Στους «16» ο Ολυμπιακός

από AllAboutARIS

Την πρόκρισή τους στους «16» του Champions League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που νίκησε 3-1 την Άντερλεχτ, παίζοντας όμως με τη φωτιά.

Ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στους Βέλγους και παρά τη νίκη της Μπενφίκα επί της Παρί Σ.Ζ. στην Πορτογαλία, πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι», που την Κυριακή έρχονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης», προηγήθηκαν με τον Σαβιόλα στο 33’, για να ισοφαρίσει άμεσα, στο 39’, ο Κλίεσταν. Στο 49’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, ενώ η Άντερλεχτ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουγιατέ. Ο Προτό απέκρουσε το πέναλτι του Σαβιόλα και το 1-1 παρέμεινε.

Ο Αργεντινός στο 58’ πήρε τη ρεβάνς, αφού έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των Βέλγων, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Το ματς θα μπορούσε να τελειώσει στο 71’, όμως ο Βάις αυτή τη φορά έχασε το πέναλτι και το 2-1 παρέμεινε.

Η Άντερλεχτ έμεινε με εννιά παίκτες στο 88’ λόγω αποβολής του Ενσακαλά και με οχτώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων λόγω αποβολής του τερματοφύλακά της Προτό, για μαρκάρισμα εντός περιοχής στον Βάις.
Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Τσόριτς, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν κάνει τις τρεις αλλαγές και ο Τσόρι ευστόχησε στο τρίτο πέναλτι του Ολυμπιακού, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Προτεινόμενα Άρθρα