"Να τερματίσουμε αήττητοι"

από AllAboutARIS

Ο έμπειρος αμυντικός του ΑΡΗ μίλησε για τον αγώνα με τη Θύελλα Φιλώτα, τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα σχέδιά του για το μέλλον.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Δημήτρη Σαμαρά στον “Libero 107,4” και στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR”:

Για τη χθεσινή εμφάνιση του ΑΡΗ: «Το χθεσινό παιχνίδι ήταν πιο απολαυστικό σε σχέση με τα προηγούμενα, και για μας αλλά και για τον κόσμο. Υπάρχουν όμως αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσουμε».

Για το γεγονός ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Θύελλας Φιλώτα ήταν μικροί σε ηλικία: «Ένιωθα ότι παίζω με τα παιδιά μου. Είναι θετικό όμως σε τέτοιες κατηγορίες να αγωνίζονται μικρά παιδιά προκειμένου να δείξουν ότι αξίζουν κάτι παραπάνω».

Για την εξέλιξη του αγώνα: «Είχαμε την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγηθήκαμε νωρίς. Δεχθήκαμε την ισοφάριση από μία στημένη φάση αλλά ήρθε το γκολ του Κόκε στο κατάλληλο σημείο προκειμένου να μπούμε στα αποδυτήρια πιο ήρεμοι και να μην έχουμε άγχος στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας στον χθεσινό αγώνα και την παρουσία του Σέρχιο Κόκε: «Η ομάδα διαθέτει μεγάλη ποιότητα και η είσοδος του Κόκε μας βοήθησε πάρα πολύ γιατί είναι ένα επίπεδο παραπάνω απ’ όλους μας τεχνικά. Η παρουσία του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόδοση της ομάδας επιθετικά».

Για τους κανονισμούς που δεν του επιτρέπουν να αγωνίζεται συχνά και την αγωνιστική του κατάσταση: «Ένιωσα πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, δεν ήμουν βαρύς. Είμαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Υπάρχει φέτος η ιδιαιτερότητα να μην αγωνίζονται πάνω από 3 παίκτες μεγαλύτεροι από 33 ετών. Στην ομάδα υπάρχουν 4 παίκτες και ο προπονητής κάνει κάθε φορά τις επιλογές του. Πήρα χθες την ευκαιρία και έκανα αυτό που έπρεπε».

Για το αν στον δεύτερο γύρο και με εξασφαλισμένη την άνοδο, ο ΑΡΗΣ θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο: «Αυτό πιστεύω κι εγώ. Η ομάδα θα είναι πιο ελεύθερη στον δεύτερο γύρο αλλά αυτό εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και θα πρέπει να ιδρώσουμε για να κερδίζουμε. Μακάρι να συνδυάσουμε ουσία και θέαμα».

Για το αν η διαφορά ποιότητας σε σχέση με πέρσι είναι η μεγαλύτερη διαφορά του ΑΡΗ φέτος: «Σίγουρα παίζει ρόλο και αυτό. Φέτος υπάρχει και περισσότερη εμπειρία στην ομάδα. Πέρσι υπήρχαν νέα και φιλόδοξα παιδιά. Επίσης, αυτή τη σεζόν οι ομάδες δεν είναι τόσο δυνατές όσο στο περσινό πρωτάθλημα».

Για το κίνητρο που υπάρχει στους ποδοσφαιριστές πλέον, με τον ΑΡΗ να βρίσκεται με διαφορά στην πρώτη θέση: «Το αήττητο θα ήταν το καλύτερο για μας. Κανένας δεν θέλει ο ΑΡΗΣ να χάσει έστω και ένα παιχνίδι. Αλλά θα πρέπει να έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας ότι όλοι οι αγώνες είναι διαφορετικοί και αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα με τη Δόξα Δράμας, να μπούμε με στόχο τη νίκη ώστε στο τέλος να τερματίσουμε αήττητοι».

Για τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας την Τετάρτη: «Η Δόξα είναι μία ιστορική ομάδα. Πέρσι ήταν αυτή που μας στέρησε την άνοδο. Φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να κερδίσουμε και να πάρουμε μία άτυπη εκδίκησ για τις περσινές ήττες».

Για αυτά που έζησε από πέρσι στον ΑΡΗ: «Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για αυτά, μπορεί όχι ολόκληρο αλλά μισό βιβλίο σίγουρα. Έχουν γίνει διάφορα πράγματα, ειδικά το καλοκαίρι δεν ξέραμε αν θα παραμείνουμε στην ομάδα. Ευτυχώς πλέον τα πράγματα είναι καλύτερα, είμαστε υγιείς και ελπίζω έτσι να συνεχίσουμε».

Για το πώς σκέφτεται το ποδοσφαιρικό του μέλλον: «Θα το αποφασίσω στο τέλος της σεζόν. Αυτή τη στιγμή θέλω να νιώθω καλά το σώμα μου και με καθαρό μυαλό να αποφασίσω τι θα κάνω στη συνέχεια. Δεν αποκλείω τίποτα, είμαι σε μία περίεργη κατάσταση».

Για το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: «Θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, Είμαι τόσα χρόνια στον χώρο και όπως κάθε ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του, θέλω να παραμείνω στον χώρο και να βοηθήσω όσο μπορώ».

Για την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο: «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος, είναι η δεύτερη χρονιά του ΑΡΗ στην Γ’ Εθνική. Βλέπει ότι γίνεται μία προσπάθεια που πιστεύω ότι στο τέλος θα είναι επιτυχημένη και μέσα από το ποδόσφαιρο που παίζουμε, μπορούμε να τον φέρουμε στο “Κλεάνθης Βικελίδης”».

Προτεινόμενα Άρθρα