Αλλάζει σχήμα

από AllAboutARIS

Το Άμστερνταμ Αρίνα, το γήπεδο του Άγιαξ, θα υποστεί σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο ενός μεγάλου πρότζεκτ ανακαίνισης , που θα κοστίσει 50 εκατ. ευρώ.

Το 53.000 θέσεων (αυτό δε θα αλλάξει) στολίδι της ολλανδικής πόλης, θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020, που να θυμίσουμε πως θα διεξαχθεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Ενόψει αυτού του σημαντικού γεγονότος, και παρόλο που η «Αρένα» είναι μόλις 20 ετών, η τοπική κυβέρνηση του Άμστερνταμ (σε αυτήν ανήκει το γήπεδο) αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει αρκετά την εικόνα του σταδίου και θα το κάνει ακόμα πιο φιλικό ως προς τους θεατές.

Η μεγαλύτερη αλλαγή θα έχει να κάνει με το σχήμα του γηπέδου, καθώς και τηνπροσθήκη ειδικής πρόσοψης, που θα διαθέτει όλα τις σύγχρονες πρακτικές της αρχιτεκτονικής. Στο εσωτερικό, θα γίνουν μεγαλύτεροι και πιο άνετοι οι χώροι στους οποίους συγκεντρώνονται και περπατούν οι θεατές, ενώ θα υπάρξουν περισσότερα ασανσέρ και τουαλέτες.

Όπως είναι αυτονόητο για μία χώρα όπως η Ολλανδία, όλες οι προσθήκες και οι αλλαγές θα σχεδιαστούν με βάση ένα πλάνο βιώσιμης και «πράσινης» ενέργειας. Θα τοποθετηθεί φωτοβολταικό σύστημα για την παροχή ενέργειας, ενώ το νερό της βροχής θα συγκεντρώνεται και θα χρησιμοποιείται στις τουαλέτες!

Η έκδοση της κατασκευαστικής άδειας και η απαραίτητη έγκριση του σχεδίουαναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, με τα έργα να ξεκινούν το πρώτο τρίμηνο του 2016. Ο προγραμματισμός αναφέρει πως το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί σε τρείς φάσης, με την καθεμία να υπολογίζεται πως θα κρατήσει περίπου ένα χρόνο.

Προτεινόμενα Άρθρα