Ο… νόμος του 18′!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ιωάννου το γκολ… χρυσάφι με το οποίο η ομάδα επέστρεψε στις νίκες και στο πρωτάθλημα.

Το έκανε στο Κύπελλο, το συνέχισε και στο πρωτάθλημα…

Ο ΑΡΗΣ επέστρεψε στις νίκες στο ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Ιωάννου βοήθησε ώστε οι “κιτρινόμαυροι” να αφήσουν πίσω τους τα τρία σερί ματς χωρίς “τρίποντο”, χαρίζοντας με δικό του γκολ το “διπλό” στη Ριζούπολη για τη 18η αγωνιστική της Super League.

Ο Κύπριος μπακ σκόραρε στο 18′ -τέταρτη φορά φέτος που το κάνει ο ΑΡΗΣ- με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να χάνει αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς από πολύ νωρίς. 

Με τη νίκη αυτή ο ΑΡΗΣ φτάνει τους 36 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση, περιμένοντας το αποτέλεσμα τοτ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ αύριο (24/01) στην Τούμπα

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: “Λίφτινγκ” στα μπακ και στην επίθεση (4-2-3-1)

Την άμυνα και την επίθεση είχαν ως επίκεντρο οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου στην ενδεκάδα. Αναμενόμενες και μη…

Η έκπληξη έγινε με τον Σάκιτς που έμεινε στην ενδεκάδα, με τους Σούντγκρεν και Ιωάννου να είναι οι πλάγιοι μπακ. Ο Ρόουζ με τον Δεληζήση ήταν οι δύο στόπερ μπροστά από τον Μάριο Σιαμπάνη.

Στα χαφ διατηρήθηκαν οι Σάσα και Τζέγκο απόντος του Ματίγια. Ο Μπερτόγλιο επανήλθε και πήρε τη θέση του Ματέο Γκαρσία στη μεσοεπιθετική τριάδα, μαζί με τους Γκάμα και Σίλβα. Στην κορυφή ξεκίνησε ο Μαντσίνι αντί του Μάνου. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Αλλαγές στον άξονα από τον Παράσχο (4-5-1)

Τρία νέα πρόσωπα για τους γηπεδούχους, συγκριτικά με το σχήμα που χρησιμοποιήθηκε απέναντι στην ΑΕΛ.

Το πρώτο ήταν ο Κάλισιρ στα στόπερ, δίπλα στον Ντομίνγκεζ. Μπαξεβανίδης και Μπρούτσιτς παρέμειναν στα μπακ, όπως και ο Βέρχουλστ στο τέρμα. 

Κολ και Φατιόν ήταν οι κεντρικοί χαφ. Λίγο πιο μπροστά ο Μπεντινέλι, με τους Τσιλούλη-Φερνάντεζ στα πλάγια και τον Ντάουντα μοναδικό προωθημένο

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το γκολ… ξεκλείδωσε την κυριαρχία του

Από το ξεκίνημα ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος και πιεστικός αλλά όχο ουσιαστικός, μη μπορώντας να πλησιάσει στην περιοχή του Βέρχουλστ.

Τα πράγματα απολοποιήθηκαν αρκετά από τον Ιωάννου, ο οποίος έβαλε τους “κιτρινόμαυρους” μπροστά στο σκορ, στο 18′. Σε φάση διαρκείας από το κόρνερ του Γκάμα, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε άσχημα την κοντινή προσπάθεια του Μπερτόγλιο και ο Ιωάννου απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 του ΑΡΗ.

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στην ομάδα του Μάντζιου και διαμόρφωσε συνθήκες που την ευνοούσα, με τον Απόλλωνα να δίνει παραπάνω χώρους και τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. 

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε κάλλιστα να “καθαρίσει” το ματς από το πρώτο μέρος.. Ο Μπερτόγλιο ήταν ση,είο αναφοράς επιθετικά, δημιουργώντας τις μεγάλες φάσεις με τα τετ α τετ των Μαντσίνι (31′) και Σίλβα (45′) τα οποία σταμάτησε ο Βέρχουλστ. 

Νωρίτερα ο Μπρούνο Γκάμα είχε τις δικές του καλές στιγμές, με το απευθείας φάουλ του 11′ και το μακρινό σουτ που επιχείρησε στο 20ο λεπτό, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να απομακρύνει και στις δύο φάσεις. 

Ο Απόλλωνας θα μπορύσε να σιοφαρίσει στην μοναδική καλή στιγμή που είχε στο πρώτο μέρος, αλλά ο Σιαμπάνης έκοψε χαμηλά την κοντινή προσπάθεια του Φερνάντεθ μέσα από την περιοχή.

Τα τρία χαφ, η διαχείριση και το.. .φρεσκάρισμα της επίθεσης

Ο Μάντζιος πέρασε στο 63′ τον Κάτσε αντί του Σίλβα για να ενισχύσει το κέντρο του και να κρατήσει περισσότερο μπάλα, κάτι που αδυνατούσε να κάνει η ομάδα όσο περνούσε η ώρα και έβγαινε κούραση από αρκετούς παίκτες. 

Ο Απόλλωνας είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα, λόγω διαχείρισης του ΑΡΗ και κούρασης, μέχρι όμως που ήρθαν οι αλλαγές με Μάνο και Ματέο στο 73′ για να αλλάξουν ξανά την εικόνα του ματς.

Οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να φαίνονται ξανά επιθετικά και απείλησαν μετά από ώρα στο 80′ με την επέλαση του Μαντσίνι από τα αριστερά, άργησε όμως να “σπάσει” στο ύψος του πέναλτι και ο Βέρχουλστ τον σταμάτησε. 

Ο Απόλλωνας απείλησε για δεύτερη και… τελευταία φορά στο 85′ με την κεφαλιά του Ντάουντα που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και καρδιοχτύπησε κάπως τον ΑΡΗ, που εν τέλει κράτησε το υπέρ του σκορ και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), 
4ος: Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)

VAR: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’+2′ Φατιόν/45′ Ιωάννου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: -/18′ Ιωάννου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Μπεντινέλι (68′ Μουνιέ), Φατιόν (68΄Κιτόκο), Κάλισιρ (28′ Βιτλής), Φερνάντεζ, Τσιλούλης, Ντάουντα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ιωάννου (86′ Λόπεθ), Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (73′ Μάνος), Μπερτόγλιο (73′ Ματέο), Σίλβα (63′ Κάτσε), Μαντσίνι (86′ Σάκιτς)

Προτεινόμενα Άρθρα