"Το καλύτερο στο μέτρο του δυνατού"

από AllAboutARIS

Ο εκ των νομικών του ΑΡΗ που χειρίζονται την υπόθεση του άρθρου 99 μίλησε για τη σημερινή δίκη, για τις απαντήσεις που δόθηκαν στην καλά διαβασμένη έδρα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι εφόσον ο ΑΡΗΣ υπαχθεί στο άρθρο 99 θα μπορέσει να εξασφαλίσει αδειοδότηση για την επόμενη χρονιά…

Στον “Libero 107,4” και στην εκπομπή “AllAboutARIS on AIR” φιλοξενήθηκε ο Αργύρης Αργυριάδης . Ο εκ των νομικών του ΑΡΗ που χειρίζονται την υπόθεση του άρθρου 99 μίλησε για τη σημερινή δίκη, για τις απαντήσεις που δόθηκαν στην καλά διαβασμένη έδρα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι εφόσον ο ΑΡΗΣ υπαχθεί στο άρθρο 99 θα μπορέσει να εξασφαλίσει αδειοδότηση για την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ακροαματική διαδικασία: “Φυσικά μιλάμε για μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Τόσο καιρό λέμε ότι ο δρόμος του ΑΡΗ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά. Η έδρα ήταν ενημερωμένη σχετικά με ό,τι αφορά τον ΑΡΗ, από δημοσιεύματα και όχι μόνο, και έκανε στοχευμένες ερωτήσεις, δείχνοντας ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένη. Θεωρώ ότι έλαβε τις απαντήσεις που έπρεπε και θέλω να πιστεύω ότι στην απόφαση της θα συμπεριλάβει τη δυναμική και την ιστορία του ΑΡΗ”

Για την πρώτη ερώτηση για τον έλεγχο της ΝΕΧΙΑ: “Είναι προφανές ότι δεν έγινε τυχαία. Καλώς ή κακώς ότι γίνεται μέσα και έξω από τον ΑΡΗ είναι γνωστό. Η έδρα προσέλαβε πληροφορίες και από διαφορετικούς φορείς, έκανε ερωτήσεις και έλαβε απαντήσεις που κινήθηκαν προς την σωστή κατεύθυνση. Απ` όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι μεμπτό από τα μέχρι τώρα πορίσματα των ορκωτών, για τη συνέχεια θα δούμε”.

Για το αν ο ΑΡΗΣ είναι βιώσιμος και χωρίς επενδυτή: “Η απάντηση που δόθηκε έχει να κάνει με την ουσία του επιχειρηματικού μας σχεδίου. Στην ουσία όμως, αν θέλουμε ένα ΑΡΗ πρωταγωνιστή, νομίζω κανείς δεν θα έιναι περήφανος αν η ομάδα έχει μπάτζετ του 1,3 εκ. ευρώ. Με το σχέδιο που υπάρχει μιλάμε για επιβίωση, όμως όλοι μας θέλουμε την ανάπτυξη. Ελπίζουμε το δικαστήριο να μπορέσει να διακρίνει το σωστό. Ολες οι συμφωνίες δίνουν την ευκαιρία να πληρωθεί το χρέος που υπάρχει με μπάτζετ μικρό και συγκεκριμένο. Αν θέλουμε όμως έναν ΑΡΗ διαφορετικό, θα πρέπει να μπει νέο φρέσκο χρήμα”.

Για το αν υπάρχει δυνατότητα εκδήλωση μελλοντική συμμετοχής στην ΑΜΚ: “Σαφώς και μπορεί να γίνει αυτό. Η πρώτη δήλωση έγινε από την ΚΜΑ και ελπίζω στη συνέχεια να υπάρξουν και αντίστοιχες. Η έγκριση για την ΚΜΑ έγινε χθες, οπότε οι δηλώσεις μέχρι την Πέμπτη είναι καλοδεχούμενες”.

Για το αν έχει μείνει ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία των πραγμάτων: “Τηρουμένων των αναλογιών και αν σκεφτούμε ότι η διοίκηση άλλαξε τέσσερις φορές έγινε το καλύτερο δυνατό στο μέτρο του δυνατού. Βέβαια, αν υπήρχε κάποια ταμειακή διευκόλυνση μέσα σε αυτό το διάστημα, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα και η έδρα δεν θα ήταν τόσο επίμονη στις ερωτήσεις της”.

Για τις υποχρεώσεις του ΑΡΗ και αν τις τηρεί: “Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 1.820.000 ευρώ και αυτό προκύπτει από τις ταμειακές ροές. Μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό που έχει δοθεί από το Μάη και μετά. Κανείς πλέον δε μπορεί να διαμαρτυρηθεί και αν το κάνει θα είναι κακόπιστος ή αναληθής. Πλέον τα πράγματα είναι πιο νοικοκυρεμένα και η ΠΑΕ έδειξε ότι είναι συνεπής παρά τα εμπόδια που παρουσιάζονται.

Για την παρέμβαση Ζελελίδη: “΄Είναι σίγουρα κάτι σημαντικό. Ασχέτως που έχει απαίτηση από τον ΑΡΗ, έδειξε και τόνισε ότι θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος για να μη χάσει τα λεφτά του είναι η υπαγωγή στο άρθρο 99. Νομίζω αυτό τα λέει όλα”.

Για τους παίκτες που δεν συμφώνησαν: “Ολοι θα μπουν στο 99 και θα πάρουν το 40% των απαιτήσεων τους. Οι Παπαζαχαρίας και Παστεριανός είναι μέσα στους καταλόγους, οπότε ισχύει το ίδιο και γι αυτός αλλά και για τους ξένους παίκτες”.

Για την ΕΠΟ και αν σταθεί εμπόδιο: “Νομικό πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει. Εφοσον ο ΑΡΗΣ συμφώνησε νόμιμα με τους ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να δημιουργηθεί ουσιαστικό νομικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει θέμα ούτε με το αυτοδιοίκητο. Τίποτα νομίζω δεν έγινε τυχαία, αλλιώς δε θα φθάναμε εδώ. Η ΕΠΟ με την στάση της αναγνωρίζει την προσπάθεια του ΑΡΗ, αλλιώς θα πέρσι δεν θα επικύρωνε τη βαθμολογία”.

Για το αν θα μπορέσει να πάρει αδειοδότηση ο ΑΡΗΣ: “Οσον αφορά την αδειοδότηση, ο ΑΡΗΣ δε μπορεί να πάρει για τα έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια. Αν μπει στο 99 αυτό θα αλλάξει. Με λίγα λόγια ο ΑΡΗΣ δεν έχει πρόβλημα λόγω ΕΠΟ για την αδειοδότηση, αλλά λόγω της ουσίας της υπόθεσης. Αφού ολοκληρωθεί όμως η διαδικασία του 99, η ομάδα θα μπορεί να πάρει άδεια για τη σεζόν 2014-2015”.

Προτεινόμενα Άρθρα