο 70′ ως οφσάιντ, όπως και με το πέναλτι που σωστά δεν δόθηκε στον Μουνιέ ο οποίος έπεσε πάνω στον Δεληζήση.

Το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΑΡΗ πραγματοποίησε ο Έργκους Κάτσε.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Με Ματέο και… Σούντγκρεν (4-2-3-1)

Μία αναμενόμενη αλλαγή και μία αναγκαστική είχε η ενδεκάδα του ΑΡΗ. Ο Γκαρσία πήρε την θέση του Μαντσίνι και ο… Σούντγκρεν εκείνη του Γκάνεα, αφού ο Ρουμάνος ταλαιπωρείται από λουμπάγκο και έμεινε εκτός αποστολής.

Ο Μπουσέ διατηρήθηκε στο τέρμα, με τους Ρόουζ-Δεληζήση να είναι μπροστά του ως στόπερ και τους Σάκιτς-Σούντγκρεν στα άκρα της άμυνας. Ματίγια και Τζέγκο παρέμειναν στα χαφ, με τον Μπερτόγλιο λίγο πιο μπροστά. Ο Γκαρσία ήταν στα δεξιά, ο Γκάμα στα αριστερά και ο Λόπεθ στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Με τετράδα στην άμυνα (4-2-3-1)

Ο Παράσχος δεν έδωσε συνέχεια στην αμυντική πεντάδα που χρησιμοποίησε κόντρα στην ΑΕΛ, ξεκινώντας τετράδα τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκεζ, Λισγάρα και Βιτλή -από τα δεξιά προς τα αριστερά- μπροστά από τον Κότσαρη.

Ο Σλίβκα με τον Φατιόν ήταν στα χαφ. Λίγο πιο μπροστά ο Μπεντινέλι, με τους Φερνάντεθ-Χουχούμη στα άκρα και τον Τσιλούλη στην κορυφή.

Ο δραστήριος ΑΡΗΣ και ο παθητικός Απόλλωνας

Η επιμονή ήταν αυτό που χαρακτήριζε τον ΑΡΗ στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και ειδικά στο πεντάλεπτο από το 10′ μέχρι το 15′ Πίεση, δεύτερες επιθέσεις αλλά σουτ που σταματούσαν στα σώματα των αμυντικών του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να μην απειλείται ουσιαστικά ο Κότσαρης.

Την ίδια ώρα οι “κιτρινόμαυροι” δεν ανησυχούσαν ανασταλτικά, αντιμετωπίζοντας σχετικά εύκολά την όποια προσπάθεια των φιλοξενούμενων να επιτεθούν από τα δεξιά. 

Βρήκε το… κλεδί στο 35′

Με δεδομένη το αμυντικό στήσιμο του Απόλλωνα, ο ΑΡΗΣ ήξερε ότι πρέπει να αξιοποιήσει στιγμές ανισορροπίας της αντίπαλης άμυνας. Οπως δηλαδή στο 35ο λεπτό. 

Από την υποδοχή και την ωραία ενέργεια του Λόπεθ που πάσαρε στον Μπερτόγλιο, ήρθε η διαγώνια μεταβίβαση του τελευταίου στα αριστερά για τον Γκάμα και το 0-1 από το δεξί πλασέ του Πορτογάλου στην κίνηση.

Η μοναδική στιγμή του Απόλλωνα ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Χουχούμη στο δεύτερο δοκάρι να πλασάρει με το κακό του πόδι (το δεξί) πάνω από την εστία του Μπουσέ.

Το… σύνδρομο του δεύτερου ημιχρόνου

Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ θύμισε… ΟΑΚΑ. Δηλαδή μετά από ένα πρώτο καλό μέρος, ήρθε η καθίζηση στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να μην είναι απειλητικοί παρά μόνο σε δύο στιγμές. Μία στο 67′ με το σουτ του Μπερτόγλιο -πέρασε άουτ- και με την προσπάθεια του Ματίγια στο 81′ και την δύσκολη επέμβαση του Κότσαρη με δεύτερη προσπάθεια. 

Δύο φάσεις και Απόλλωνας, το έκαναν… ροντέο

Η εικόνα του ΑΡΗ είχε ως αποτέλεσμα η “Ελαφρά Ταξιαρχία” να φανεί περισσότερο και να είναι πιο δραστήρια στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου μέρους, δίχως όμως να βρίσκει και την καλή τελική για να φτάσει στην ισοφάριση. Διαμορφώθηκε όμως μία κατάσταση που κρατούσε τα πάντα ανοικτά. 

Η ομάδα του Παράσχου βέβαια σκόραρε στο 70′ με τον Σλίβκα. Ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε μετά την… επέμβαση του VAR καθώς υπήρξε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. 

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και στο 87′ με την πτώση του Μουνιέ στην περιοχή. Φάση στην οποία ο παίκτης του Απόλλωνα πήγε πάνω στην Δεληζήση, ενώ μετά και το τσεκάρισμα του Καραντώνη στο VAR διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πάλι οφσάιντ.

Τα παραπάνω… άναψαν τα αίματα, με την αποβολή του Θωμά Ναζλίδη από τον πάγκο, κίτρινες για τους συνεργάτες των δύο προπονητών αλλά με ένα φινάλε που βρήκε τον ΑΡΗ νικητή… 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Κωνσταντίνος Λιόντος (Ηπείρου)
4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 16′ Σάκιτς, 37′ Τζέγκο/19′ Σλίβκα, 22′ Βιτλής, 59′ Μπαξεβανίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 35′ Γκάμα/-

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Τζέγκο (58′ Σάσα), Ματίγια (90’+3′ Μάνος), Γκάμα (75′ Κάτσε), Μπερτόγλιο (90’+3′ Μπαγκαλιάνης), Γκαρσία (75′ Μαντσίνι), Λόπεθ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (62′ Ντάουντα), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλι (89′ Κόλι), Σλίβκα, Φερνάντεζ (61′ Μουνιέ), Τσιλούλης, Βιτλής (89′ Ιωαννίδης), Φατιόν (45′ Τσαμπούρης)

Προτεινόμενα Άρθρα