Ακόμα "Χ" άνει φάσεις…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Επιθετικό κρεσέντο χωρίς γκολ ήταν για τον ΑΡΗ το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Για σχεδόν 90′ λεπτά οι “κιτρινόμαυροι” έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, δημιούργησαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη αλλά δεν βρήκαν το τέρμα που θα τους έδινε τη νίκη και θα “κλείδωνε” την 3η θέση στα πλέι οφ.

Από το 30′ και μετά το ματς ήταν μονόλογος για την ομάδα του Μάντζιου, η οποία μετά το 73′ είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Πούγγουρα. Ακόμα κι έτσι όμως το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ούγγρου Ίστβαντ.

Πλέον ο ΑΡΗΣ χρειάζεται έναν βαθμό στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ για να τερματίσει οριστικά 3ος αλλά και για να… καλυφθεί σε ό,τι έχει να κάνει με το -6 που επικαλούνται στον Παναθηναϊκό.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Πέντε αλλαγές και αργεντίνικη… συνταγή (4-2-3-1)

Ο Μάντζιος αποφάσισε να “φρεσκάρει” εκ νέου την ενδεκάδα του, αφήνοντας εκτός -μεταξύ άλλων- και τον Μπρούνο Γκάμα.

Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Σάκιτς-Γκάνεα στα άκρα της άμυνας, με τους Ρόουζ-Δεληζήση στα στόπερ. Στα χαφ ήταν ο Σάσα με τον Ματίγια. Λίγο πιο μπρόστα ο Μπερτόγλιο και πίσω από τον προωθημένο Μάνο. Γκαρσία και Μαντσίνι ήταν οι δύο εξτρέμ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αναγκαστικές αλλαγές για τον Συλαϊδόπουλο (4-3-3)

Εναν τραυματισμό και δύο τιμωρίες κλήθηκε να διαχειριστεί ο υπηρεσιακός προπονητής των “πράσινων”, προχωρώντας σε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ο Διούδης ήταν κανονικά στο τέρμα, όπως και οι Μόλ-Χουάνκαρ στα άκρα της άμυνας. Μία αλλαγή στα στόπερ, με τον Πούγγουρα να παίρνει τη θέση του Βέλεθ δίπλα στον Σένκεφελντ.

Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ και Βιγιαφάνες ήταν η τριάδα των χαφ. Καρλίτος και Χατζηγιοβάνης ήταν οι δύο εξτρέμ που πλαισίωναν τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Κατοχή ο ΑΡΗΣ, φάσεις ο Παναθηναϊκός

Ο ΑΡΗΣ εμφανίστηκε με υπεροχή, κατοχή της μπάλας αλλά και το… γνωστό του πρόβλημα να δημιουργήσει τελικές στην αντίπαλη περιοχή, παρά τις προσπάθειες των μεσοεπιθετικών του. 

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν ήταν το ίδιο δραστήριος αλλά απείλησε περισσότερο στο πρώτο μισάωρο. Πρώτα στο 19′ με το σουτ του Καρλίτος -μπλόκαρε ο Κουέστα- και στο 25′ με την τεράστια ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη και το σωτήριο τάκλιν του Σάσα μπροστά από τον εξτρέμ των “πρασίνων” πριν εκτελέσει απέναντι από τον Κουέστα.

Απάντησε… μαζεμένα ο ΑΡΗΣ

Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκε στους γηπεδούχους από πλευράς ευκαιριών, φτάνοντας κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις και με κορυφαία τη φάση του Σάσα στο 34′.

Ο Βραζιλιάνος σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάνος με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ ενώ στο 43′ ο Μαντσίνι μάζεψε την παράλληλη πάσα του Σάσα αλλά απέτυχε να σκοράρει από αρκετά πλεονεκτική θέση.

Φάτσα με την εστία ο Μαντσίνι, αλλά…

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους ο ΑΡΗΣ σπατάλησε μία από τις καλύτερες στιγμές του στο παιχνίδι, αφού ο Ντάνιελ Μαντσίνι αστόχησε σε τετ α τετ με τον Διούδη.

Ο διεθνής τερματοφύλακας ήταν ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός κρατούσε το μηδέν, σταματώντας την προσπάθεια του Ματέο στο 63′ ενώ στο 68′ έκανε την επέμβαση του αγώνα σε φάουλ του Γκάμα με τρομερή εκτίναξη.

Απευθείας κόκκινη σε Πούγγουρα, “έπεσε” ο ΑΡΗΣ

Στο 73′ ο ΑΡΗΣ είδε τον Πούγγουρα να χτυπάει τον Μαντσίνι εκτός φάσης και να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν ήταν πιο ευνοϊκές για τον ΑΡΗ, παραδόξως όμως άρχισε να… πέφτει μετά την αποβολή των “πρασίνων”.

Στις καθυστερήσεις Μπρούνο και Γκάνεα είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές, τις οποίες όμως σταμάτησε ο Διούδης και έτσι ήρθε το τελικό 0-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαντ Ίστβαντ (Ουγγαρία)
ΒΟΗΘΟΙ: Άλμπερτ Ίστβαντ (Ουγγαρία), Θεόδωρος Γεωργίου (Ουγγαρία)
4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

VAR: Τιάγκο Μάρτινς (Πορτογαλία)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 9΄Δεληζήσης/10′ Μακέντα, 17′ Αλεξανδρόπουλος, 73′ Διούδης, 90’+2′ Μαουρίσιο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/72′ Πούγγουρας
ΓΚΟΛ: –

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα -Σάκιτς (84′ Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα- Ματίγια, Σάσα.- Μπερτόγλιο (64′ Γκάμα), Μαντσίνι (79′ Μπρούνο), Γκαρσία – Μάνος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ( Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Διούδης -Μολό, Σένκεφελντ (53′ Σένκεφελντ), Πούγγουρας, Χουάνκαρ – Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (75′ Μπουζούκης), Βιγιαφάνες- Καρλίτος (63′ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (63′ Ιωαννίδης), Μακέντα (75′ Καραγιάννης)

Προτεινόμενα Άρθρα