ΑΡΗΣ από άλλο πλανήτη! (pics+vid)

από AllAboutARIS

Μια από τις πολλές και μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές των "κίτρινων"

Μια ομάδα λένε πως εκτός από τους τίτλους που έχει, καθιερώνεται και από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες της. Και ο ΑΡΗΣ δεν έχει και λίγες τέτοιες.

Μια από αυτές, η οποία γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα στην ευρωπαϊκή ιστορία των «κίτρινων» ήταν ακριβώς πριν έξι χρόνια. Το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου του 2007, όταν σε ένα κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι Θεσσαλονικείς ισοπέδωσαν τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0.

Αφού έζησε μια ακόμα ιστορική στιγμή με την πρόκριση του επί της Ρεάλ Ζαραγόσα, ο ΑΡΗΣ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του τότε Κυπέλλου Ουέφα, αντιμετωπίζοντας την 1η αγωνιστική τους Σέρβους στην έδρα του.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του, το παιχνίδι ήταν αρκετά μέτριο χωρίς μεγάλες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έλεγχαν τον ρυθμό, χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά.

Όλα άλλαξαν όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πέρασε στο παιχνίδι τους Τόνι Κάλβο και Θανάση Παπάζογλου, με τον τελευταίο να εξελίσσεται τελικά και στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Ο νεαρός επιθετικός αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος που έλειπε από την επίθεση του ΑΡΗ εκείνο το βράδυ και στο 76’ δικαίωσε τον προπονητή του. Ο Κόκε έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και κεντρικά, ο Αντζέλκοβιτς προσπάθησε να διώξει, αλλά ουσιαστικά τροφοδότησε τον Παπάζογλου, ο οποίος αφού κοντρόλαρε τη μπάλα, έκανε το σουτ χωρίς να την αφήσει να σκάσει κάτω και «κεραυνοβόλησε» τον Ιβάν Ραντζέλοβιτς, κάνοντας το 1-0.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά το παιχνίδι άνοιγε, με τον Ερυθρό Αστέρα να ανεβαίνει ψηλά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και αφήνοντας κενά στην άμυνα του. Σε ένα από αυτά, ο Παπάζογλου πήρε την μπάλα από δεξιά, έκανε μια κούρσα μέχρι την μεγάλη περιοχή των Σέρβων κα με σουτ από πλάγια θέση «σφράγισε» την νίκη για τον ΑΡΗ.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στιγμές μετά ο Κόκε, ο οποίος αφού μπήκε στην περιοχή, απέφυγε με ωραίο τρόπο τον Αντζέλκοβιτς και με δυνατό συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Χαβίτο (54` Παπάζογλου), Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κόκε, Σανσόν (80` Σιστόν), Ίβιτς (67` Κάλβο)

Ερυθρός Αστέρας (Κοσάνοβιτς): Ραντιέλοβιτς, Ιμπραΐμ Γκι, Μπρονοβίτσκι, Αντζιέλκοβιτς, Μπάστα, Μιλίγιας, Κόρομαν, Τούτοριτς, Μολίνα, Καστίγιο, Λούκας (70` Μπογκντάνοβιτς)

Προτεινόμενα Άρθρα