Διεθνείς: “Στροφή” στο εθνόσημο

από AllAboutARIS

Στο απουσιολόγιο του Άκη Μάντζιου (αλλά για καλό σκοπό) μπαίνουν οι τρεις παίκτες της ομάδας που θα φορέσουν το εθνόσημο.

Πρόκειται για τους Μάριο Σιαμπάνη, Φαμπιάν Έμαν και Κρίστια Γκάνεα. Οι τρεις τους έχουν λάβει κλήση από τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς της U21 της Ελλάδας, της Αυστρίας και της Εθνικής ανδρών της Ρουμανίας αντίστοιχα και έτσι θα απουσιάσουν από τις προπονήσεις του ΑΡΗ το επόμενο διάστημα.

Ο 21χρονος Σιαμπάνης, μετά και το θετικό ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων που θα αντιμετωπίσει τις Τσεχία (13/11) και Σκωτία (17/11) στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο γκολκίπερ του ΑΡΗ μετράει μέχρι στιγμής 6 συμμετοχές (3 επίσημα, 3 φιλικά) με την U21 της Ελλάδας. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 15/11/2019 στη νίκη 0-1 επί της Σκωτίας. Έκτοτε η Εθνική Ελπίδων έχει 3 ήττες και μόλις 1 νίκη κόντρα στο Σαν Μαρίνο.

Το δρόμο της Εθνικής θα ακολουθήσει μετά από καιρό και ο Κρίστιαν Γκάνεα. Η κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του έρχεται μετά από 3 χρόνια και σε αυτό έχει συμβάλει η μεταγραφή του στον ΑΡΗ. Ο 28χρονος μπακ έχει φορέσει 5 φορές το εθνόσημο σε επίσημο παιχνίδι με την τελευταία του παράσταση να χρονολογείται στις 14/11/2017 όταν αγωνίστηκε για 90 λεπτά στο φιλικό με την Ολλανδία. Τώρα η Εθνική Ρουμανίας θα αντιμετωπίσει τις Νορβηγία, Βόρεια Ιρλανδία για το Nations League και Λευκορωσία σε φιλική αναμέτρηση.

Για τον έτερο διεθνή τερματοφύλακα του ΑΡΗ, Φάμπιαν Έμαν η παρουσία του στην U21 της Αυστρίας δεν αποτελεί είδηση καθώς λογίζεται ως βασική επιλογή στις κλήσεις. Ο 22χρονος μάλιστα ήταν βασικός στο τελευταίο παιχνίδι της χώρας του. Η ομάδα του Έμαν βρίσκεται στη 2η θέση του προκριματικού ομίλου για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κυνηγάει με αξιώσεις πρόκριση στην τελική φάση.

Προτεινόμενα Άρθρα