Το… αναξιοποίητο κεφάλαιο Μανιάς

από AllAboutARIS

Η πιο πολυσυζητημένη προσθήκη του περασμένου καλοκαιριού αναζητά τη μονιμότητα στην ενδεκάδα και το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΑΡΗ.

Ο Μιχάλης Μανιάς μετά από σχεδόν 1/3 του πρωταθλήματος και τέσσερις μήνες στο Κλεάνθης Βικελίδης, ακόμη ψάχνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΑΡΗ. Για να ήμαστε πιο ακριβείς ψάχνει μια καλή εμφάνιση και μια πιο σταθερή παρουσία στην ενδεκάδα αφού με εξαίρεση τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα φιλικά, με την έναρξη της σεζόν δεν έτυχε της εμπιστοσύνης των προπονητών του.

Ο πρώτος σκόρερ της περσινής Φούτμπολ Λιγκ με 18 γκολ και ένα από τα πιο… καυτά ονόματα το περασμένο καλοκαίρι, όχι μόνο δεν έχει ματώσει το δίχτυ, αλλά είναι μεταξύ πάγκου και κερκίδας σε αρκετά παιχνίδια. Και μιλάμε για τον ΑΡΗ που πετυχαίνει γκολ με το σταγονόμετρο, έχοντας σημειώσει μόλις έξι σε δέκα παιχνίδια. Από αυτά τα δέκα όμως ο 23χρονος επιθετικός έχει ξεκινήσει βασικός μόνο στα δυο πρώτα. Σε άλλα τρία (Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Βέροια) δεν έπαιξε όντας εκτός αποστολής ή στον πάγκο. Μένουν πέντε στα οποία μετράει ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή στο τέλος. Άρα προκύπτει και ένα ζήτημα αγωνιστικού ρυθμού.

Το σίγουρο είναι ότι για τον φετινό ΑΡΗ, που δεν βρίθει επιθετικών λύσεων είναι πολυτέλεια ο Μιχάλης Μανιάς να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος που θέλει όσο τίποτα άλλο μια ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαία όσα κολακευτικά συνόδεψαν την μεταγραφή του στους κίτρινους έναντι μάλιστα και ενός σημαντικού τιμήματος για τα οικονομικά δεδομένα του φετινού Αρη. Όλα τα υπόλοιπα περνούν από το χέρι του Ζόραν Μιλίνκοβιτς που καλείται να βρει τον τρόπο να τον αξιοποιήσει καλύτερα ακόμη και αν χρειαστεί να δοκιμαστεί ως αριστερό εξτρέμ ρόλο που είχε για αρκετά παιχνίδια πέρσι στον Απόλλωνα.

Προτεινόμενα Άρθρα