«Μπορεί να βοηθήσει, απλά μπήκε γρήγορα»

από Haris Mol

Στο “AllAboutARIS on AIR” φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του ΑΡΗ Θόδωρος Κάντας.

Στο “AllAboutARIS on AIR” φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του ΑΡΗ Θόδωρος Κάντας με αφορμή το ντεμπούτο που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή ο Στέφανος Γουναρίδης.

Γι’ αυτό το παιχνίδι και την εμφάνιση του 23χρονου ποδοσφαιριστή είπε: «Καταρχήν είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας ο οποίος σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα. Για τη εμφάνισή του στη Λιβαδειά μπορούμε να πούμε δύο πράγματα. Καταρχήν θέλω πάντα να είμαι επιεικής. Μέχρι το 60’ ήταν πάρα πολύ θετικός.  Μετά συνέβησαν πολλά γεγονότα. Χάλασε λίγο την εικόνα του στο τέλος αλλά δεν έφταιγε μόνο αυτός. Υπήρξαν πολλές συγκυρίες με την αποβολή, την διαιτησία, την πίεση με τις αλλαγές, γενικότερα όλα πήγαν στραβά. Είναι σίγουρο ότι μπορεί να βοηθήσει αλλά αναγκαστικά μπήκε πολύ γρήγορα στα βαθιά».

Για το πρόβλημα που φάνηκε να έχει στις εξόδους αλλά και για το ίδιο μειονέκτημα που δείχνει να έχει ο Διούδης τόνισε: «Η συγκεκριμένη δομή προπόνησης για τις εξόδους βελτιώνονται μάξιμουμ στο 30%, τα περιθώρια δεν είναι πολύ μεγάλα.  Το θέμα αυτό έχει να κάνει με την προσωπικότητα του κάθε αθλητή και από την δουλειά που έχει γίνει από νεαρή ηλικία.  Όταν ξεκινώντας την καριέρα του από μικρός κάποιος όταν του λέει ο προπονητής για παράδειγμα να βγει και κάνει λάθος, όταν του πεις που πας και του φωνάξεις άσχημα αυτό θα λειτουργήσει ανασταλτικά στον παίκτη. Θα τον αποθαρρύνει και επίσης συσσωρεύεται εσωτερικά μέσα και μεταγενέστερα αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα συν όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με θέμα προπόνησης. ‘

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο τερματοφύλακας για να ανταποκριθεί στις δυσκολίες, πρέπει να έχει τρομερή ψυχολογία και πάρα πολύ καλή εκπαίδευση. Όλοι βλέπουμε με τα μάτια αλλά την εντολή την δίνει πρώτα ο εγκέφαλος».

Για την μάχη που θα δώσουν όλοι οι Έλληνες τερματοφύλακες ενόψει Μουντιάλ είπε: «Θα προσπαθήσουν όλοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσωπικά δεν έχω ξεχωρίσει κάποιον. Παιχνίδι με παιχνίδι θα πρέπει να χτίζει ο κάθε παίκτης  για τον ίδιο και την ομάδα και μετά θα κάνει το ταμείο του. Ίσως στην πρώτη γραμμή να ξεκινάει αρχικάο Καρνέζης, ο Σηφάκης και ενδεχομένως ο Γλύκος. Θέλω να πιστεύω επειδή ο προπονητής της Εθνικής είναι πανέξυπνος και σωστός ότι θα πάρει ένα νιάτο μέσα στους 3 και ευχή μου να είναι γιατί όχι ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ ο Διούδης.

Για τον τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε από τον ΑΡΗ τόνισε: «Δεν θέλω να πάω κάτι άσχημο. Όσοι φεύγουν από τον ΑΡΗ εξυμνούν τον κόσμο και κανέναν άλλον. Αυτό κάτι λέει νομίζω. Ευχαριστώ πάρα πολύ μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν και ιεραρχίες στη ζωή».

Για το μέλλον του και την επαφή που είχε με τη νέα διοίκηση επισήμανε: «Κάναμε κάποια συζήτηση αλλά δεν προχώρησε το θέμα. Μπορεί η διοίκηση του Σκόρδα να το είδε πολύπλευρα και να μην ήθελε να γίνει κάτι.

Θα παραμείνω για λίγο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, αν δεν παρουσιαστεί κάτι καλό που μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί, υπάρχει ορίζοντας στο εξωτερικό κατά 90% ίσως μέχρι Φεβρουάριο ή αρχές Μαρτίου θα αναχωρήσω για το εξωτερικό.

Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου το Σάββατο στον ΑΡΗ και εύχομαι να ξεκινήσει η ανάκαμψη».

Προτεινόμενα Άρθρα