“Πάντα θα έχω τον ΑΡΗ στην καρδιά μου”

από AllAboutARIS

Ο 24χρονος μέσος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ξαφνιάστηκε από τις συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων στην ομάδα, ενώ δεν έκρυψε την έκπληξη του για το γεγονός ότι δεν του έγινε πρόταση για μείωση αποδοχών.

Για τα πρώτα του χρόνια στον ΑΡΗ, τις δύσκολες στιγμές και εύχαριστες στιγμές που πέρασε στην ομάδα, αλλά και για τον τρόπο αποχώρησης του μίλησε ο Μπάμπης Οικονομόπουλος στην “Αrena Press”.

Διαβάστε παρακάτω το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του:

Μπάμπη τώρα που τελείωσε μια σημαντική περίοδος στην καριέρα σου πως αισθάνεσαι;
Δεν είναι εύκολο να το συνηθίσω, ήμουν έξι χρόνια στην ομάδα, έζησα πολύ όμορφες στιγμές μαζί με δυσκολίες αλλά σε αυτή την ομάδα ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και έζησα σχεδόν τα πάντα. Μου ήταν πολύ δύσκολο να την βλέπω να υποβιβάζεται ειδικά μετά τον τρόπο που εξασφαλίσαμε την παραμονή πέρσι.

Αν σου έκαναν πρόταση να μείνεις με μείωση υπήρχε περίπτωση να μείνεις;

Εννοείται. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από κάποιους ανθρώπους. Σε διοίκηση και τεχνικό τιμ. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι χωρίς καμία εξήγηση είπε ο προπονητής ότι δεν κάνω για την ομάδα. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την προσφορά του κάθε παίκτη. Είναι δική του απόφαση βέβαια και απόλυτα σεβαστή αλλά το ότι δεν έγινε καν πρόταση μείωσης με παραξένεψε. Ημουν πρόθυμος να συζητήσω αλλά όταν είπε ότι δεν με χρειάζεται έπρεπε να κοιτάξω το μέλλον.

Λέχθηκαν πολλά για το υψηλό φετινό σου συμβόλαιο που ήταν ο βασικός λόγος. Ξέρω πάντως ότι πλούσιος δεν έγινες από τον Αρη.Ίσα-ίσα μέχρι πριν από λίγες μέρες δούλευες με τους γονείς σου.

Πιο φτωχός έγινα όχι πλούσιος. Μπορεί από συναισθήματα και εμπειρίες να έφυγα πλούσιος αλλά οι οικονομικές απολαβές δεν ήταν τέτοιες που θα με βοηθούσαν να ζήσω άνετα σε μια ξένη πόλη και υπήρξαν πολλές φορές που αντιμετώπισα πρόβλημα επιβίωσης και πήγαινα να βοηθήσω τους γονείς μου. Για τα δεδομένα της Σούπερ Λιγκ δεν νομίζω ότι ήταν υψηλό. Για τη δεύτερη κατηγορία ίσως και για αυτό ήμουν πρόθυμος να το συζητήσω.

Εσύ που έζησες και τις δυο εποχές του σύγχρονου Αρη, τις καλές και τις κακές, τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η ομάδα έφτασε στο σημείο μηδέν.

Είναι προφανές ότι όλο είναι θέμα κακοδιαχείρισης. Το έχει καταλάβει όλος ο κόσμος, το έχουν καταλάβει και όσοι ασχολήθηκαν με την ομάδα εκείνα τα χρόνια. Κάποιοι το έκαναν κατά λάθος, άλλοι επίτηδες, ίσως δεν το μάθουμε ποτέ. Όταν μπλέκονται τα προσωπικά συμφέροντα είναι φυσιολογική εξέλιξη. Είναι αδιανόητο με τόσα έσοδα και τόσο κόσμο να αποτυγχάνεις.

Φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη νιώθεις Αρης ή πίκρα;

Έγινα Αρης. Ήρθα μόνος μου στη Θεσσαλονίκη, δεν είχα ούτε ένα συγγενή εδώ και ότι υπήρχε στη ζωή μου ήταν Αρης. Έκανα πολλούς φίλους μέσα από την ομάδα. Έγινα πρωταθλητής με την Κ20, κάναμε την ευρωπαϊκή πορεία άσχετα αν δεν αγωνίστηκα, φτάσαμε σε τελικό κυπέλλου, αργότερα έκανα το ντεμπούτο μου και έπαιξε βασικός στην πρώτη ομάδα. Ηταν όμορφα χρόνια που με έκαναν να δεθώ και να νιώθω πλέον Αρης. Υπήρξαν άνθρωποι που με στήριξαν πολύ στις δύσκολες στιγμές και κόσμος που αναγνώριζε τις προσπάθειές μου και φυσικά η ατμόσφαιρα στο Βικελίδης που δεν ξεχνιέται..

Θα επέστρεφες στον Αρη αν στο ζητούσαν κάποια στιγμή;
Από όσα σου είπα παραπάνω μάλλον προκύπτει εύκολα η απάντηση. Δεν ξέρω πως θα είναι οι συνθήκες στον Αρη, που θα βρίσκομαι εγώ και το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να κάνω μια καλή χρονιά στα Χανιά χωρίς τραυματισμούς και η ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
 
Ανησυχείς για την επόμενη μέρα στον Αρη;
Εύχομαι να επιστρέψει αμέσως στη Σούπερ Λιγκ. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα καθίσει παραπάνω από μια χρονιά στην κατηγορία. Πάντα θα τον παρακολουθώ και θα τον έχω στην καρδιά μου.

Προτεινόμενα Άρθρα