Οι (αναμενόμενες) κινήσεις των πρώην για την εκκαθάριση

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Αίτηση από την πλευρά του Λάμπρου Σκόρδα ώστε όταν βγει το Ρύσιο σε πλειστηριασμό να μην εκποιηθεί σε ποσό κατώτερο των 2,5 εκ ευρώ.

Ο Λάμπρος Σκόρδας προχώρησε σε αίτηση στο Ειρηνοδικείο, προκειμένου όταν θα βγει σε πλειστηριασμό το Νέο Ρύσιο, να μην εκποιηθεί σε ποσό κατώτερο των 2.500.000 ευρώ. Αυτή ήταν μία αναμενόμενη κίνηση και άπαντες την περίμεναν καθώς αυτό είναι και το ποσό περίπου για το οποίο έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ.

Βάσει νόμου κάθε μέτοχος που έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσφύγει στο Ειρηνοδικείο και να ζητήσει να υπάρχει συγκεκριμένο ποσό ως βάση για την έναρξη ενός πλειστηριασμού σε μια υπό πτώχευση εταιρία. ήταν μία κίνηση αναμενόμενη και απόλυτα δικαιολογημένη με βάση τις δικαστικές περιπέτειες των πρώην διοικούντων. Φυσικά προκύπτει και η αναμενόμενη…διόγκωση περί μπλόκων στην εκκαθάριση και άλλων παρόμοιων για ένα γεγονός απόλυτα φυσιολογικό και νομικά αναμενόμενο. Ήδη το Δημόσιο για χρέη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει βάλει σε υποθήκη το Νέο Ρύσιο για ποσό της τάξης των 2.200.000 ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε ως αφετηρία για το αίτημα της πλευράς Σκόρδα.

Η αίτηση αυτή κοινοποιήθηκε στους εκκαθαριστές του ΑΡΗ Κλεώπας, Σενέμης. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι υπάρχουν οι νομικοί τρόποι για να μειωθεί το ποσό και αυτό θα πράξουν οι νομικοί του συλλόγου όταν έρθει η ώρα.

Η εκδίκαση της αίτησης είχε οριστεί μέσα στην τρέχουσα βδομάδα, αλλά ματαιώθηκε λόγω των εκλογών και πλέον θα υπάρξει λογικά νέα αίτηση. Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ προσπαθούν να δώσουν μία αρνητική δημοσιότητα στο όλο θέμα ακριβώς για να μην ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Κάνουν ότι και με το άρθρο 99 στο ποδόσφαιρο, την στιγμή που στο μπάσκετ…απουσίας αντιπολίτευσης υπήρξε ευτυχή κατάληξη.

Προκαλεί πάντως αίσθηση ότι ήδη γίνεται λόγος για…μπλόκο στην εκκαθάριση πριν καν εκδικαστεί η αίτηση, πριν καν αποφασίσει το δικαστήριο. Για ποιο λόγο προεξοφλούν μία απόφαση που έτσι και αλλιώς και να προκύψει έχει υπολογιστεί από τους νομικούς ως ενδεχόμενο είναι άξιο απορίας.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, ο ΑΡΗΣ μπορεί να προχωρήσει κανονικά στην δημιουργία νέας ΠΑΕ – με τις κατάλληλες κινήσεις- και υπό συγκεκριμένες συνθήκες να πάρει και αδειοδότηση από την ΕΠΟ (όπως έγινε με τον Αγρ. Αστέρα, ενώ αντίθετα δεν έγινε με την Λάρισα). Στον βωμό όμως των κλικ και της δημιουργίας εντυπώσεων και με δεδομένο ότι η πλερά Καρυπίδη έχει προχωρήσει ως τώρα σε εντυπωσιακές κινήσεις, η εκκαθάριση είναι αλήθεια ότι προσφέρεται ως θέμα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων…

Ίσως ακριβώς το γεγονός ότι ανέλαβε ο Καρυπίδης και δεσμεύτηκε ότι θα τρέξει την εκκαθάριση να είναι αυτό που ενοχλεί. Το μέλλον θα δείξει…

Προτεινόμενα Άρθρα