«Πρωτόγνωρο αυτό που ζήσαμε»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Δεν έδωσα δύναμη στον Νίκο, αλλά πήρα»

Ο Αλεξης Δέλλιος ήταν ένας από τους πολλούς βετεράνους του ΑΡΗ που έδωσαν το «παρών» στο χθεσινό φιλικό για τον Νίκο Κυζερίδη και τίμησαν τον άλλοτε άσσο της ομάδας. 

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των «κίτρινων» χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρα τα όσα έζησε χθεςστο «Κλεάνθης Βικελίδης», αναφερόμενος κα ιστην επιστροφή στο γήπεδο μετά από δέκα χρόνια. 

Για το χθεσινό φιλικό: «Είχα να έρθω στο γήπεδο από το 2005. Δηλαδή 10 χρόνια. Δεν έριξα μαύρη πέτρα, αλλά είχα μία πίκρα. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Σημασία έχει ότι γύρισα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθω. Ηταν υποχρέωση μας. Δεν έδωσα δύναμη στον Νίκο, αλλά πήρα δύναμη και με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο».

Για την δική του παρουσία στο φιλικό: «Κανένας από εμάς, μέσα σε αυτό το γήπεδο, δεν ήθελε να βγει. Να είστε σίγουροι για αυτό. Ημασταν μία ωραία ατμόσφαιρα. Δεν έχει να κάνει με το αν είμαι Αρειανός. Εχει να κάνει με το γήπεδο, στο οποίο περάσαμε κάποια χρόνια, αγωνιστήκαμε και παίξαμε σαν παιδιά».

Για την ανταπόκριση των βετεράνων: «Ηταν πρωτόγνωρο. Ηταν και μία ευκαιρία για να οργανωνόμαστε και να κάνουμε σαν παλαίμαχοι, καλά πράγματα. Μην ξεχνάμε βέβαια και την βοήθεια του κ. Μπακούρα. Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια, για να φτιάξουμε το όνομα του ΑΡΗ, που έχει αλλοιωθεί τα προηγούμενα χρόνια, για γνωστούς και διάφορους λόγους».

Για το πως ένιωσε ο ίδιος, με την επιστροφή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Τα έχω ξεχάσει όλα. Δεν μπορείς να ζήσεις με αυτό. Εχω λάβει και εγώ την αγάπη του κόσμου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν διοικούσε ο κόσμος, αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα. Η ιστορία θα κρίνει τους πάντες και τα πάντα».

Για το πρόβλημα υγείας του Νίκου Κυζερίδη: «το ήξερα το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και στεναχωρήθηκα. Δεν ήθελα να μαζευτούμε για αυτόν τον σκοπό. Ξέρω πόσο περήφανος είναι ο Νίκος. Φανταστείτε πόσο καταρρακώθηκε η ψυχολογία του, για να το γνωστοποιήσει. Εγώ πήρα δύναμη από τον Νίκο».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος: «Οσο με κρατούν τα χέρια και τα πόδια μου, μπορώ να κάνω αρκετές δουλειές. Η δική μου περιπέτεια, με βοήθησε να κάνω αρκετές δουλειές».

Για την μάχη που έχει ακόμα να δώσει ο Κυζερίδης: «Ο Νίκος μιλάει με το γατρό του και το πρόβλημα, το γνωρίζουμε. Το έχω περάσει και εγώ μέσα στην οικογένεια μου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Αν ακολουθήσει και όσα του λέει ο γιατρός, θα το ξεπεράσει. Εγώ τον είδα πάντως σε καλή κατάσταση».

Για την φετινή εικόνα του ΑΡΗ: «Η ομάδα αυτό που χρειάζεται να αντιμετωπίσει όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα. Ο κίνδυνος για τους παίκτες, είναι αυτός. Ολοι όσο είναι απέναντι, θέλουν να κερδίσουν τον ΑΡΗ για διάφορους λόγους».

Για την επαφή του με το ποδόσφαιρο: «Μόνο συμβουλευτικά ενεργώ. Τώρα σκέφτομαι να ακολουθήσω τα βήματα με την σειρά, σε σχολή, για να πάρω τα απαραίτητα διπλώματα».

Προτεινόμενα Άρθρα