"Τετράδα" για το τμήμα Baseball

από AllAboutARIS

Το Σάββατο τα παιχνίδια των ημιτελικών

Μόλις τελείωσε το τελευταίο Σαββατοκύριακο της κανονικής περιόδου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα baseball και όπως όλοι γνωρίζετε το σημαντικότερο παιχνίδι αυτού του αγωνιστικού διημέρου ήταν το Α.Ο. Μίλων Νέας Σμύρνης – Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης διότι έκρινε ποιά από τις 2 ομάδες θα έμπαινε στην τετράδα της βαθμολογίας και θα συνέχιζε στα play off του 13ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Αναμενόταν να είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις 2 ομάδες και τελικά δεν απογοήτευσε κανέναν.

Τελικό σκόρ Α.Ο. Μίλων Νέας Σμύρνης – Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης 6 – 10

Το παιχνίδι ξεκίνησε στην ώρα του στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου και βρήκε τον Άρη να προηγείται στο πρώτο μισό της πρώτης αλλαγής με 2 – 0 μετά από back to back RBI singles του Δημήτρη Γαζή και του Raynaldo Cruanas Muzio . O Μίλωνας δεν κατάφερε να ανταποδώσει καθώς δυσκολεύτηκε πολύ με το δυνατό και τεχνικό pitching του Έλις Γαβριήλ Ρέμους . Ο ΕλληνοΒούλγαρος pitcher του Άρη (ο παππούς του ήταν Έλληνας από το Διδυμότειχο) μπήκε αποφασισμένος να μην αφήσει τους ροπαλιστές του Μίλωνα να έχουν ένα εύκολο απόγευμα . Οχυρωμένοι οι παίχτες του Άρη πλέον κατάφεραν σιγά σιγά να ανοίξουν τη διαφορά σε 4 – 0 στην αρχή της τρίτης περιόδου ενώ ο Μίλωνας άνοιξε με τη σειρά του το σκορ μειώνοντας σε 4 – 1 στο τέλος της 3ης περιόδου . Το σκόρ έγινε 6 – 1 για τον Άρη σταδιακά με ένα πόντο στην αρχή της τέταρτης και πέμπτης περιόδου και τότε φάνηκαν τα πρώτα σύννεφα . Στο δεύτερο μισό της 5ης περιόδου ο Έλις άρχισε να χάνει την αυτοσυγκέντρωση του και ανέβασε κόσμο στις βάσεις με διαδοχικά περπατήματα. Εκεί πήρε την ευθύνη επάνω του ο προπονητής και παίχτης της ομάδας του Άρη Srdjan Milosavljevitch και ανέλαβε να πετάξει αυτός την μπάλα για το υπόλοιπο της περιόδου όχι αναίμακτα όμως καθώς οι έμπειροι παίχτες του Μίλωνα εκμεταλεύτηκαν την αναμπουμπούλα στο στρατόπεδο του Άρη και σκόραραν 5 πόντους πριν τελειώσει η 5η περίοδος ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 6 – 6. Αυτή όμως η ανάπαυλα ήταν ευεργετική για τον Αρχικό pitcher μας τον Έλις που μπήκε για λίγο στο δεξί outfield και ξαναγύρισε δυναμικά στο βουναλάκι για να πετάξει τις υπόλοιπες 4 περιόδους χωρίς να δεχτεί πόντο. Οι συμπαίχτες του δεν τον απογοήτευσαν και σκοράροντας από 1 πόντο στην 6η και 7η περίοδο και 2 πόντους στην 8η περίοδο έφτασαν το σκόρ στο τελικό 10 – 6 που έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα play offs στην ομάδα της Θεσσαλονίκης . Τα 11 χτυπήματα της ομάδας του Άρη σημείωσαν Raynaldo Cruanas (1 single , 1 double ) Αντώνης Καρούνης (3 singles ) Srdjan Milosavljevitch και Δημήτρης Γαζής από 2 singles και Γενναίος Κων/νος και Μαρκου Γεώργιος από 1 single hit. H ομάδα είχε και 5 λάθη που ευτυχώς δεν κόστισαν καθώς o Έλις Γαβριήλ Ρέμους παρόλα τα 10 περπατήματα έδωσε μόνο 4 χτυπήματα στους παίχτες του Μίλωνα που κυρίως εκμεταλεύτηκαν την αναμπουμπούλα της 5ης περιόδου και με τα 3 χτυπήματα που κατάφεραν στον Srdjan Milosavljevitch σκόραραν αλλιώς το σκόρ θα ήταν πολύ πιο χαμηλά . Ο Έλις που πήρε και τη νίκη είχε και 9 strike out . Aπό την αντίπερα όχθη την ήττα πήρε ο Άγγελος Αργυρόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε σταθερός και δικαίωσε την πορεία του Μίλωνα φέτος που έφτασε μια ανάσα από τα play offs . To τέλος της ημέρας βρήκε τους παίχτες του Άρη μια αγκαλιά πανηγυρίζοντας την πρόκριση και ευχόμενοι στον Έλις να τα εκατοστήσει καθώς την ημέρα του αγώνα έκλεισε τα 21 του χρόνια .

AΡΗΣ Θεσσαλονίκης – Ευρυάλλη Γλυφάσας: 13-19

Την Κυριακή το πρωί ο Άρης είχε μια τελευταία υποχρέωση στην κανονική περίοδο εναντίον της Ευρυάλης και εμφανίστηκε με μια πολύ νεανική ομάδα δίνοντας ευκαιρία και σε κάποιους αθλητές του να πάρουν το βάπτισμα του πυρός. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και παρόλο που ο Άρης δεν κατέβηκε για να χάσει το παιχνίδι λίγο η χαλάρωση από την επίτευξη του στόχου την προηγούμενη ημέρα λίγο η κούραση, το τελικό αποτέλεσμα έδωσε την νίκη στην Ευρυάλη με 19 – 13. Το κέρδος όμως ήταν διπλό αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς ο στόχος επετεύχθη και δόθηκαν και ευκαιρίες σε νέους αθλητές να δείξουν τι αξίζουν μέσα στο γήπεδο.
Αυτοί που ξεχώρισαν στους 2 αγώνες επιθετικά ήταν οι Cruanas (5 χτυπήματα), Δημήτρας Γαζής (3 χτυπήματα). Επίσης οι Κωνσταντίνος Γενναίος και Μάρκου Τζώρτζης πήραν συνολικά 13 πόντους από τους 23 που πήρε η ομάδα του Άρη. Ο Γενναίος έκανε και ρεκόρ κλέβοντας 9 βάσεις το 2μερο (7 στον αγώνα με το Μύλωνα).

Συνέχεια το επόμενο Σαββατοκύριακο με τα ημιτελικά παιχνίδια εναντίον των Leaders Βουλιαγμένης . Η σειρά είναι στο 1 – 1 από τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και η πρόκριση θα κριθεί στις 3 νίκες.

ΠΗΓΗ: arisbaseballgreece.gr

Προτεινόμενα Άρθρα