Της έκλεισε το σπίτι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ματσάρα στο «Στάντφορντ Μπριτζ», με παράταση 4 γκολ

Μια τεράστια βραδιά για την ομάδα του Λοράν Μπλαν! Τι και αν έπαιζε από το 31′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ιμπραΐμοβιτς στάθηκε παλικαρίσια και με κορυφαίους τους σκόρερ Λουίζ και Σίλβα κατάφερε να περάσει τριτη διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά. Ο Λουίζ έστειλε το ματς στην παράταση και ο Σίλβα στο 114′ διόρθωσε το λάθος του και… πάγωσε το Λονδίνο! Αδική η αποβολή του Ζλάταν, απίστευτο δοκάρι του Καβάνι. 

Η Τσέλσι μπορεί να είχε το πάνω χέρι από το πρώτο ματς, ωστόσο η ομάδα του δεν… περίμενε την Παρί. Πίεσε, προσπάθησε να απειλήσει και έδωσε στο παιχνίδι τρελό ρυθμό. Οσκαρ και Αζάρ έκαναν εξαιρετικά πράγματα, ενώ στον αντίποδα ο Βεράτι με τον Παστόρε έβαζαν δύσκολα στους Λονδρέζους. Μπορεί να μην υπήρχαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο, αλλά ο ρυθμός σε καθήλωνε. Ωστόσο, στο 31′ όλα άλλαξαν, ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ιμπραΐμοβιτς στον Οσκαρ έφερε την άδικη κόκκινη κάρτα από τον Κάιπερς και για λίγα λεπτά το ματς έγινε… ροντέο! Η Τσέλσι με παίκτη παραπάνω πίεσε, έβαλε την Παρί στην περιοχή και στο 45′ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Κόστα έπεσε έπειτα από επαφή του Καβάνι.

 Η Παρί ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο ματς, ακόμα και με παίκτη λιγότερο ισορρόπησε το ματς και έδειχνε να έχει και τον έλεγχο. Μαλιστα, στο 58′ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς, ο Καβάνι βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από απίστευτη κάθετη του Παστόρε, πέρασε και τον Κουρτουά, ωστόσο… κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι!

Ο Γουίλιαν που είχε πάρει την θέση του Οσκαρ δεν μπόρεσε να προσφέρει πολλά και η Τσέλσι πήρε τα πάνω της μετά το 75′, με τον Αζάρ να κάνει τα πάντα στο γήπεδο!Στο 80′ ο Ραμίρες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιρίγκου, ωστόσο στην εξέλιξή της φάσης ήρθε το γκολ! Κόρνερ από τον Φάμπρεγας, αδράνεια της γαλλικής άμυνας και ο Κέιχιλ με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0.

Ο Μπλαν πέρασε Λαβέτσι, Ραμπιό και ο Αργεντίνος με το… καλημέρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά στην κεφαλιά του αντέδρασε υπέροχα ο Κουρτουά. Ωστόσο, στο 86′ το Στάμφορντ Μπριτζ… πάγωσε, κόρνερ από τον Λαβέτσι και ο Λουίς με καρφωτή κεφαλιά έστειλε το ματς στην παράταση!!!  

Ο μοιραίος έγινε… ωραίος! 

Θρίλερ στην παράταση με μοιραίο και… πρωταγωνιστή τον Τιάγκο Σίλβα. Στο 96′ ο Βραζιλιάνος με μια… ακατανόητη ενέργεια βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Αζάρ από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-1. Οι Μπλε έδειχναν πως είχαν το πάνω χέρι, ο Ντρογκμπά ήταν φρέσκος, ο Ντιέγκο Κόστα από τα άκρα δημιουργούσε προβλήματα και η Παρί έδειχνε αρκετά κουρασμένη! Ωστόσο, το γκολ από τους Λονδρέζους δεν ήρθε και ο Τιάγκο Σίλβα πήρε το αίμα του πίσω! Στο 113′ είδε τον Κουρτουά να κάνει τεράστια επέμβαση στην κεφαλιά του, αλλά ένα λεπτό αργότερα με νέα κεφαλιά δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης! Η Παρί  στα προημιτελικά, ο Μπλαν πιο… δυνατός από ποτέ και το όνειρό της για την κορυφή της Ευρώπης συνεχίζεται…

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς (83′ Ζούμα), Ραμίρες (91′ Ντρογκμπά), Όσκαρ (46′ Γουίλιαν), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα

Παρί: Σιρίγου, Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Λουίζ, Μότα, Ματουϊντί (81′ Λαβέτσι), Βεράτι (82′ Ραμπιό), Παστόρε (118′ Φαν ντερ Βιλ), Καβάνι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα