Τον Οκτώβριο στη Νέα Σμύρνη

από AllAboutARIS

Η Νέα Σμύρνη είναι μία έδρα που δυσκολεύει τον ΑΡΗ και ειδικά τον Οκτώβριο οι «κίτρινοι» δεν έχουν φύγει ποτέ νικητές από εκεί.

Ο ΑΡΗΣ έχει καιρό να φύγει νικητής από τη Νέα Σμύρνη, κάτι που φιλοδοξεί να κάνει αύριο και να πάρει το πρώτο του τρίποντο στη φετινή Σούπερ Λιγκ, κάνοντας ουσιαστικά μία νέα αρχή από μία έδρα που τον δυσκολεύει.

Αρνητική είναι η παράδοση των «κίτρινων» κόντρα στον Πανιώνιο σε εκτός έδρας παιχνίδια και το μήνα Οκτώβριο, κατά τον οποίο καταγράφονται συνολικά τέσσερις αναμετρήσεις με τον ΑΡΗ να πετυχαίνει μόλις μία ισοπαλία.

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες έπαιξαν Οκτώβριο μήνα ήταν στις 18/10/2008, με τον ΑΡΗ να γνωρίζει την ήττα με 2-1 για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σε εκείνο το παιχνίδι οι “κίτρινοι” είχαν προηγηθεί μόλις στο 2` με τον Χαβίτο αλλά ο Πανιώνιος έκανε την ανατροπή με τον Αλβάρο Ρεκόμπα να δίνει δύο ασίστ και του Μανιάτη και Άντερσον (φωτό) να διαμορφώνουν το τελικό σκορ. Ακριβώς 21 χρόνια πριν, στις 18/10/1987 είναι η προηγούμενη αναμέτρησή τους τον συγκεκριμένο μήνα, με τους Νεοσμυρνιώτες να κερδίζουν στην 5η αγωνιστική με 2-0.

Στις 21/10/1984, για την 4η αγωνιστική ο ΑΡΗΣ παίρνει το μοναδικό του βαθμό με το ισόπαλο 1-1, ενώ άλλη μία ήττα των «κίτρινων» με 2-1 καταγράφεται στις 4/10/1970, στην 3η αγωνιστική εκείνου του πρωταθλήματος.

Αύριο βέβαια κανέναν δεν πρόκειται να απασχολήσει η παράδοση και το μόνο που «καίει» τον Μιλίνκοβιτς και τους παίκτες του είναι να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη με το διπλό, που θα δώσει μία μεγάλη ώθηση στην ομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα