Τελεσίδικη καταδίκη για πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Εκκρεμούν παρόμοιες υπόθεσεις εις βάρος του πρώην προέδρου

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 48 μηνών, με αναστολη, καταδικάστηκε σήμερα τελεσίδικα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης σε βάρος 8 μελών πρώην διοικήσεων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της ΚΜΑ.

Ο πρώην πρόεδρος είχε στραφεί με μηνυτήρια αναφορά κατά των κ.κ. Παπαιωάννου,Πόππη, Ορφανίδη, Άγγ.Γρόλλιου, Χρ. Γρόλλιου, Λάζ. Παπαδόπουλου, Αγγελούση και Τικπασάνογλου κατηγορώντας τους για τα αδικήματα της απάτης, της απιστίας και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης κατά το διάστημα που αυτοί αποτελούσαν μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της ΚΜΑ.

Η υπόθεση ουδέποτε έφτασε στο ακροατήριο, αφού ο αρμόδιος εισαγγελέας την έθεσε στο αρχείο ελλείψει στοιχείων ως παντελώς ανυπόστατη. Φυσικά επικοινωνιακά είχε σηκωθεί πολλή σκόνη, αλλά πάντα η ουσία είναι όταν κάποιος καλείται να αποδείξει όσα ισχυρίζεται.

Με τη σειρά τους οι 8 στράφηκαν δικαστικά κατά του πρώην προέδρου ζητώντας την ποινική του καταδίκη, την οποία και πέτυχαν σήμερα τελεσίδικα.

Εκκρεμούν παρόμοιες υπόθεσεις εις βάρος του πρώην προέδρου από μηνύσεις που έχουν υποβληθεί εναντίον του από τους υπόλοιπους εκ των 25 συνολικά προσώπων που είχε συμπεριλάβει στην αρχική μηνυτήρια αναφορά του.

Προτεινόμενα Άρθρα