Πιο αναγκαίο από ποτέ

από AllAboutARIS

Η εισροή ρευστού στα ταμεία της ΠΑΕ η μοναδική λύση που θα πείσει το δικαστήριο ότι μπορεί να πετύχει το πλάνο βιωσιμότητας.

Οι δικηγόροι που χειρίζονται το άρθρο 99 από την πρώτη στιγμή όχι μόνο συμπεριέλαβαν στον φάκελο την εισροή κεφαλαίων μέσω της ΑΜΚ αλλά υπερθεμάτιζαν την κάλυψή της ώστε μέσω των χρημάτων αυτών να πειστεί το δικαστήριο για την επιτυχία του πλάνου βιωσιμότητας και την κάλυψη του ελλείμματος μεταξύ εσόδων και εξόδων της τάξης των 800.000 ευρώ για τη φετινή χρήση.

Παρότι η ΑΜΚ έχει ανοίξει εδώ και περίπου τρεις μήνες, και ολοκληρώνεται σε δέκα μέρες, κανείς δεν έχει συμμετάσχει σε αυτή με συνέπεια τα δικαστήριο να χαρακτηρίσει τον ισχυρισμό του ΑΡΗ για επιπλέον κέρδη 7εκ ευρώ που θα αρκούσαν για να πειστεί, εντελώς αίολο. Παρόμοια τύχη προφανώς θα έχει και η έφεση που θα κατατεθεί αν στο μεσοδιάστημα δεν εισρεύσει ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ. Ακόμη και ένα ποσό πολύ μικρότερο από τα 7εκ θα ήταν σωτήριο και θα μπορούσε  να αλλάξει εντελώς το κλίμα.

Το βάρος σε πρώτη φάση πέφτει στις πλάτες του Δημήτρη Ηλιάδη που ακόμη και ενώπιον του δικαστηρίου είχε υποστηρίξει ότι θα συμμετάσχει και αυτός στην ΑΜΚ. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οφείλει να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις του. Είτε μέσω ίδιων κεφαλαίων ή με την συμμετοχή επενδυτή από τις ΗΠΑ που επίσης ο ίδιος αποκάλυψε.

Ομοίως και οποιοσδήποτε από την οικογένεια του ΑΡΗ με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ή ο επενδυτής βουνό, έχουν την χρυσή ευκαιρία να βοηθήσουν στην άρση του αδιεξόδου αφού μπορεί άμεσα ο ΑΡΗΣ να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα όμως σε δυο μήνες τα πράγματα ενδέχεται να είναι διαφορετικά.

Προτεινόμενα Άρθρα