Έγινε προβλέψιμος στο σπίτι του

από AllAboutARIS

Που οφείλεται κατά βάση η αδυναμία του ΑΡΗ να κερδίσει στο γήπεδό του.

Ο ΑΡΗΣ έφτασε αισίως τα πέντε παιχνίδια δίχως νίκης στο Κλεάνθης Βικελίδης που εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα για τον Μιλίνκοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του. Μακριά από το γηπεδό του ο ΑΡΗΣ ακολουθεί μια τακτική που δείχνει να ταιριάζει στους παίκτες που διαθέτει και έχει φέρει αποτελέσματα. Αμυντικογενής προσανατολισμός, προσήλωση στο πλάνο και κόντρα επίθεση όταν ο αντίπαλος δώσει αυτός το δικαίωμα.

Το μεγάλο πρόβλημα προκύπτει όταν ο αντίπαλος που έρχεται να τον αντιμετωπίσει στο Κλεάνθης Βικελίδης τον περιμένει σχεδόν στο μισό γήπεδο. Εκεί η δημιουργία φάσεων και ευκαιριών μετατρέπεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Οι κυριότεροι λόγοι είναι οι εξής:

1. Βγαίνει εκτός παιχνιδιού ο Τάτος:  Ελλείψει άλλων παικτών με προσωπικότητα που δεν κρύβονται και ζητούν μπάλα, ο 24χρονος παίκτης αναγκάζεται να γυρίσει πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα με συνέπεια να γίνεται προβλέψιμος, να τον παίζουν συνδυαστική άμυνα και να τον βγάζουν εκτός παιχνιδιού ενώ ο συγκεκριμένος τρόπος έχει ως συνέπεια να μην παίζει κοντά στον εκάστοτε επιθετικό.

2. Δεν δημιουργούν τα χαφ: Ο ΑΡΗΣ δεν διαθέτει στο ρόστερ του μέσους που να μπορούν εκτός από την ανασταλτική τους δουλειά να βοηθήσουν και στο κομμάτι της προώθησης. Να παίξουν κάθετα, Box to box κοινώς και να απειλήσουν από τις πίσω ζώνες. Δείτε για παράδειγμα χθες. Κανείς από τους Ηρακλή, Οικονομόπουλο και Νταμαρλή δεν έχει αυτή την ικανότητα.

3. Τα πλάγια μπακ δεν έχουν επιθετικές αρετές: Ομοίως και οι παίκτες που αγωνίζονται στα δυο άκρα της άμυνας και εν προκειμένω οι Ψυχογιός και Μαργαρίτης, δεν μπορούν να συνεισφέρουν στο επιθετικό κομμάτι και να βγάλουν συνεργασίες με τους εξτρέμ ενώ και όσες φορές ανεβαίνουν οι σέντρες  τους δεν βρίσκουν στόχο.

4. Το Βικελίδης δημιουργεί πίεση: Στην έδρα του ο ΑΡΗΣ είναι υποχρεωμένος να παίξει πιο επιθετικά για να κερδίσει. Η αναγκαιότητα αυτή δημιουργεί μεγάλη πίεση στους νεαρούς ως επί το πλείστον παίκτες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ατομικά λάθη, απουσία καθαρού μυαλού και εκνευρισμός στο γήπεδο και στην εξέδρα.

Προτεινόμενα Άρθρα