Μάγκικη πρόκριση για ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έδειξε με το…καλημέρα τις διαθέσεις του και επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ με 63-71,παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Με κορυφαίο τον Πελεκάνο αλλά εξαιρετικούς και τους Αθηναίου,Μποχωρίδη οι «κίτρινοι» είχαν τον έλεγχο και το προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια επικράτησαν με 63-71.

Ο ΑΡΗΣ δεν ξεκίνησε καλά και έδειχνε… τρακαρισμένος κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι για να προηγηθούν στην αρχή με 13-6 στο πέμπτο λεπτό. Οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες, κυρίως ο ΑΡΗΣ και σε συνδυασμό με ορισμένα λάθη, δεν έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Αγγέλου να ακολουθήσει στην αρχή. Η άνοδος του Πελεκάνου βοήθησε τους «κίτρινους» για να μειώσουν στην λήξη της πρώτης περιόδου σε 16-15. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ανέλαβε δράση και με έξι συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα στον ΑΡΗ με 25-26 στο 15ο λεπτό ενώ η διαφορά έφτασε και στους 4 πόντους (30-34), στο 19ο λεπτό, πριν το 32-34 που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση του, αλλά οι «κίτρινοι» διατήρησαν τον έλεγχο και το προβάδισμα του αγώνα κυρίως χάρη στην καλή του άμυνα και όχι τόσο στην επίθεση όπου το θετικό ήταν η… πολυφωνία. Ο ΑΡΗΣ έκλεισε προηγούμενος με 47-52 το τρίτο δεκάλεπτο και το +5 ήταν σημαντικό προβάδισμα.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι «κίτρινοι» διατήρησαν τον έλεγχο και  παρότι δεν σκόραραν για ένα περίπου τρίλεπτο, ανάγκασαν και τον αντίπαλο του να μείνει άποντος. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος το 49-55 να παραμείνει για αρκετή ώρα, κάτι που ήταν υπέρ του ΑΡΗ.
Με τρίποντο του Πελεκάνου ο ΆΡΗΣ προηγήθηκε με 51-58 στο 36ο λεπτό και έτσι άσκησε πίεση στους  γηπεδούχους. Η διαφορά έπεσε στους έξι πόντους, όμως η… χαριστική βολή ήρθε από τον Ασημακόπουλο με τρίποντο (54-63) στο 38ο λεπτό. Οι «κίτρινοι» ήταν εύστοχοι στην «ρουλέτα» των βολών και διατήρησαν το προβάδισμα, παρά την διακοπή και τα αντικείμενα που έπεσαν από την κερκίδα, φτάνοντας στο τελικό 63-71.

Προτεινόμενα Άρθρα