«Οραμα και οικονομική επιφάνεια η πλευρά Αρβανιτίδη»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Εμένα με ενδιαφέρει το μέλλον του ΑΡΗ»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Αλέκος Κατσιαούνης στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air», εν όψει της γενικής συνέλευσης του ΑΣ και της επόμενης μέρας στην ομάδα.

Ο παλαίμαχος άσσος του ΑΡΗ, πρώην διοικητικό στέλεχος της ομάδας και «εκλεκτός» της πλευράς Αρβανιτίδη για την θέση του υπεύθυνου αυτής, έκανε λόγο για όραμα και οικονομική επιφάνεια όσον αφορά τον πρώην μεγαλομέτοχο της Βέροιας, ενώ άσκησε δριμύ κατηγορώ προς την πλευρά Καλαϊτζίδη.

Διαβάστε όσα δήλωσε στον «αέρα» του «Libero 107,4».

Για την αισιοδοξία της πλευράς Αρβανιτίδη ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στην Φούτμπολ Λιγκ: «Αυτή την πίστη την έχουν. Θεωρούν δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ θα παίξει σητν Β’ Εθνική. Μακάρι να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να προχωρήσει ο σχεδιασμός της ομάδας όσον αφορά τους παίκτες, τον προπονητή και την προετοιμασία της ομάδας. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται τουλάχιστον 15 προσθήκες

Για την περσινή χρονιά: «Πέρυσι είχαμε μία διοίκηση από τον κ. Κάλας και τον κ. Καλαϊτζίδη. Μιλάμε για πλήρη αποτυχία. Δεν γίνεται να ξαναζήσουμε αυτό το πράγμα. Εχουμε φτάσει 20 Ιουλίου και δεν ξέρουμε που θα αγωνιστούμε. Εμένα δεν με ενδιαφέρει πως θα λέγεται αυτός που θα αναλάβει, αλλά ποιος έχει τα εχέγγυα για να βγάλει το κάρο από την λάσπη

Δεν γίνεται να είσαι ΑΡΗΣ, να παίζεις στην Γ’ Εθνική και όλη την χρονιά να μην είσαι μία φορά πρώτος. Επανεκκίνηση δεν έγινε ποτέ. Με την πλευρά Αρβανιτίδη βλέπω κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Υπάρχει όραμα και οικονομική επιφάνεια».

Για το προπονητικό κέντρο που επέλεξε ο κ. Αρβανιτίδης: «Πρέπει να είμαστε κοντά στην ομάδα, για αυτό και επιλέχθηκαν τα 3-5 Πηγάδια».

Για την κριτική που δέχεται η τωρινή διοίκηση: «Χτυπούν τον κ. Καλαιτζίδη ή τον κ. Κάλας, επειδή έδωσαν αυτό το δικαίωμα. Ο κ. Κάλας ήρθε μόλις μία φορά για να δει τι γίνεται στην ομάδα. Ο κ. Λάσκαρης ήρθε τρεις φορές. Αρκετές ήρθε και ο Παπαθανασάκης στον Ηρακλή».

Για τα χρήματα που προβλέπεται να πάρει ο Αλεξ Κάλας, εφόσον υπάρξει διάδοχη κατάσταση στην ομάδα: «Αν ήμουν ο Νίκος Αρβανιτίδης, ίσως να έδινα στον Αλεξ Κάλας τα χρήματα για την εκκαθάριση, αλλά όχι όσα λέει το μνημόνιο».

Για τις προθέσεις της πλευράς Αρβανιτίδη να βοηθήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και όχι μόνο: «Ξέρουμε ότι ο Ερασιτέχνης και το ΤΑΑ έχουν πολλά προβλήματα. Είμαστε διατεθειμένοι να χτίσουμε σε όλα τα επίπεδα και να δούμε συνολικά τον σύλλογο. Δεν αξίζει στον ΑΡΗ αυτή η μεταχείριση. Η αγωνιστική αποτυχία φέτος είναι δεδομένη. Δεν μπορούμε να διοικούμε τον ΑΡΗ από την Αμερική. Μας υποσχέθηκε τεχνοκράτες και έφερε τον κ. Παπαδόπουλο από τον Πιερικό. Ο κ. Καλαϊτζίδης κατάφερε να γίνει κόκκινο πανί σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα

Κάποια μέλη του Ερασιτέχνη λένε στον πρόεδρο ότι η πρόταση του Αρβανιτίδη είναι προσωπική υπόθεση, αλλά δεν βγάζουν κάποια ανακοίνωση».

Για την δεδομένη κόντρα ανάμεσα στις δπυο οικογένειες: «Εγώ δεν θέλω να μπω σε καμία διαμάχη δύο οικογενειών. Εμένα με ενδιαφέρει το συμφέρον του ΑΡΗ. Το θέμα είναι να υπάρξει μια οργάνωση και να δημιουργηθεί μία αξιόλογη ομάδα».

Για τον κ. Καλαϊτζίδη: «Ποιος έδωσε στον κ. Καλαϊτζίδη να δικαίωμα να απαξιώσει τις ακαδημίες του ΑΡΗ και να τον παρακαλάμε να αποσύρει τις μηνύσεις σε Οικονομίδη και Πασιαλή; Δεν κάνω προπαγάνδα υπέρ του Αρβανιτίδη, αλλά έκκληση».

Για το θέμα Αναστόπουλου: «Εχει την δική του πορεία στο ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή πέρασε από τον ΑΡΗ. Πριν λίγα χρόνια τον κάναμε πρόταση, αλλά αρνήθηκε. Ο κόσμος ξέρει τι μπορεί να κάνει ο Νίκος Αναστόπουλος, αλλά αυτός δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ο ΑΡΗΣ να βρει τον δρόμο του».

Για τον ρόλο των ΜΜΕ: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικός και πάντα τα θέλουμε κοντά μας, όπως και εσάς, που η εκπομπή σας είναι ένα πραγματικό Ευαγγέλιο για τον κόσμο του ΑΡΗ».

Προτεινόμενα Άρθρα