Λόπεθ: Ναι μεν αλλά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Κριστιάν Λόπεθ έχει εξελιχθεί ήδη σε μία ιδιαίτερη περίπτωση για τον ΑΡΗ.

Πέρυσι το καλοκαίι οι “κιτρινόμαυροι” επέλεξαν να επενδύσουν στον Ισπανό για τον ρόλο του βασικού φορ, γνωρίζοντας αρκετά καλά τον ποδοσφαιριστή έπειτα από δύο χρόνια που τον είχαν στην λίστα τους. 

Ο 31χρονος άσσος ήρθε στην Θεσσαλονίκη αγωνιστική καθίζηση που παρουσίασε στο τελευταίο διάστημα της καριέρας, αλλά και με το ένστικτο του γκολτζή. Για την ώρα όμως αυτό δεν αποτυπώνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πέντε παιχνίδια ο Λόπεθ έχει μόλις μία τελική, αυτήν με την οποία σκόραρε κόντρα στην Λαμία την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Το στατιστικό αυτό έχει διπλή ανάγνωση, αφού ναι μεν από την μία μπορεί να μην είναι σε όλες τις φάσεις αλλά από την άλή δεν έχει πάρει την μπάλα σε καλές κινήσεις που έχει κάνει μέσα στην περιοχή. Και σε αυτό παίζουν ρόλο οι περιφερειακοί της επιθετικής γραμμής.

Για την ώρα ο Ισπανός ισορροπεί την έλλειψη του γκολ με το ασταμάτητο τρέξιμο που… ρίχνει πάνω-κάτω στο γήπεδο, το συνεχές πρέσινγκ του πάνω στην μπάλα -σημαντικό ως παίκτης της πρώτης γραμμής άμυνας- αλλά και την συμμετοχικότητα που έχει όπως στο γκολ του Γκάμα προχθές στα Γιάννενα. 

Σημαντικά στοιχεία για έναν σύγχρονο φορ… Ομως στο end of the day, ο επιθετικός πάντα θα κρίνεται από τις φορές που θα… κουνήσει τα δίχτυα ή τις χαμένες ευκαιρίες του. Το ίδιο έγινε πέρυσι με τον Ιντέγε, το ίδιο θα γίνει φέτος και με τον Λόπεθ, έχοντας βέβαια χρόνο μπροστά του για να αλλάξει τα δεδομένα και να αρχίσει να βγάζει… βέλη από την φαρέτρα του. 

Ισως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αλλάξει και τον τρόπο που κινείται μέσα στο γήπεδο. Να μην γυρίζει, δηλαδή, τόσο συχνά πίσω ή να μην βγαίνει τόσες πολλές φορές στα πλάγια. Ηταν άλλωστε ένα από τα πρώτα πράγματα που του σημείωσε ο Άκης Μάντζιος όταν ήρθε στην ομάδα, ώστε να επικεντρωθεί περισσότερο στον δικό του χώρο ευθύνης.

Προτεινόμενα Άρθρα