Άλλο Ελλάδα, άλλο Ισπανία

από Haris Mol

Στην Ισπανία η Ατλέτικο τιμωρήθηκε με 600 ευρώ πρόστιμο για τον αναπτήρα που χτύπησε στο κεφάλι τον Ρονάλντο γιατί αποδείχθηκε ότι ήταν μεμονωμένο γεγονός. Στην Ελλάδα ο ΑΡΗΣ εξοντωθηκε για ένα μπουκάλι στην…κυρία Κουρομπίλια.

Πολλές φορές στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το παράδειγμα του εξωτερικού και των μεγάλων πρωταθλημάτων. όποτε μας συμφέρει όμως. Στην Ισπανία η Ατλέτικο τιμωρήθηκε με 600 ευρώ πρόστιμο για τον αναπτήρα που χτύπησε στο κεφάλι τον Ρονάλντο γιατί αποδείχθηκε ότι ήταν μεμονωμένο γεγονός. Στην Ελλάδα ο ΑΡΗΣ στερήθηκε την ευρωπαική έξοδο και φυσικά ακολούθηε οικονομική καταστροφή λόγω της έλλειψης ρευστότητας για ένα άδειο μπουκάλι που βρήκε την Κουρομπίλια στην αριστερή πλευρά και της… πονούσε την δεξιά!

Ο δικαστής έκρινε το γεγονός ως μεμονωμένο και οι ροχιμπλάνκος τιμωρήθηκαν με 600 ευρώ πρόστιμο για πλημμέλημα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο αναπτήρας που έπεσε ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, ενώ το εν λόγω αντικείμενο δεν είναι απαγορευμένο στα γήπεδαο.

Επίσης, ο δικαστής συνυπολόγισε το ότι η Ατλέτικο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να εντοπίσει τον δράστη, όπως και το ότι ο Πορτογάλος δεν τραυματίστηκε. Αντίστοιχα στην Ελλάδα ο ΑΡΗΣ στην κυριολεξια “σταυρώθηκε” από δήθεν αντικειμενικά μέσα- που βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν και πάλι χολή αυτή την εβδομάδα με… έγκρητους αρθογράφους οπαδούς του συμπολίτη να νοιάζονται για την αξιοπρέπεια του ΑΡΗ. Να σημειώνουν ότι είναι προτίμοτερη από τον υποβιβασμό, όταν βεβαια την ίδια στιγμή αποθέωναν τον… λαό της Τούμπας του Ιράν και του Βιετνάμ στην προσπάθεια επίτευξης στόχων. Με επίσημη γνωμάτευση του δημόσιοι νοσοκομείου η Κουρομπίλια δεν έπαθε το παραμικρό, η θύρα 2 εκκενώθηκε μέσα σε 15 λεπτά, το γεγονός ήταν μεμονωμένο, αλλά η τιμωρία σε δεύτερο βαθμό -3 και μηδενισμός του ΑΡΗ.

Οι Ισπανοί έβαλαν και πάλι τα γυαλιά σε όλα τα επίπεδα, αλλά μάλλον στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελπίδα, όσο αποφασίζουν διάφορες… αυτοδιοίκητες επιτροπές της ΕΠΟ. Και φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να πετάει αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε άλλο. Αξιολόγηση γεγονότων όμως και ιεράρχιση παράβασης πρέπει να γίνεται πάντα και όχι ανάλογα με το όνομα ή τις … διασυνδέσεις του κατηγορούμενου.

Προτεινόμενα Άρθρα