Πλήρωσε την αδράνεια… (1-1)

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ αν και ήταν καλύτερος από τον Λεβαδειακό και είχε 17 τελικές προσπάθειες προς την εστία του Στρατηλάτη, πλήρωσε για μία ακόμα φορά τα προσωπικά λάθη και έμεινε στο 1-1 παίρνοντας μόλις ένα βαθμό.

Ο ΑΡΗΣ αν και ήταν καλύτερος από τον Λεβαδειακό και είχε 17 τελικές προσπάθειες προς την εστία του Στρατηλάτη, πλήρωσε για μία ακόμα φορά τα προσωπικά λάθη και έμεινε στο 1-1 παίρνοντας μόλις ένα βαθμό.

Σημάδια βελτίωσης από τον ΑΡΗ που πρέπει ωστόσο αυτά τα παιχνίδια να τα κερδίζει απέναντι σε ένα ανύπαρκτο αντίπαλο που στην μία και μοναδική ευκαιρία του πέτυχε το γκολ που του έδωσε τον βαθμό.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ψυχογιό στο ντεμπούτο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Τσουμάνη στο αριστερό, τους Πουλίδο-Κύργια το κέντρο της άμυνας. Στα χαφ Παπαδόπουλος, Έλσνερ είχαν τον ρόλο των αμυντικών χαφ, με τον Τριανταφυλλάκο σε ρόλο μπροστά τους, τρίτου χαφ.

Ο Τάτος ξεκίνησε αριστερά στα εξτρέμ, ο Σταυρόπουλος δεξιά και ο Ουντότζι στην  κορυφή του 4-3-3 που επέλεξε ο Μιλίνκοβιτς.
Οι παίκτες του ΑΡΗ μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά για να οδηγήσουν στο λάθος την άμυνα του Λεβαδειακού. Σε ένα βαθμό το πέτυχαν στο πρώτο δεκάλεπτο, μπήκαν στην περιοχή, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν τα κατάφεραν.

Ο Λεβαδειακός μπήκε στην περιοχή του ΑΡΗ στο 12 με τον Μάντζιο να φτάνει κοντά στον Διούδη, αλλά από πλάγια θέση να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ο Μιλίνκοβιτς βλέποντας το πρόβλημα στην ανάπτυξη άλλαξε πλευρές τους Τάτο, Σταυρόπουλο στο 20λεπτο, αλλά το βασικό πρόβλημα ήταν ότι ο Ουντότζι δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 34 όταν μετά από φάουλ του Κονέ, ο Λυκογιάννης έπιασε την κεφαλιά από το κέντρο της άμυνας του ΑΡΗ, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Από την άλλη ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να απειλήσει με ένα σουτ του Ουντότζι στο 36,αλλά το σουτ του Νιγηριανού έφυγε πολύ άουτ.

ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ-ΦΩΤΙΑ ΜΕ 3 ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Στο 43 όμως ο ΑΡΗΣ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του με τον Σταυρόπουλο να κλέβει και να πασάρει στον Ουντότζι που σούταρε δυνατά για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Στρατηλάτης. Στην εξέλιξη μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Τριανταφυλλάκος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Σπάθας δεν είδε το χτύπημα εκτός φάσης του Μάντζιου στον Πουλίδο και ο ΑΡΗΣ είχε την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου με τον Ουντότζι να πιάνει την κεφαλιά, αλλά και πάλι τον Στρατηλάτη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ Ο ΚΑΠΟ ΚΑΙ 0-1

Στο 53 ο Διούδης σε μία εύκολη φάση, μπερδεύτηκε και μόνος του έστειλε την μπάλα κόρνερ σε ένα λάθος που δυστυχώς στοίχισε στην εξέλιξη της φάσης. Από την εκτέλεση κόρνερ ο Καπό (που απορρίφθηκε από τον Μούτα για να έρθει στην θέση του ο Ίμπε) στην πρώτη του επαφή με την μπάλα από πολύ κοντά άνοιξε το σκορ για το 0-1 με την άμυνα του ΑΡΗ να… συλλαμβάνεται κοιμώμενη.

ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΕ ΟΥΝΤΟΤΖΙ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Παρά το σοκ από το γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα, ο ΑΡΗΣ αντέδρασε με τον Ουντότζι μετά από ωραίο κλέψιμο και πάσα του Έλσνερ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού και με ωραίο πλασέ να σημειώνει το 1-1 στο 58΄. Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε για την ανατροπή άμεσα με τον Παπαδόπουλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 63 όταν μόνος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε και δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Τάου μπλόκαρε ο Στρατηλάτης.

ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΚΟΝΕ- ΧΑΡΙΣΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΣΕ ΤΑΤΟ

Ο Σπάθας ότι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο με τον Μάντζιο το έκανε στο 74 όταν ο Κονέ έπιασε από τον λαιμό τον Τάτο στην «κοκορομαχία» των δυο. Ο Σπάθας απέβαλε σωστά τον παίκτη του Λεβαδειακού, ενώ έπρεπε να δώσει κίτρινη στον Τάτο κάτι που δεν έκανε.

ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΙΛΙΝΚΟΒΙΤΣ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Λίγο πριν την αποβολή ο Μιλίνκοβιτς πέρασε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού τον Οικονομόπουλο στην θέση του Παπαδόπουλου και στο 78 μπήκε ο Μανιάς στην θέση του Τριανταφυλλάκου με αντίστοιχη διαφοροποίηση του συστήματος, καθώς πήγε στην κορυφή ο Μανιάς , στα άκρα δεξιά ο Ουντότζι και σε ρόλο… δεκαριού ο Τάτος. Από το σημείο της αποβολής, οι παίκτες του Λεβαδειακού βρίσκονταν συνεχώς στο έδαφος, αλλά ο ΑΡΗΣ είχε την ευκαιρία του.

ΣΕ ΚΕΝΗ ΕΣΤΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΑΡΗΣ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 87 όταν μετά από σέντρα του Ψυχογιού ο Στρατηλάτης έχασε την έξοδο, αλλά ο Σταυρόπουλος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ σε μία τεράστια ευκαιρία για το 2-1.
Ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά και έτσι έμεινε στο 1-1 και πήρε μόλις ένα βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Κύργιας, Πουλίδο, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (70 Οικονομόπουλος), Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (78 Μανιάς), Τάτος, Σταυρόπουλος, Ουντότζι

Λεβαδειακός : Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μαρτίνεθ, Σανγκινέτι, Λυκογιάννης, Κονέ, Μαχαίρας, Ιωαννίδης (46 Καπό), Μάρτινς (78 Πετράτσι), Ορτέγκα (62 Μπούστο), Μάντζιος

Προτεινόμενα Άρθρα