ΑΡΗΣ ο θεός, ΑΡΗΣ… δεύτερος και ισχυρός!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με 51 βαθμούς η ομάδα στη διαδικασία των πλέι οφ.

Νίκη ήθελε… Και νίκη πήρε ο ΑΡΗΣ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, μαζί με τη 2η θέση.

Οι “κιτρινόμαυροι” θα ξεκινήσουν ως 2οι τη διαδικασία των πλέι οφ, επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0 και φτάνοντας έτσι τους 51 βαθμούς. 

Ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ στο 6′, αποχωρώντας τραυματίας στο 22′ μετά από πρόβλημα στον προσαγωγό. Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, με αποκορύφωμα του δοκάρι του Σίλβα (8′) και την προσπάθεια του Σάσα μέσα στην περιοχή (33′). Παρόλα αυτά το 1-0 ήταν αρκετό ώστε να κατακτήσουν τη 2η θέση και παράλληλα να αυξήσουν τη διαφορά από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Επιστροφή για Μήτρογλου και Κουέστα (4-2-3-1)

Τρεις αλλαγές και δύο σημεία αναφοράς είχε η ενδεκάδα του ΑΡΗ. Ο Χουλιάν Κουέστα επέστρεψε στα βασικά πλάνα του Μάντζιου μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπως και ο Κώστας Μήτρογλου μετά από δύο εβδομάδες για να καλύψει το κενό του Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης.

Νέο πρόσωπο στην άμυνα ήταν ο Κρίστιαν Γκάνεα, στα αριστερά. Στα δεξιά ήταν ο Σούντγκρεν, με τους Ρόουζ-Δεληζήση στα στόπεερ. Ο Τζέγκο με τον Σάσα ήταν η δυάδα των χαφ. Μπερτόγλι

ΟΦΗ: Ντεμπούτο με τρεις αλλαγές για τον Νιόπλια

Ο Έλληνας τεχνικός επανέφερε τους Βάτερμαν, Μαρινάκη και Καστάνιος στην ενδεκάδα των Κρητικών, για το παιχνίδι με τον ΑΡΗ.

Ο Ολλανδός κίπερ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Μαρινάκης με τον Κοροβέση οι πλάγιοι μπακ. Διαμαντής και Γιαννούλης το δίδυμο στα στόπερ. 

Μεγιάδο, Στάικος και Ντε Γκουζμάν συνέθεταν την τριάδα του άξονα. Σαρδινέρο και Στάρτζεον ήταν οι ακραίοι επιθετικοί και ο Καστάνιος στην κορυφή. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μητρο…γκολ και αλλαγή! 

Επιστροφή στην ενδεκάδα με γκολ για τον 33χρονο επιθετικό, σε μία φάση ωστόσο που κατά το ήμισυ ανήκει στον Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο Αργεντινός έκλεψε τη μπάλα ψηλά και την “κουβάλησε” μέχρι την περιοχή, για να “σπάσει” την κατάλληλη στιγμή στον Μήτρογλου και αυτός με αριστερό σουτ να πετύχει το δεύτερο γκολ του στα “κιτρινόμαυρα”.

Η συνέχεια δυστυχώς δεν ήταν αναλόγη, αφού από το γκολ ψυχολογίας που πέτυχε ακολούθησε η αναγκαστική του αλλαγή στο 22΄- πρόβλημα στον προσαγωγό- για να πάρει τη θέση του ο Μάνος. 

Δοκάρι και ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο

Το δεύτερο γκολ ήταν ο επόμενος στόχος του ΑΡΗ, αλλά οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που του το στέρησαν μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Το δοκάρι του Σίλβα (8′) ήταν η πρώτη καλή στιγμή μετά το 1-0. Ακολούθησε η προσπάθεια του Σάσα μέσα από την περιοχή στο 33′ όπως και η μεγάλη ευκαιρία του Μάνου (38′) και τον Βάτερμαν να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση.

Οχι πολλά πράγματα από τον ΟΦΗ

Μία-δύο καλές στιγμές με τον Ντε Γκούζμαν ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Νιόπλια, που κατά διαστήματα είχε καλή κυκλοφορία αλλά χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά.

Διπλή χαμένη ευκαιρία με Ρόουζ

Σέντρα στο δεύτερο μέρος, κόρνερ και μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία του ΑΡΗ για το 2-0, με πρωταγωνιστή τον Λίντσεϊ Ρόουζ.Ο Δεληζήσης βρήκε το Γάλλο με το κεφαλιά-πάσα. ο Βάτερμαν σταμάτησε την πρώτη προσπάθειά του και στο ριμπάουντ σημάδεψε ψηλά. 

Η επέλαση του Γκάμα

Ακόμη μία πολύ καλή στιγμή για τον ΑΡΗ, ούτε αυτή όμως “έφερε” το δεύτερο γκολ. Ο Τζέγκο έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και ο Γκάμα διέσχυσε μόνος του σχεδόν το μισό γήπεδο, με το δεξί του πλασέ να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Βάτερμαν.

Έπεσε ο ρυθμός, εύκολη διαχείριση από τον ΑΡΗ.

Έπρεπε να περάσουν 23′ λεπτά για να απειλήσει ξανά η ομάδα του Μάντζιου, με τον Βάτερμαν να μπλοκάρει την κεφαλιά του Σάσα στο 79′. 

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση των γηπεδούχων, τρία λεπτά πριν τη μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ να ισοφαρίσει με τον Μαρινάκη μέσα από την περιοχή.

Ο ΑΡΗΣ γενικά δεν είχε θέματα διαχείρισης στο τελευταίο κομμάτι του ματς και κράτησε άνετα το 1-0 μέχρι το τέλος, για να πάρει τη νίκη και να φτάσει τους 51 βαθμούς. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζασ/Λευκάδας), Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)
4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42′ Σίλβα/-
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 6′ Μήτρογλου/-

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα- Τζέγκο, Σάσα – Γκάμα, Μπερτόγλιο (90’+1′ Σάκιτς), Σίλβα (84′ Μπρούνο) – Μήτρογλου (22′ Μάνος)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν – Μαρινάκης, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (79′ Ουές) – Μεγιάδο, Στάικος (57′ Νέιρα), Ντε Γκουζμάν (61′ Σακόρ) – Σαρδινέρο, Στάρτζεον, Καστάνιος

Προτεινόμενα Άρθρα