Η μάχη με το χρόνο

από AllAboutARIS

Για ποιο λόγο οι κίτρινοι καίγονται για να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατάσταση, δηλαδή μέσα στον Ιούνιο.

Το αίτημα του ΑΡΗ για συμμετοχή στη Football League είτε με μπαράζ είτε χωρίς είναι πέρα για πέρα δίκαιο και βασίζεται σε κανονισμούς και την εκπεφρασμένη επιθυμία ομάδων όπως ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου να αγωνιστούν στη Γ΄ Εθνική. Ως εδώ όλα καλά. Με τους χρόνους όμως τι γίνεται; Αν μιλάμε για οριστική εξέλιξη μέσα στον Ιούνιο πάει και έρχεται. Αν όμως η… βαλίτσα πάει μακριά, δηλαδή και τον Ιούλιο, πότε θα προλάβουν οι κίτρινοι να ετοιμαστούν εγκαίρως για το νέο πρωτάθλημα, που αν τους βρει στη Football League θα ξεκινήσει φέτος τέλος Αυγούστου;

Ο ΑΡΗΣ επισήμως ως το τέλος Ιουνίου θα κάνει προπονήσεις. Πότε θα ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές; Πότε και που θα γίνει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν; Και το σημαντικότερο. Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά αφού ο Αλεξ Κάλας είναι αυτή τη στιγμή ο χρηματοδότης αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα είναι και την επόμενη χρονιά αφού δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο; Ο ερασιτέχνης, έχει συναρτήσει τις εξελίξεις με την απόφαση για την κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα. Μέχρι τότε λογικά δεν θα κουνηθεί φύλλο. Και υπάρχει και μια σημαντική παράμετρος. Η διαδικασία σύστασης νέας ΠΑΕ που δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και είναι σε άμεση σχέση και με την πορεία της εκκαθάρισης. Απαιτεί συγκεκριμένες ενέργειες, χρονικά πλαίσια και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο μίνιμουμ 300.000 ευρώ. Που το αποφασίζει η Γ.Σ του ερασιτέχνη και λογικά θα το καλύψει αυτός στον οποίο θα δοθεί το χρίσμα. Τον Κάλας ή όποιον άλλον εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι όσο πιο καθυστερημένα μάθει ο ΑΡΗΣ που θα αγωνιστεί, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος να εμφανιστεί τη νέα χρονιά με τις ίδιες αγωνιστικές παθογένειες.

Προτεινόμενα Άρθρα