Οι επόμενες κινήσεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πότε υπολογίζουν οι άνθρωποι του ΑΣ να είναι σε θέση να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά του γηπέδου

Η οριστικοποίηση έξωσης της «ΑΡΗΣ Εμπορική» από τους εμπορικούς χώρους του «Κλεάνθης Βικελίδης» μπορεί να πέρασε χθες στα… ψιλά, αποτέλεσε όμως μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το ΑΣ. Μία εξέλιξη που μπορέσει να αποφέρει σημαντικά έσοδα στον σύλλογο και το ποδοσφαιρικό τμήμα, αρκεί φυσικά τα μαγαζιά να λειτουργήσουν.

Αυτό για την ώρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αφού πρέπει μέσα στο επόμενο διάστημα να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες, με την πιο βασική να είναι η δήλωση στο κτηματολόγιο. Για να φτάσει ο ΑΣ μέχρι εκεί, πρέπει πρώτα να υπάρξει καταγραφή των συγκεκριμένων χώρων από πολιτικό μηχανικό και μετά να ακολουθήσει η ταυτοποίηση και η νομιμοποίηση τους. Αλλωστε βάσει του νέου νόμου, τα μαγαζιά που ξεπερνούν τα 50 τ.μ., πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πιστοποιητικό για να λειτουργήσουν. 

Οι παραπάνω διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την περίοδο των γιορτών, ώστε ο ΑΡΗΣ να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στο ερωτηματολόγιο, το οποίο κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου. Τις κινήσεις αυτές έχει εξουσιοδοτηθεί να προχωρήσει το μέλος του ΑΣ, Πασχάλης Καραγιάννης, μέλος της διοίκησης Οικονόμου, από την οποία είχε πάρει και το «πράσινο» φως γα να «τρέξει» της διαδικασία έξωσης της «ΑΡΗΣ Εμπορική» τον περασμένο Μάρτιο, με τα γνωστό από χθες επιτυχές αποτέλεσμα. 

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη ελπίζουν να είναι σε θέση να λειτουργήσουν ξανά τα μαγαζιά μέσα στους πρώτους μήνες του 2016, αφού γίνει και ο απαραίτητος πλειοδοτικός διαγωνισμός, για την παραχώρηση της διαχείρισης τους.

Προτεινόμενα Άρθρα