Κρατάει το βαθμό και τη μαχητικότητα

από Haris Mol

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 0-0 από τον Παναιτωλικό και να προσθέσει ένα βαθμό στην συγκομιδή του σε μία έδρα που κανείς δεν έχει καταφέρει φέτος να κερδίσει.

Οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν το γεγονός της πολύ δυνατής έδρας, ενώ ο ΑΡΗΣ μπορεί να μην κέρδισε που ήταν πρώτιστα το ζητούμενο, αλλά παρουσιάστηκε μαχητής μέσα σε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο και πλέον θα παίξει όλη την χρονιά στα δυο επόμενα ματς με Πανιώνιο και Βέροια.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε τον ΑΡΗ με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μπουγαίδη, Γιαννίτση, τον Κύργια δεξιά και τον Βανγκέλι  αριστερά στα μπακ.

Στα χαφ μπροστά από τα στόπερ ξεκίνησε ο Πουλίδο, με τον Τσιάρα στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΑΡΗ και τον Παπαδόπουλο μπροστά του. Εξτρέμ από τα αριστερά ο Τσουμάνης, από τα δεξιά ο Μπακασέτας και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανιάς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή με τους παίκτες των δυο ομάδων να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, αλλά και να αντιληφθούν που βρίσκονται οι… παγίδες νερού στον αγωνιστικό χώρο.
Σε δυο περιπτώσεις στο 20 και το 23 Τσουμάνης και Μανιάς έφυγαν στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, αλλά έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, καθώς δεν κατάφεραν να πλασάρουν με την μπάλα να κολλάει στο πολύ νερό!!!

Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός για την εστία του Διούδη με σωστές αντιδράσεις στα πρώτα 30 λεπτά από τους αμυντικούς του ΑΡΗ. Η πρώτη και μοναδική  στο πρώτο ημίχρονο, καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 32 όταν ο Μπόγιοβιτς σέντραρε από τα δεξιά, ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΑ-ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

Στο 36 ο ΑΡΗΣ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για γκολ καθώς ο Μανιάς κυνήγησε μία χαμένη θεωρητικά μπαλιά, μπήκε στην περιοχή, έβγαλε την σέντρα για τον Μπακασέτα, αλλά ο τελευταίος σε κενή εστία δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΝΤΑΜΑΡΛΗ ΑΝΤΙ ΜΠΟΥΓΑΙΔΗ

Στο 40 ο ΑΡΗΣ στάθηκε άτυχος με τον Μαυρουδή Μπουγαίδη που πήγαινε πολύ καλά να τραυματίζεται και να δίνει την θέση του στον Νταμαρλή. Ο Πουλίδο πάντως δεν γύρισε στόπερ, έμεινε στα χαφ και ο Νταμαρλής πήρε θέση ως στόπερ δίπλα στον Γιαννίτση. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ και με τον ΑΡΗ να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αγώνα, αλλά να του λείπει η τελική εκτέλεση για το κάτι παραπάνω και το γκολ.

ΠΙΕΣΕ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν και έκλεισαν τον ΑΡΗ στα καρέ του. Στο 51 ο Διούδης αντέδρασε σωστά στο γύρισμα του Καμαρά και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 54 ο Μανιάς  βρήκε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού μπλόκαρε.

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ…ΓΙΑΧΟ

Στο ίδιο διάστημα ο Γιάχος, άρχισε να… βλέπει φάουλ γύρω από την περιοχή του ΑΡΗ, δίνοντας την ευκαιρία για γεμίσματα στον Θεοδωρίδη που στο 56 βρήκε το κεφάλι του Μπικέι, αλλά ο τελευταίος έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.
Στο 59 ο Μανιάς έφυγε και πάλι στην κόντρα, αλλά πολύ πλάγια με αποτέλεσμα το σουτ του να φύγει άουτ.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΓΙΟΒΙΤΣ

Στο 72 ο Παναιτωλικός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Νταλμά σέντραρε από τα δεξιά, ο Πουλίδο έδιωξε προς τα πίσω, με την μπάλα να πηγαίνει στον αμαρκάριστο Μπόγιοβιτς που σχεδόν σε κενή εστία έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

ΣΟΥΝΑΣ ΑΝΤΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στο 74 ο ΑΡΗΣ έκανε την δεύτερη αλλαγή του με τον Σουνά να περνά στην θέση του Παπαδόπουλου, ώστε να γίνει πιο απειλητικός και να υπάρξει στήριγμα στον Μανιά, ωστόσο ένας τέτοιος παίκτης σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο δεν μπόρεσε να γίνει καθόλου απειλητικός.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΣΕ ΦΑΣΗ ΚΑΘΑΡΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΦΑΟΥΛ

Στο 80 ο Γιάχος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό επιθετικό φάουλ του Μπικέι στον Διούδη, ο Θεοδωρίδης σούταρε δυνατά, αλλά ο Γιαννίτσης πάνω στην γραμμή έσωσε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Κούσας πήρε την κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΑΡΗ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 82 το σουτ του Σουνά έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε το σουτ του Νταλμά στο επόμενο λεπτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΑΝΤΙ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ

Λίγο πριν το τέλος ο Παπαδόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον Αγγελούδη, αντί του Μπακασέτα, μήπως και βρει κάποια διέξοδο προς τα αντίπαλα καρέ. Ως το τέλος ο ΑΡΗΣ άντεξε στην πίεση και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 0-0 με ένα πολύτιμο βαθμό να προστίθεται στην συγκομιδή των κίτρινων.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας (90 Μαρτίνεζ), Καμαρά, Θεοδωρίδης, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (78 Παπουτσογιαννόπουλος), Γκάλο, Μπακάκης (68 Νταλμά), Ανέν, Μπικέι, Μπόγιοβιτς. 

ΑΡΗΣ (Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Μπουγαΐδης (42 Νταμαρλής), Βανγκέλι, Πουλίδο, Παπαδόπουλος, Τσιάρας, Τσουμάνης, Μπακασέτας (90 Αγγελούδης), Μανιάς.

Προτεινόμενα Άρθρα