Τα σενάρια της επόμενης μέρας

από AllAboutARIS

Ο διαφαινόμενος υποβιβασμός ανοίγει την κουβέντα για την επόμενη μέρα και τις προϋποθέσεις

Η ώρα που ο ΑΡΗΣ θα κληθεί να λάβει σοβαρές αποφάσεις για την επόμενη μέρα δεν θα αργήσει. Οι μαθηματικές ελπίδες που έχει για την παραμονή του, έχουν ουσιαστικά εκλείψει, μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ κάτι που φαίνεται πλέον να το αποδέχονται όλοι στην ομάδα. Από χθες στην κιτρινόμαυρη ατζέντα δειλά-δειλά άρχισαν να εμφανίζονται τα σενάρια της επόμενης μέρας. Που θα παίζει ο ΑΡΗΣ την επόμενη σεζόν; Θα μπορέσει να μείνει στην Φούτμπολ Λιγκ;
Ποιοι θα αναλάβουν να τρέξουν και να εκπονήσουν το πλάνο της επόμενης μέρας; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που διαμορφώνονται κάτω από τις οποίες δύναται ο ΑΡΗΣ να παίξει στη Φούτμπολ Λίγκ ώστε να μην κατρακυλήσει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία;

1. Παραμονή στη Φούμπολ Λιγκ: Με δεδομένο ότι με τον ΑΡΗ υποβιβασμένο το δικαστήριο δεν πρόκειται να δεχθεί τη νέα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, δυο είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να σταθεί στην 2η κατηγορία. Η πρώτη αφορά την συναίνεση των πιστωτών (πρώην ποδοσφαιριστών, προπονητών κτλ) στους ποίους οφείλονται 8-10 εκ. Είτε παγώνοντας τις οφειλές για ένα χρόνο, είτε δεχόμενοι ένα νέο κούρεμα που θα τους προταθεί με άμεση καταβολή της αποζημίωσης ώστε να σβηστεί ένα μεγάλο μέρος από τα χρέη της ομάδας. Άγνωστο όμως ποιοι και πόσοι είναι διατεθειμένοι να το δεχθούν αν και αρκετοί δείχνουν θετικοί και φυσικά που θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται. Η δεύτερη αφορά τα χρέη στο Δημόσιο (8εκ) όπου και εκεί απαιτείται μια νέα ρύθμιση. Εφόσον ο ΑΡΗΣ πετύχει και τα δυο παραπάνω (το αισιόδοξο σενάριο) τότε αυτομάτως θα έχει και δικαίωμα μεταγραφών.

2. Εκκαθάριση και Γ. Εθνική:  Ότι έκανε δηλαδή η ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πτώχευση και τρίμηνη εκκαθάριση, όσο ακόμη ισχύει. Στην περίπτωση αυτή χάνουν άπαντες τα χρήματά τους, ο ΑΡΗΣ απαλλάσσεται από τα χρέη άνω των 20 εκ που έχει και πάει «καθαρός» στην επόμενη μέρα και άρα ελκυστικός σε επενδυτή. Όσο για τους πιστωτές έχουν το δικαίωμα να στραφούν στα φυσικά πρόσωπα (Σκόρδα, Αθανασιάδη, Ζαμπέτα). Σημείωση απαραίτητη, δεν κουβαλάει το νέο ΤΤΑ που θα δημιουργηθεί τα χρέη του ΑΣ.

3. Κατά καιρούς έχει κυκλοφορήσει η λύση της αγοράς ΑΦΜ άλλης ομάδας της φούτμπολ λιγκ, κάτι που όμως έχει διαψευστεί κατηγορηματικά από όλους τους θεσμικούς φορείς του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα