Και τώρα… δουλειά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πλάνο που προανήγγειλε χτες καλείται πλέον να εφαρμόσει ο ομογενής

Η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη παρήλθε, ο κόσμος μίλησε και ο Αλεξ Κάλας θα είναι αυτός που θα κρατήσει το τιμόνι του ΑΡΗ, στην επόμενη ημέρα της ομάδας.

Ο ομογενής επιχειρηματίας κέρδισε την εμπιστοσύνη των μελών του ΑΣ και ήταν ο νικητής της χτεσινής βραδιάς, από σήμερα όμως έχει δουλειά και μάλιστα αρκετή.

Από την στιγμή που αποτέλεσε τον «εκλεκτό» του κόσμου για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αυτόματα είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το πλάνο που ανέλυσε χτες ενώπιον των μελών, με γνώμονα την… σχεδόν σίγουρη συμμετοχή της ομάδας στην Φούτμπολ Λιγκ της νέας περιόδου.

Σε πρώτο πλάνο φυσικά θα μπει το αγωνιστικό, η οριστικοποίηση της παρουσίας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο της ομάδας και φυσικά η ενίσχυση του ρόστερ, με δεδομένη την παρουσία του ΑΡΗ στην Β’ Εθνική. Παράλληλα θα αρχίσουν να… τρέχουν σιγά-σιγά και οι υπόλοιποι άξονες του πλάνου που έχει καταρτίσει ο Κάλας και τους οποίους ανέφερε χτες.

1) Τα χρήματα που δεσμεύτηκε να βάλει. Δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποσά, τόνισε όμως ότι θα διαθέσει όσα χρειαστούν, ώστε να καλύψει τις όποιες ανάγκες προκύψουν για την ομάδα.

2) Η ενεργοποίηση των Γερμανών, οι οποίοι για την ώρα θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο, βοηθώντας με τις γνώσεις και τις γνωριμίες τους, την αναδιοργάνωση του ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα.

3) Η πλήρης αναδιοργάνωση των ακαδημιών. Σε πρώτη φάση θα κληθεί να επιλέξει τους προπονητές που θα αναλάβουν τις ομάδες Κ-19 και Κ-17, πριν προχωρήσει το… παιδομάζωμα που ετοιμάζεται, για την ανάδειξη ταλέντων μέσα από την ομάδα.

4) Η στελέχωση της διοίκησης. Ηδη από χτες προανήγγειλε την συμμετοχή βετεράνων της ομάδας και πλέον όλοι περιμένουν την επιλογή του Γερμανού τεχνοκράτη για τον οποίο έκανε λόγο. Ουσιαστικά τον άνθρωπο που αναμένεται να έχει τον ρόλο του στην Θεσσαλονίκη, από την στιγμή που αυτός δεν μπορεί να είναι μόνιμα εδώ.

5) Η οικονομική ενίσχυση του ΑΣ. Ο Κάλας δεσμεύτηκε να είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλει ο Ερασιτέχνης για την εξυγίανση του συλλόγου, τόσο μέσα από την ρύθμιση προς το ΙΚΑ όσο και μέσα από εκείνην που αναμένεται να γίνει με το δημόσιο και το θέμα των τιμολογίων.

6) Το αθλητικό κέντρο. Η εκμετάλλευση των γηπέδων του Βασίλη Χατζηπαναγή στην Θέρμη, πιθανόν για τις ακαδημίες είναι ψηλά στην λίστα του Κάλας, ο οποίος παράλληλα ετοιμάζει άμεσα πρότζεκτ και για την διπλανή έκταση, με στόχο την δημιουργία του… σπιτιού του ΑΡΗ.

7) Οι ανακαινίσεις. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου, ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί και στους γύρω χώρους, θέμα που θα τεθεί επί τάπητος σε συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη, όπως προανήγγειλε ο Κάλας.

Προτεινόμενα Άρθρα