Το υπαριθμόν ένα πρόβλημα

από AllAboutARIS

Ο Μιλίνκοβιτς προσπαθεί στην διακοπή να βρει το αντίδοτο.

Μια από τις σημαντικότερες παθογένειες στον φετινό ΑΡΗ είναι να δέχεται η ομάδα πρώτη γκολ και ως εκ τούτου στην πλειοψηφία των αγώνων να αναγκάζεται να κυνηγάει το σκορ. Το δείγμα αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι επαρκές κι έτσι το γεγονός ότι τα πέντε από τα δέκα γκολ που έχει δεχτεί είναι στο πρώτο ημίχρονο, παύει να ανήκει στην κατηγορία της σύμπτωσης.

Μία από τις επισημάνεις του Μιλίνκοβιτς, είτε πρόκειται για δημόσιες τοποθετήσεις του, είτε στους ποδοσφαιριστές του, μέσα από τις προπονήσεις, αφορά την κάκιστη κάκιστη αμυντική λειτουργία της ομάδας του, που δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να προηγηθεί με ό,τι αντίκρισμα έχει αυτό σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι κιτρινόμαυροι μπαίνουν σε καθεστώς πίεσης που πηγάζει από το μειονέκτημα του σκορ. Οι παίκτες σαν να μπαίνουν υπνωτισμένοι και η αφύπνισή τους να έρχεται αφού πρώτα έχει “χτυπήσει” ο αντίπαλος. Κάτι που στη συνέχεια φορτώνει τα πόδια με άγχος, αλλά τους στερεί και την δυνατότητα να έχουν το πλέον καθαρό μυαλό. Δεν είναι τυχαίο ότι καμία φορά ο ΑΡΗΣ δεν σκόραρε πρώτος αλλά σε όλα μπήκε στη διαδικασία του… κυνηγού. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση που είχε. Στα επτά ματς πρωταθλήματος η ομάδα αντέδρασε μόλις δύο φορές, παίρνοντας συνολικά τέσσερις βαθμούς.

Αποκορύφωμα, η άμεση αντίδραση στο 1-0 του Πανιωνίου, εκεί όπου και πάλι οι παίκτες του Μιλίνκοβιτς βρέθηκαν να χάνουν. Η γρήγορη ισοφάριση με το γκολ του Αγκάνθο αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας και έφτασε στην ολική ανατροπή με το φοβερό γκολ του Ουντότζι στο 88ο λεπτό. Η πρώτη φορά που κατάφερε να αντιδράσει ήταν κόντρα στον Λεβαδειακό, στο 0-1 του Καπό στο 53ο λεπτό, αφού πέντε λεπτά μετά, ήρθε η ισοφάριση.   κι εύκολα ή δύσκολα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Παράλληλα οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να βελτιώσουν και τις επιδόσεις τους στα τελευταία κομμάτια των αναμετρήσεων. Εκεί που μπορεί να έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ (μετά το 75ο λεπτό), αλλά σε πολλά ματς έδωσαν χώρο στον αντίπαλο να επιτεθεί, απόρροια της… ανισορροπίας που παρατηρείται ανάμεσα στις γραμμές, καθώς σε εκείνο το χρονικό διάστημα ο ΑΡΗΣ προσπαθεί να γυρίσει τα παιχνίδια, αφήνοντας επιπλέον κενούς χώρους στους αντιπάλους. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δεχτεί γκολ (έστω κι ένα) και στα έξι 15λεπτα ενός αγώνα. Ο προπονητής της ομάδας έχει εντοπίσει το πρόβλημα, έχει εστιάσει πάνω του και προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις και την τακτική να βρει το κατάλληλο «αντίδοτο» ούτως ώστε να μπει οριστικά μία άνω τελεία στο… σύνδρομο που «πληγώνει» μέχρι στιγμής τον ΑΡΗ.

ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΑΡΗΣ
5 α ημίχρονο
5 β` ημίχρονο

Με την… γλώσσα των λεπτών
0` έως 15
2 γκολ
15` έως 30`
2 γκολ
30’ έως 45’
1 γκολ
45’ έως 60’
2 γκολ
60’ έως 75’
2 γκολ
75’ έως 90’ 
1 γκολ

Προτεινόμενα Άρθρα