Οι πόντοι του Γκάνεα και ο ανταγωνισμός στα αριστερά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Ιωάννου είναι επίσημα παίκτης του ΑΡΗ από χθες.

Η ομάδα ενισχύθηκε εκεί που έκρινε ότι… πονούσε και πλέον δημιουργείται συνωστισμός σε ακόμα μία θέση της ενδεκάδας. Ευχάριστος φυσικά… 

Με την ορθολογική προσέγγιση, οι “κιτρινόμαυροι” διαθέτουν πλέον δύο ενδεκαδάτες επιλογές στα μπακ. Σάκιτς-Σούντγκρεν από τα δεξιά και Γκάνεα-Ιωάννου από τα αριστερά. Εάν όμως υπολογίσουμε την ικανότητα κυρίως του Σάκιτς να παίξει επίσης στα αριστερά, τότε ο ανταγωνισμός αυξάνεται.

Η ουσία είναι βέβαια ο Σάκιτς να επανέλθει σταδιακά στη φυσική του θέση, δηλαδή στα δεξιά, με την άλλη στα αριστερά να “παίζεται” ανάμεσα στον Ιωάννου και τον Γκάνεα. 

Ο Κύπριος μπακ θα χρειαστεί κάποιες μέρες προσαρμογής, την ώρα που ο Ρουμάνος κόντρα στον Βόλο πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. 

Ο διεθνής μπακ του ΑΡΗ μέτρησε μία ασίστ (1/2 εύστοχα γεμίσματα), τρία κλεψίματα, τρία κερδισμένα φάουλ και τρία λάθη με πιο… χτυπητό μόλις ένα.

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε την καλή εικόνα των προηγούμενων ημερών στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά το ζητούμενο στην περίπτωσή του είναι να “βγάλει” διάρκεια στο παιχνίδι του. 

Σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω, με δεδομένο ότι στον ΑΡΗ πιστεύουν στον Ιωάννου και ήρθε με την προοπτική να αγωνίζεται βασικός. Κάτι που όμως θα εξαρτηθεί και από την πορεία του Ρουμάνου.

Προτεινόμενα Άρθρα