«Χλώμιασε» η πρωτιά για την Ελλάδα

από AllAboutARIS

Μετά το σημερινό διπλό της Βοσνίας στη Σλοβακία, η Εθνική μας ομάδα ελπίζει σε θαύμα για την πρωτιά στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Δύο στραβοπατήματα της Βοσνίας ήθελε η Εθνική ομάδα για να πάρει αυτή «κεφάλι» στον όμιλο. Το πρώτο έγινε την Παρασκευή, απρόσμενα ίσως, με τους Σλοβάκους να κερδίζουν τη Βοσνία μέσα στην έδρα της. Αυτό το αποτέλεσμα μας έκανε να ελπίζουμε για μία δεύτερη γκέλα των Βόσνιων, αυτή τη φορά μέσα στη Σλοβακία. Αυτό δεν συνέβη και η Βοσνία πέρασε νικηφόρα, κρατώντας με νύχια και με δόντια την πρωτιά.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα η Βοσνία και η Ελλάδα ισοβαθμούν στην κορυφή με 19 βαθμούς, με τους Βόσνιους να υπερτερούν λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων. Η Σλοβακία έμεινε στους 12 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι η Εθνική μας εξασφάλισε μαθηματικά τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή της τουλάχιστον στα μπαράζ.

Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του ομίλου η Ελλάδα ελπίζει σε απώλεια βαθμών της Βοσνίας εντός έδρας από το Λιχτενστάιν είτε εκτός με τη Λιθουανία. Το σενάριο είναι πολύ δύσκολο αλλά όταν πρόκειται για μπάλα όλα μπορούν να συμβούν. Αυτονόητο είναι ότι η Εθνική μας θα πρέπει να κερδίσει στην έδρα της τόσο την αδιάφορη πλέον Σλοβακία στις 11 Οκτωβρίου και το Λιχτενστάιν στην αυλαία στις 15 του μήνα.

Προτεινόμενα Άρθρα