Επικράτησαν τα φαβορί (vids)

από AllAboutARIS

Πολλά και ενδιαφέροντα επεφύλαξε η πρώτη ημέρα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Στον 5ο όμιλο, η Τσέλσι έκανε επίδειξη δύναμης επί της Στεάουα, συντρίβοντάς την στο Βουκουρέστι με 4-0. Ο χορός των γκολ για τους «μπλε» του Ζοζέ Μουρίνιο άρχισε στο 20’ με τον Ραμίρες, ενώ καίριο χτύπημα για τους γηπεδούχους ήταν το αυτογκόλ του Γκεοργκιέφσκι στο 44’. Ο Ραμίρες και πάλι στο 55’ έκανε το 0-3, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λάμπαρντ στο 90’.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που στιγματίστηκε από τα επεισόδια Ελβετών χούλιγκανς και οπαδών της Σάλκε αλλά και την εισβολή  των ακτιβιστών, η Σάλκε έβγαλε σπουδαίο διπλό με 1-0 και «χρυσό» σκόρερ τον Ντράξλερ στο 54’.

Βαθμολογία: Σάλκε 6, Βασιλεία 3, Τσέλσι 3, Στεάουα 0

Στον 6ο όμιλο, η Άρσεναλ γιόρτασε στο «Έμιρεϊτς» τη συμπλήρωση 17 χρόνων του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της με νίκη 2-0 επί της Νάπολι, που τη διατηρεί στην πρώτη θέση. Μόλις στο 8’ ο Οζίλ (φωτό) άνοιξε το σκορ για τους «κανονιέρηδες», ενώ ο ίδιος παίκτης στο 15’ έδωσε την ασίστ στον Ζιρού, ο οποίος «έγραψε» από νωρίς το 2-0, που έμεινε ως το τέλος.

Η περσινή φιναλίστ του τελικού, Μπορούσια Ντόρτμουντ, είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στη Μαρσέιγ. Ο Λεβαντόφσκι στο 19’ έκανε το 1-0, στο 52΄ο Ρόις από μακρινή εκτέλεση φάουλ χρίστηκε σκόρερ μετά το λάθος του Μανταντά, ενώ ο Λεβαντόφσκι ήταν αυτός που πέτυχε στο 82’ το τελικό 3-0.

Βαθμολογία: Άρσεναλ 6, Νάπολι 3, Ντόρτμουντ 3, Μαρσέιγ 0

Στον 7ο όμιλο, ασταμάτητη η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε και από το «Ντραγκάο», κερδίζοντας την Πόρτο με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Ο Μαρτίνες στο 16’ έδωσε προβάδισμα στους «δράκους», ωστόσο οι «ροχιμπλάνκος» ισοφάρισαν αρχικά με τον Γκοντίν στο 58’ και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 86’ με τον Αρντά, ο οποίος όμως ηταν σε θέση οφσάιντ.

Στη Ρωσία, η Ζενίτ «κόλλησε» στο 0-0 με την Αούστρια Βιέννης. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν από το 44’ με δέκα παίκτες, μετά την αυστηρή αποβολή του Βίτσελ.

Βαθμολογία: Ατλέτικο Μ. 6, Πόρτο 3, Αούστρια 1, Ζενίτ 1

Στον 8ο όμιλο, οι φιλοξενούμενες Μίλαν και Μπαρτσελόνα απέδρασαν με θετικά αποτελέσματα με τη συνδρομή της διαιτησίας. Στη Σκωτία, η Σέλτικ με τον Γιώργο Σαμαρά βασικό, αποτέλεσε σκληρό αντίπαλο για την Μπαρτσελόνα. Η πολύ αυστηρή αποβολή του Μπράουν στο 60’ έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στους Καταλανούς για ένα ημίωρο και δεν το άφησαν να πάει χαμένο. Στο 76’ με ωραίο γκολ του Φάμπρεγας η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη με 1-0.

Στο Άμσερνταμ, ο Άγιαξ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει νίκη με 1-0, που του χάριζε το γκολ του Ντένβιλ στο 89. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων το πέναλτι-εφεύρεση υπέρ της Μίλαν έδωσε τη δυνατότητα στον Μπαλοτέλι να ισοφαρίσει για το τελικό 1-1.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 6, Μίλαν 4, Άγιαξ 1, Σέλτικ 0

Δείτε στο YellowTV τα γκολ των αποψινών αναμετρήσεων του Champions League

Προτεινόμενα Άρθρα