"Άφησε το στίγμα του στον ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΑΡΗ για τον άλλοτε Ολλανδό τεχνικό της ομάδας, αλλά και για την φετινή χρονιά των "κίτρινων"

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Τάις Λίμπρεχτς ο Κυριάκος Μπιμπισίδης, με δηλώσεις του στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air”.

Ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας, που αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Ολλανδού, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας , ενώ σχολίασε και την τωρινή εικόνα των “κίτρινων”, με αφορμή τη νίκη επί του Πανιωνίου. 

Αναλυτικά: 

Για το χθεσινό γεύμα τον Λίμπρεχτς: “Η χθεσινή συνεστίαση με τον Τάις, τη γυναίκα του, κάποιους φίλους και βετεράνους του ΑΡΗ που συνεργάστηκαν μαζί τους, μας πήγε αρκετά πίσω. Σε καλές αλλά και άσχημες αναμνήσεις. Για μένα μαζί με τον Κράμερ, είναι οι δύο καλύτερες προπονητές που πέρασαν από τον ΑΡΗ”

Για τη συνεργασία του με τον Ολλανδό τεχνικό: “Ήταν κάτι το διαφορετικό τότε για εμάς.. Το 1984-1985 έκανα την καλύτερη προετοιμασία της καριέρας μου. Ήταν ο πρώτος τεχνικός που δούλεψε ατομικά στις προπονήσεις. Για αυτό έκανε μεγάλη καριέρα κι άφησε μεγάλο όνομα στην Ελλάδα. Ήταν δάσκαλος, το κάτι άλλο. Άφησε το στίγμα του στον ΑΡΗ.

Συγκινήθηκε πάρα πολύ που είδε τόσους παλιούς παίκτες του, μετά από τόσα χρόνια. Είπε ότι θα το  κάνει κάθε χρόνο. Του προτείναμε και εμείς να διοργανώσουμε ένα τουρνουά με ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και Ηρακλή, με τους παίκτες που είχε τότε”.

Για την καριέρα του στην Ελλάδα, αλλά και για το περιστατικό με τον Ρουντ Γκούλιτ, στην Εθνική Ολλανδίας: “Σε όσες ομάδες πήγε, παρουσίασε έργο. Έπαιρνε αυτός και μόνο τις αποφάσεις στην ομάδα. Τώρα για τον Γκούλιτ, ήταν ο λόγος που έφυγε από την Εθνική Ολλανδίας. Είπε τότε ότι τεμπέλιαζε στην προπόνηση, παραποίησαν τις δηλώσεις του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την Εθνική Ολλναδίας το 1988”.

Για τη νίκη επί του Πανιωνίου: “Είναι σημαντικό για την ψυχολογία του κόσμου και γενικά για όλους. Μια νίκη, που με τον τρόπο που ήρθε, θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Ο Μιλίνκοβιτς προσπάθησε να συμμαζέψει αρκετά πράγματα. Ακόμα και με την Ξάνθη, η ομάδα άρεσε.

Με τον Πανιώνιο, ο ΑΡΗΣ κυνήγησε και την ουσία, αν και τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Η ομάδα όμως είχε μεγάλη αποφασιστηκότητα, και έτσι ήρθε η νίκη”,

Η συμμετοχή του Αγκάνθο θα αλλάξει πρόσωπο στον ΑΡΗ. Παρά τα προβλήματα που έχει, είναι πολυτέλεια και θα βοηθήσει. Θα ανέβει και ο Τάτος, όπως και ο Ουντότζι”.

Για το πιο σημαντικό τομέα που άλλαξε ο Μιλίνκοβιτς: “Ήταν σημαντικό να μπορέσει η ομάδα να είναι σκληροτράχηλη στο θέμα της αμυντικής συμπεριφοράς. Έτσι έχεις καλύτερη ψυχολογία και όταν κερδίζεις μπάλες, θα κάνεις και περισσότερες επιθέσεις. Αυτό προσπαθεί να αλλάξει ο Μιλίνκοβιτς και για μένα, είναι το πιο σημαντικό”.

Προτεινόμενα Άρθρα