«Ο σημαντικότερος μήνας της ιστορίας του»

από AllAboutARIS

Ενδιαφέρουσες απαντήσεις στα «καυτά» ζητήματα της επικαιρότητας του ΑΡΗ έδωσε ο νομικός της ΠΑΕ, Αργύρης Αργυριάδης.

Ο έγκριτος νομικός απάντησε σε θέματα γύρω από το άρθρο 106ια, τη Γ’ Εθνική, τη δεσμευτική επιστολή του Θανάση Κώνστα και τις περιπτώσεις Αρβανιτίδη αλλά και Γαλανού, μιλώντας στον «Αρένα».

Αναλυτικά είπε:

Για την παρουσίαση που έκανε ο Κώνστας: «Καταρχήν δεν παρουσίασε εγγυητική είναι μια δεσμευτική επιστολή. Τεχνικά δεν είναι εγγυητική και δεν υπάρχει πρόβλημα με την διαδικασία του 106 ΙΑ. Δίνεται το υπέρ να γίνει η αγορά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ μέσα από το 106 ΙΑ. Ο κ. Κωνστας ζήτησε να του ετοιμάσουν κάποια επιχειρηματικά σχέδια και του είπαν πως είναι γίνεται μόνο μέσα από το 106 ΙΑ. Χαίρομαι αν είναι έτσι, πρέπει να γίνει η επαλήθευση πως αυτά τα χρήματα υπάρχουν στον τραπεζικό λογαριασμό που υποδείχθηκε στο Λονδίνο και μετά είναι θέμα της ΠΑΕ, της ΚΜΑ και του Α.Σ να συνεχίσει την διαδικασία. Θα αποστείλει ερώτημα η τράπεζα Πειραιώς για να γίνει η επαλήθευση. Αν επιβεβαιωθεί από την τράπεζα Πειραιώς μιλάμε για έναν υποψήφιο επενδυτή στον ΑΡΗ με επαρκή φερεγγυότητα και επαρκή χρήματα. Η διαδικασία επαλήθευσης θα πάρει κάποιες μέρες. Από εκεί και πέρα η επιστολή έρχεται από τράπεζα του Λονδίνου και μάλιστα από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες. Αν είναι έγκυρη σύντονα θα επιβεβαιωθεί. Εάν αυτή η επιστολή είναι πραγματική ο κ. Κώνστας μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία».

Για το αν ο ΑΡΗΣ μπορεί να μπει στο 106 ΙΑ: «Τις τυπικές προϋποθέσεις ο ΑΡΗΣ τις έχει. Έχει ενεργητικό τουλάχιστον 2.000.000 εκκ. ευρώ, τζίρο πάνω από 5.000.000 εκκ. ευρώ και έχει πάνω από 50 εργαζόμενους. Με λίγα λόγια και τις τρεις προϋποθέσεις ο ΑΡΗΣ τις πληροί. Ο νόμος απαιτεί δύο από τις τρεις και ο ΑΡΗΣ τις έχει όλες. Σε έξι μήνες όμως δεν θα ισχύουν αυτά. Αυτή την στιγμή πληροί τις προϋποθέσεις. Ουσιαστικές προϋποθέσεις είναι να βρεθεί ο επενδυτής και να γίνει ένα επιχειρηματικό σχέδιο εκκαθάρισης. Εφόσον αυτές οι προϋποθέσεις υπάρξουν,  κάποιες υποκειμενικές προϋποθέσεις δεν έχει μέσα ο νόμος και θεωρώ πως αν καταφέρει να τις πληροί θα μπορέσει να συνεχίσει. Είναι μια διαδικασία πολύ σπάνια, έχει γίνει μόνο δύο φορές στην Ελλάδα γιατί ο νόμος είναι σχετικά καινούριος και είναι κάτι για πολύ μεγάλες εταιρείες. Ανάμεσα στις επιλογές που έχει ο ΑΡΗΣ είναι αυτή εφόσον άλλες αποκλείονται και βρίσκεται σε έναν απόλυτο βάλτο. Είναι από τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν σωτήριες. Δεν βλέπω αλλιώς την οποιαδήποτε προοπτική.

