«Λύση με τραπεζική επιταγή»

από AllAboutARIS

Ακρως ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις του προέδρου της ΚΜΑ, Πάνου Στεφανίδη, που φιλοξενήθηκε στο «AllAboutARIS on AIR».

Η διαιτησία, η ΑΜΚ, η ΑΡΗΣ Εμπορική, το θέμα το επενδυτή και οι χορηγίες του Ηλιάδη ήταν κάποια από τα θέματα στα οποία τοποθετήθηκε ο Πάνος Στεφανίδης μιλώντας στο «AllAboutARIS on AIR».

Ο πρόεδρος της ΚΜΑ σχολιάζοντας το θέμα της δέσμευσης των λογαριασμών, αφού εξήγησε ότι τα χρήματα που ενδεχομένως κατατεθούν δεν χάνονται απλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το ήμισυ, ανέφερε έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος επενδυτής να βάλει χρήματα χωρίς να δεσμευτούν (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ του AllAboutARIS.com εδώ: http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=29424)

«Υπάρχει λύση μέσω τραπεζικής επιταγής με οπισθογράφηση. Κι επειδή θα βγουν και θα πουν ‘γιατί να βάλει κάποιος λεφτά που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει η διοίκηση’, δεσμευόμαστε ότι θα μπούμε μεσεγγυητές, ώστε τα χρήματα αυτά να μην χρησιμοποιηθούν μέχρι να ορίσει ο επενδυτής το δικό του διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ», επεσήμανε ο Στεφανίδης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο ΑΡΗΣ έχει δώσει ήδη 2,5 εκ. ευρώ και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, ότι το 90% των συμφωνιών για το άρθρο 99 ως τον Ιούνιο του 2014 είναι καλυμμένο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και ότι ο ΑΡΗΣ θέλει τον επενδυτή για την περαιτέρω ανάπτυξή του. «Ο ΑΡΗΣ δεν χρειάζεται άμεσα τα 7 εκ. ευρώ. Θα τα χρειαστεί στην πορεία», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης αποκάλυψε ότι την παράταση της ΑΜΚ την ζήτησε ο ίδιος ο Ηλιάδης, δείγμα του ό,τι δεν αποκλείεται να την καλύψει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ΚΜΑ δήλωσε ακόμα:

Για το αν μπορεί να δοθεί λύση: «Όλοι προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι γίνεται με τη διαιτησία, να βρούμε πώς να αντιδράσουμε. Δεν λύνεται μέσα σε δέκα μέρες. Ακόμα και ομάδες που είναι σε ισχυρά μπλοκ ακόμα διαμαρτύρονται. Πρέπει να την παλέψεις για να βρεις τη λύση και να κάνεις κινήσεις από το να μείνεις απαθής. Φέτος, ειδικά εκτός έδρας ο ΑΡΗΣ έχει πρόβλημα. Στα εντός έδρας δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με εξαίρετη την Καλλονή. Ό,τι έχουμε πρόβλημα στα εκτός έδρας είναι προφανές».

Για το αίσθημα αδικίας που διακατέχει τους ποδοσφαιριστές: «Οι ποδοσφαιριστές ας κάνουν την προσπάθειάς του και το αν αδικηθούν ο κόσμος μπορεί να το εκτιμήσει. Σίγουρα τους βαραίνει ότι κάποιοι ακυρώνουν την προσπάθειά τους αλλά πρέπει να συνεχίσουν όλοι να κάνουν τη δουλειά τους. Μπορεί να έχουν ένα δίκαιο να νιώθουν απροστάτευτοι αλλά τι να κάνουμε, να τα παρατήσουμε;».

Για το αν μπορεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο επικοινωνιακό κομμάτι: «Εμάς μας απαγορεύουν να μιλήσουμε. Δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε. Ο συνεταιρισμός αν θέλει να προστατέψει τον προϊόν του θα πρέπει ο ίδιος να διαμαρτυρηθεί. Σιχαίνεται ο κόσμος με αυτά που βλέπει».

Για τις χορηγίες που υποσχέθηκε ο Ηλιάδης: «Είναι θέμα που μας απασχολεί και έχει συζητηθεί. Η τοποθέτησή του είναι ότι θα μπουν. Ο κ. Ηλιάδης δεσμεύεται επανειλημμένα ότι θα τις φέρεις. Τα ταμεία είναι ανοιχτά σε εμάς, ελέγχουμε τις πληρωμές, ελέγχουμε τα πάντα. Ας μην ξεχνάμε που ήμασταν πριν 12 μήνες. Πέρσι ψάχναμε να βρούμε το ευρώ και τώρα είμαστε συνεπείς στις πληρωμές και αυτό είναι καθησυχαστικό. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ακούγονται συνέχεια αερολογίες, καφενειακές συζητήσεις, όλα αναπόδεικτα».

Για το αν υπήρξε καθυστέρηση στο άνοιγμα της ΑΜΚ: «Εμείς εκτεθήκαμε γιατί βγαίναμε το καλοκαίρι από τη χαρά μας που θα ανοίξει η ΑΜΚ λέγοντας ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει. Λέγαμε ότι μας έλεγαν. Γιατί το κάναμε αυτό για να εκτεθούμε; Γιατί να δώσουμε παράταση αφού δεν θέλουμε τον επενδυτή; Σκεφτήκαμε να κάνουμε συνέντευξη Τύπου αλλά προσπαθήσαμε να σταθμίσουμε τα πράγματα. Προτιμήσαμε να ακούμε το κράξιμο παρά να αναστατώσουμε την ομάδα. Η ΑΡΗΣ Εμπορική είναι η κυριότερη αιτία της καθυστερήσεως».

Για την ΑΡΗΣ Εμπορική: «Έχει χρέη πολλά, που σχετίζονται με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ τα περισσότερα και είναι χρέη που ρυθμίζονται με το άρθρο 99 αλλά υπάρχουν ακόμα μεγάλα ανοίγματα. Γι’ αυτό δεν αναλάβαμε κι εμείς ως διοικούσα πέρσι. Δεν υπάρχει εξήγηση να έχει τέτοια ανοίγματα η ΑΡΗΣ Εμπορική, που είχε καλούς τζίρους και κερδοφορία. Το πρόβλημα ήταν ότι απορροφούσε έσοδα η ΠΑΕ».

Προτεινόμενα Άρθρα