Αρχίζει και… ξεφεύγει!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Οι κίτρινοι έφτασαν τους 19 βαθμούς και ξέφυγαν με ματς λιγότερο 4 βαθμούς από την δεύτερη Δόξα

Σε ένα παιχνίδι που ορισμένοι παίκτες του Απόλλωνα και ο προπονητής τους ήρθαν στο Βικελίδης για να θυμηθούν ότι υποστηρίζουν άλλη ομάδα της πόλης, ο ΑΡΗΣ πήρε τη νίκη με 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας.

Μάλιστα με τους τρεις βαθμούς αύξησε την διαφορά από την δεύτερη Δόξα Δράμας που αν και έχει ένα περισσότερο παιχνίδι βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω.

Από το πρώτο λεπτό ο ΑΡΗΣ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειξε ότι είναι η ομάδα που θέλει τη νίκη. Από την άλλη ο Απόλλωνας εμφανέστατα είχε ορισμένους παίκτες με ποιότητα για την κατηγορία και ορισμένους άλλους που μπέρδεψαν την οπαδική τους ιδιότητα με το παιχνίδι. 4-5 από τους παίκτες του Απόλλωνα είχαν στο μυαλό τους πώς θα διαμαρτυρηθούν και μόνο, με πρωτεργάτη και τον κ. Πάππα.

Ο Νίκος Αναστόπουλος έδωσε για πρώτη φορά φέτος την ευκαιρία στους Γιάννη Σιδεράκη και Χρήστο Ιντζίδη, με τον δεύτερο να βρίσκεται δίπλα στον Μελισσά στα στόπερ, τον Ραούλ Μπράβο αριστερά και τον Ρόβα δεξιά.  Στα χαφ ο Καλογέρης αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος ως βασικός, με τον Καζναφέρη . Ντούνης και Πόι ήταν στα εξτρέμ, ενώ ο Τάτος ήταν πίσω από τον Καπνίδη που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Καπνίδης στο 8 έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν μετά από πάσα του Πόι δεν σημάδεψε σωστά με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων. 

Τάτος και γκολ!

Ο Τάτος όμως ήταν αυτός που έβαλε μπροστά τον ΑΡΗ στο σκορ. Αφού αρχικά…προειδοποίησε στο 20 και 21, στο 22 με ωραίο χτύπημα φάουλ, όπου φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ Κωνσταντίνου-δεν υπάρχει φάουλ από Καλογέρη- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο κ. Πάππας νόμιζε προφανώς ότι βρίσκεται σε κάποιο άλλο γήπεδο και όχι στο Βικελίδης και άνοιξε διάλογο με τον πάγκο του ΑΡΗ, ενώ οι κινήσεις του εξόργισαν φυσικά τον κόσμο στις εξέδρες. Τελικά η ένταση έληξε μετά από λίγο με τον Απόλλωνα πάντως να φτάνει κοντά στο γκολ όταν στην πρώτη ευκαιρία του είχε κεφαλιά του Ζανέτου στο δοκάρι του Σιδεράκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά για να τελειώσει το ματς και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ντούνη στο 47΄ . Στο 55 όμως από καθαρή θέση και όχι οφσάιτ όπως διαμαρτυρήθηκαν για τις εντυπώσεις και μόνο οι του Απόλλωνα (αλήθεια μετά το ματς ο κ. Πάππας χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και ριπλέι πώς ήταν τόσο σίγουρος;) πέτυχε το 2-0 με ωραίο πλασέ.

Ο ρυθμούς έπεσε και ο Απόλλωνας βρήκε την ευκαιρία να μειώσει με τον Μωυσίδη μετά από μεγάλη αδράνεια της άμυνας του ΑΡΗ στο 72 για το 2-1.

Το…κλείδωσε ο Νλουντούλου

Αν περίμενε κανείς από τον Απόλλωνα να πιέσει μάλλον ήταν γελασμένος, καθώς η εμφανέστατη αγύμναστη ομάδα της Θεσσαλονίκης(κ. Πάππα μάλλον για αυτό και οι…δικαιολογίες περί διαιτησίας), δεν πέρασε το κέντρο ως το τέλος.

Ο ΑΡΗΣ έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Κυβελίδη σε δυο περιπτώσεις, τον Τάτο σε άλλη μία και τον Πόι να μην βρίσκουν δίχτυα μέχρι το 85΄ότααν ο Νλουντούλου με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 3-1.

Ο Γάλλος είχε ευκαιρία και για τέταρτο γκολ στο 90, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα κράτησε το τελικό σκορ στα επίπεδα του 3-1.

Ο ΑΡΗΣ πήρε μία δίκαιη νίκη, ενώ ο Απόλλωνας αν και έχει καλές μονάδες για την κατηγορία, απέδειξε με τον τρόπο λειτουργίας του προπονητή του για ποιο λόγο είναι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Όσο σε ένα ιστορικό σύλλογο είναι δέσμιοι οπαδικών νοοτροπιών και μάλιστα άλλης ομάδας της πόλης, δεν πρόκειται να ξεφύγουν από την κατάσταση που βιώνουν.

ΑΡΗΣ: Σιδεράκης, Καλογέρης, Ιντζίδης, Ρόβας, Μελισσάς, Ραούλ Μπράβο, Πόι (85′ Ντόγος), Καζναφέρης, Καπνίδης (64΄Κυβελίδης), Τάτος, Ντούνης (70΄Ν΄Λουντούλου).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.: Κωνσταντίνου, Μπουλγουρίδης, Τριανταφυλλίδης, Σαμαρόπουλος, Γιαξής (59΄Βιλανάκης), Αθανασιάδης, Κουκουλέκης, Ζανέττου (77΄Μπονέρης), Προβατίδης, Πολιανίδης (54΄Μουτζούρης).

Προτεινόμενα Άρθρα