Νίκη ανάσα για Λεβαδειακό, μοιρασιά σε Ριζούπολη, Κομοτηνή

από AllAboutARIS

Ο Λεβαδειακός είναι ο κερδισμένος των τριών αγώνων που έγιναν το απόγευμα για τη Σούπερ Λιγκ αφού επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης.

Ο Φερνάντο Ουσέρο, με ένα εκπληκτικό γκολ έσωσε την παρτίδα για τον Αστέρα, χαρίζοντάς του την ισοπαλία, 1-1, κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.Ο Τζάνης άνοιξε το σκορ στο 7’, εκμεταλλευόμενος «παιδικό» λάθος του Πιπίνη, ενώ ο αρχηγός των Αρκάδων, με έναν κεραυνό στο 60’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, αφού αρχικά αποβλήθηκε ο Σαρακατσάνος στο 63’ και ο Γκοϊάν στο 78’.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Μπαϊκαρά, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Εμπόου, Λαδάκης, Τζάνης, Ρομέου, Κάσες (75’ Ζεκίνια), Ίγκορ (67’ Ντιόγκο).

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Κατσικοκέρης, Σκλιοπίδης, Τριανταφύλλου, Χασομέρης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Κοντοές, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Πιπίνης (57’ Ουρτάδο), Εντό (64’ Μπακασέτας), Ουσέρο, Μουνάφο (85’ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Μπαράλες.

Στον πάγκο: Μπαντής, Γκρατσίνι, Τσαμπούρης, Χουάνμα.

Στην Λιβαδειά ο Μάντζιος δεν συγχώρησε την αμυντική αδράνεια της Ξάνθης, ο Ροτζέριο «τιμώρησε» στο… καπάκι το χαμένο πέναλτι των ακριτών και ο Λεβαδειακός πήρε πολύ σημαντική νίκη με σκορ 2-0. Το πρώτο γκολ προήλθε από τον Μάντζιο στο 35’ που δεν συγχώρησε την αδράνεια της άμυνας των ακριτών, ενώ ο Ροτζέριο έγραψε το τελικό σκορ στο 58’ κι αφού πέντε λεπτά νωρίτερα ο Σολάρι αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Δύο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Σολτάνι και στις δύο περιπτώσεις (58’, 83’). Στους 11 πόντους ανέβηκαν οι «πράσινοι» που ξέφυγαν από τα χαμηλά στρώματα, παρέμεινε στους 13 ο ξανθιώτικος σύλλογος.

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πριζόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Γεωργίου, Μάγκας (83’ Σανγκινέτι), Μανόλο, Κονέ, Ροτζέριο, Μάντζιος (90’ Σκέμπης), Κάντζι, Γιάντσης (60’ Βασιλείου)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ορτέγκα, Μπούστο, Ιωαννίδης

Ξάνθη (Μάουερ): Κυριακίδης, Παϊτο, Γούτας, Μαρίν, Φλίσκας, Μπέρτος, Βάλλας (46’ Χοσέμι), Σολτάνι, Ντιέ (64’ Ράνος), Σολάρι, Κάλβο (79’ Σουάρες).

Στη Ριζούπολη τέλος η Βέροια έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με τη νίκη αφού ο Καλτσάς δεν σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και το ματς με τον Απόλλωνα έμεινε στο 0-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη καθώς ο Καλτσάς δεν μπόρεσε να νίκησει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα από το σημείο του πέναλτι. Στη συνέχεια καμία ομάδα δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική για την αντίπαλη εστία και έτσι το τελικό 0-0 ήταν λογικό να έρθει.

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Φελίπε Γκόμες, Αργυρόπουλος (74` Βέρτζος), Παπαζαχαρίας (58` Έγκον), Άλβαρες, Διαμάντης, Κόρμπος, Καμαρά, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (46` Δεληζήσης), Μίνγκας, Φαρινόλα

Βέροια (Γαϊτάνος): Λόπεζ, Μπεν (89` Παυλίδης), Γεωργιάδης, Σιόντης (87` Αποστολόπουλος), Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Σισοκό, Καλτσάς (70` Μρντάκοβιτς), Ορέστες, Μπαργκάν, Όστοιτς

Προτεινόμενα Άρθρα