Δουλειά σε διπλό ταμπλό

από AllAboutARIS

Το πλούσιο ρόστερ, αλλά το διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών υποχρεώνει τον έλληνα τεχνικό και τους συνεργάτες του να καταρτίσουν ειδικό πρόγραμμα.

Ο Νίκος Αναστόπουλος πιάνει από σήμερα και επισήμως δουλειά αφού θα προπονήσει για πρώτη φορά την ομάδα στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου. Αυτό σημαίνει ότι έχει… σκάρτες 15 μέρες πριν από την έναρξη- για τον ΑΡΗ- των υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα στις 4 Οκτωβρίου κόντρα στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης.

Παραλαμβάνει μια ομάδα που ναι μεν μπορεί να έχει για τα δεδομένα της κατηγορίας ένα ρόστερ που θεωρείται πολυτέλεια αλλά που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες και έχει αρκετές… ιδιαιτερότητες. Τι εννοούμε; Όσοι έμειναν από την περσινή χρονιά έχουν πραγματοποιήσει κουτσουρεμένη προετοιμασία μετά τα όσα έγιναν και την εσπευσμένη επιστροφή από το Ζλάτιμπορ και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για ένα ποδοσφαιριστή να ξεκινάει την προετοιμασία και να τη διακόπτει για 20 μέρες.

Από την άλλη παίκτες που ήρθαν από την Βέροια και έχουν κάνει προετοιμασία (Τάτος, Παυλίδης, Τσουμάνης) είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω σε επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για μια πλειάδα άλλων που εντάχθηκαν πρόσφατα στο ρόστερ. Ρόβας, Καζναφέρης, Ντούνης, Πόι και ειδικά ο Κόκε θα χρειαστούν ένα διάστημα για να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Ο Νίκος Αναστόπουλος δηλαδή θα υποχρεωθεί να δουλεύει σε δυο άξονες. Να φέρει τους παίκτες λίγο πριν αρχίσει η σεζόν σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και παράλληλα να δουλεύει πάνω στο τακτικό κομμάτι περνώντας την φιλοσοφία του και επιλέγοντας τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνίζεται η ομάδα (διάταξη κτλ) βάσει και του ποιοτικού και πλούσιου ρόστερ που διαθέτει.

Προτεινόμενα Άρθρα