Βλέπω πως οι χορηγίες δεν θα έρθουν ποτέ και ακόμα και αν έρθουν στο υπερβολικό ποσό των 4.000.000 εκκ. ευρώ δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη που έχει ο ΑΡΗΣ. Τελικά οι χορηγίες δεν ήρθαν και δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν. Οι εναλλακτικές που έχει ο ΑΡΗΣ είναι πολύ συγκεκριμένες. Το να αναζητήσει την εξαγορά κάποιου ΑΦΜ  για εμένα είναι μια λύση που θα πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι. Είμαστε στην εποχή του επιχειρηματικού ποδοσφαίρου. Αυτό και το 106 ΙΑ πρέπει να είναι πάντα στο τραπέζι. Δεν είναι λύση η εκκαθάριση στην Γ’ εθνική και αν αληθεύει το ρεπορτάζ, οι δικηγόροι του κ. Γαλανού τον απέτρεψαν να συνεχίσει για την Γ’ εθνική. Ο ΑΡΗΣ έχει ιδιαιτερότητες και δεν είναι Λάρισα. Λένε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις όμως τον φετινό Αύγουστο θα υπάρχουν μόνο ειδήσεις για τον ΑΡΗ. Είναι ο πιο σημαντικός μήνας στην ιστορία της ομάδας. Αν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Αρβανιτίδη, τότε υπάρχει ο κ. Γαλανός που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται και ο κ. Κώνστας. Εκεί που δεν είχαμε τίποτα έχουμε τρεις. Βέβαια, ο χρόνος εξαντλείται».

Για το αν υπάρχει χρόνος για το 106 ΙΑ: «Γενικά μιλώντας υπάρχει αλλά όχι πρακτικά. Η διαδικασία του 106 μπορεί να ξεκινήσει τέλη του Αυγούστου αλλά την Άνοιξη πρέπει να διασφαλιστεί πως υπάρχει η ομάδα και αγωνίζεται στην Β’ εθνική. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ομάδα αξιόμαχη στην Β’ εθνική για να αγοραστεί. Είναι ερωτήματα που ο ίδιος ο κ. Κώνστας πρέπει να απαντήσει εφόσον αυτός ενδιαφέρεται. Πρέπει και αυτός θα συμβάλει να βρεθούν λύσεις. Δεν μπορείς να διασφαλίσεις πως αυτό που θες να αγοράσεις ότι θα υπάρχει τότε; Πρέπει να φτιάξεις ένα ικανό ρόστερ, να πρωταγωνιστήσει, να υπερβεί κάποιες δυσκολίες και να παλέψει».

Για τον Αρβανιτίδη: «Το ό,τι υπάρχει μια δήλωση ενδιαφέροντος είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Θεωρώ βέβαια πως έγινε λίγο αργά. Έστω και τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εφόσον τρεις άνθρωποι θέλουν να ασχοληθούν. Και οι τρεις άνθρωποι είναι σοβαροί. Αν αυτό που παρουσίασε ο κ. Κώνστας δεν υπάρχει, μιλάμε για πλαστογραφική απάτη. Δεν μου έχει δώσει την εντύπωση τέτοιου ανθρώπου. Τις επόμενες μέρες θα φανεί. Θεωρώ ότι εφόσον οι άνθρωποι εμφανίζουν έγγραφα κάτι πρέπει να υπάρχει .Για να μπήκαν στην διαδικασία συλλογής και προσκόμισης εγγράφων κάτι έχουν στο μυαλό τους και κάτι θέλουν. Θεωρώ πως έχουμε μια βάση συζήτησης».

Για το τι προτιμούν οι οπαδοί του ΑΡΗ: «Διάβασα στο ρεπορτάζ ότι οι ίδιοι προτιμούν την Γ’. Δεν έχουν δοθεί όλα τα δεδομένα σε πλήρη έκταση. Για εμένα δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την προσπάθεια στην Γ’. Επίσης, δεν μου έδωσε κανένας την αίσθηση πως έχει ένα σοβαρό σχέδιο. Οι δηλώσεις που άκουσα δεν θεωρώ πως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το σχέδιο που έλεγαν πάλι προϋποθέτει πόρους, χρήματα και μια σοβαρή προσπάθεια. Πως έβλεπαν αυτή την προσπάθεια εφόσον δεν υπάρχει χρήμα; Στο 106 ΙΑ θα είναι προστατευμένος από τους πιστωτές μέχρι την άνοιξη».

Για το ποιος θα είναι από πλευρά ΑΡΗ στην τράπεζα Πειραιώς: «Θα είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ο κ. Στεφανίδης. Δεν μπορεί κάποιος τρίτος να ελέγξει ένα έγγραφο προς την ΠΑΕ. Θα είναι ο κ. Κώνστας και ο κ. Στεφανίδης. Η τράπεζα θα δώσει την βεβαίωση. Είναι ένα τεχνικό θέμα και οι υπάλληλοι της τράπεζας Πειραιώς θα ρωτήσουν την HSBC».

Προτεινόμενα Άρθρα