Ο ΑΡΗΣ αλλάζει

από AllAboutARIS

ΟΙ πέντε συν δυο προσθήκες που αναμένεται να μεταμορφώσουν αγωνιστικά τους κίτρινους από εδώ και πέρα

Η ενδεκάδα που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» μπορεί να έχει και… συλλεκτική αξία αφού δύσκολα θα την ξαναδούμε στο χορτάρι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι από εδώ και πέρα σε κάθε παιχνίδι που περνάει ο ΑΡΗΣ θα βάζει καινούργια πρόσωπα στο βασικό του σχήμα. Με τον Ορφέα Ελευθερούπολης την επόμενη αγωνιστική θα αγωνιστούν σίγουρα Νλουντούλου, Καλογέρης, Σαμαράς μπορεί και ο Σανιά. Με τον Καμπανιακό αποκτά δικαίωμα συμμετοχής ο Γεωργιάδης και ως τότε ο σχεδιασμός είναι να έχουν αποκτηθεί ακόμη δυο ποδοσφαιριστές. Ένας επιθετικός, και ένας τερματοφύλακας.

Η πρόθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη που προΐσταται του μεταγραφικού σχεδιασμού είναι όλοι τους να παίξουν βασικοί αλλάζοντας κατά τα 7/11 την ενδεκάδα. Δεν το λες και λίγο, ειδικά να αναλογιστούμε ότι ήμαστε στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο και όχι το καλοκαίρι που συνηθίζονται οι σαρωτικές αλλαγές. Είναι τέτοια η εικόνα του ΑΡΗ όμως που δεν γίνεται αλλιώς. Το υπάρχον ρόστερ έχει μερικές χτυπητές αδυναμίες σε πολλές θέσεις που υποχρεώνουν τον Αλεξ Κάλας να βάλει από τώρα το χέρι στην τσέπη ενισχύοντας το ασθμαίνον ρόστερ με παίκτες επιπέδου Σούπερ Λιγκ ώστε να μην διακινδυνεύσει τον αδιαπραγμάτευτο στόχο της ανόδου.

1.
ΣΙΝΤΙ ΣΑΝΙΑ
Τα τελευταία χρόνια μπορεί να μην έχει υπάρξει στον ΑΡΗ καμία ανάλογη με αυτή του Σανιά περίπτωση. Ενός ποδοσφαιριστή δηλαδή για τον οποίο έχουν ακουστεί πλείστα όσα κολακευτικά σχόλια από συμπαίκτες και προπονητές αλλά μετά από έξι μήνες στην Θεσσαλονίκη δεν τον έχουμε δει ακόμη στο χορτάρι. Πρόκειται για ένα αμυντικό μέσο που έμαθε τα μυστικά στη φημισμένη σχολή της Σεντ Ετιέν και εφόσον αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής θα δώσει άλλη οντότητα στα χαφ, αφού είναι εξαιρετικά δυνατός, αποτελεσματικός αμυντικός, με καλή τεχνική και δυνατότητα προώθησης του παιχνιδιού κυρίως κάθετα. Για αυτό και επιμένει ο Καλαιτζίδης…

2.
ΓΚΑΕΛ ΝΛΟΥΝΤΟΥΛΟΥ
Παρότι και αυτός έμαθε ποδόσφαιρο στη Γαλλία, έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Σανιά και ολότελα διαφορετικό ποδοσφαιρικό χαρακτήρα. Δεν καλουπώνεται εύκολα, αλλά είναι τέτοια τα προσόντα του που θα βοηθήσει πολύ σε όλες τις θέσεις της επίθεσης αφού αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στην κορυφή όσο και στις πλευρές. Το κύριο προσόν του είναι η ταχύτητα, η έκρηξη και η ικανότητα που έχει στο ένας εναντίον ενός. Δεν είναι ο κλασικός γκολτζής, έχει όμως καλά τελειώματα και με τα δυο πόδια και στη Γ΄ Εθνική μάλλον είναι πολυτέλεια για τον Αρη.

3.
ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Παιδί του Δημήτρη Καλαϊτζίδη που τον βοήθησε όσο κανένας άλλος να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του. Προέρχεται από τρεις πολύ γεμάτες χρονιές με σταθερά ανοδική πορεία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και εμπειρία που λείπει από το ρόστερ του ΑΡΗ. Παίζει όλη την δεξιά πλευρά και με την προσθήκη του, ο τεχνικός διευθυντής των κιτρίνων που τον γνωρίζει πολύ καλά πιστεύει ότι θα κάνει πιο επιθετικό το παιχνίδι του Αρη από τα δεξιά. Στα συν του ότι είναι μαχητής και δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Θα παίξει από τις 8 Φεβρουαρίου.

4.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι αρτίστες, οι πριμαντόνες που παίρνουν πάνω τους όλα τα φλας και οι ρολίστες. Το τελευταίο το ενσαρκώνει απόλυτα ο Καλογέρης. Κι αυτός παιδί του Καλαϊτζίδη, παίζει υποδειγματικά στα χαφ τον ρόλο του παίκτη που εκτελεί στο έπακρο τις εντολές του προπονητή. Σκυλίσια άμυνα, δυνατός στον αέρα, τρεχαλατζής που σταματάει να τρέχει μόλις σφυρίζει ο διαιτητής, με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά. Α, και από τα καλύτερα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο στα γήπεδά μας. Αυτά , σε συνδυασμό με την εμπειρία του, έπεισαν τον Καλαϊτζίδη να τον φέρει στον ΑΡΗ ώστε μαζί με τον Σανιά να αποτελέσει το δίδυμο των αμυντικών μέσων.

5
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα είναι κι αυτό με τις μεγαλύτερες παραστάσεις. Προέρχεται από μια δεκαετία στην οποία σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε ήταν βασικός και είχε γεμάτες χρονιές. Η προσθήκη του αναμένεται να δώσει εμπειρία στην ενδεκάδα, δύναμη στα μετόπισθεν,  ακόμη ένα παίκτη που είναι πολύ ικανός στον αέρα ενώ και τεχνικά είναι σε καλό επίπεδο ώστε να βοηθάει στο να βγαίνει η πρώτη μπάλα σωστά από την άμυνα.

Προτεινόμενα Άρθρα