Γκέλα ολκής!

από Νίκος Παπαδόπουλος

“Οταν δεν τα βάζεις, θα το πληρώσεις”, είναι μία από τις παραφράσεις του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου. Αυτός δηλαδή που βρήκε ο ΑΡΗΣ απέναντι του στον αγώνα με την Κηφισιά. Και τον ένιωσε στο πετσί του.

Προβάδισμα από νωρίς με τον Μορόν (23′) και άλλες 3-4 καλές στιγμές που ακολούθησαν ώστε οι “κιτρινόμαυροι” να “καθαρίσουν” ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι. Το τέρμα του Οζέγκοβιτς όμως στο 75′ “φρέναρε” την ομάδα του Μάντζιου και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ένα αποτέλεσμα στο οποίο έβαλε βέβαια το… χεράκι του και ο Πουλικίδης με την κόκκινη που χάρισε στον Παπασάββα λίγα λεπτά πριν την ισοφάριση της Κηφισιάς και συγκεκριμένα στο 69′ . Μία αποβολή που σίγουρα θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για τον ΑΡΗ που μόνος του τα έκανε μαντάρα με τις φάσεις που “πέταξε” για να τελειώσει το ματς, συν τα πολλά λάθη που έκανε ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Μπράμπετς… παρών – Βασικός για πρώτη φορά ο Πάρντο

Ο Τσέχος “έσπασε” τα κόντερ και μέσα σε δύο μέρες ξεπέρασε την κάκωση στο γόνατο, ξεκινώντας δίπλα στον Φαμπιάνο. Ο Φεράρι επέστρεψε στα αριστερά, ο Οντουμπάζιο στα δεξιά και ο Κουέστα στο τέρμα.

Βερστράτε-Νταρίντα οι δύο χαφ, με τον Πάρντο λίγο πιο μπροστά για πρώτη φορά βασικός. Σουλεϊμάνοφ-Μενέντες ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Τρία νέα πρόσωπα και οι… πρώην

Τριάδα αλλαγών στα πλάνα του Αναστασίου για το σημερινό παιχνίδι, έχοντας στην ενδεκάδα και τους… πρώην Λούμορ και Αναγνωστόπουλο ο οποίος ήταν κάτω από τα δοκάρια. Μασούρας στα δεξιά της άμυνας, Λούμορ στα αριστερά και ο Μποτία και με τον Κάπαν στα στόπερ.

Παπασάββας, Βαφέας και Ίλιεφ η τριάδα του κέντρου. Τετέι-Αντερέγκεν οι δύο εξτρέμ και ο Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ολοι τον Σουλεϊμάνοφ και αυτός… τον Μορόν

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ο ΑΡΗΣ έπαιξε πολύ από τα πλάγια με τους εξτρέμ και τα ανεβάσματα των μπακ για να δώσει πλάτος στο γήπεδο, τη στιγμή που η Κηφισιά έψαχνε τους χώρους και κυρίως τον Τετέι στο… μισματς με τον Φεράρι.

Μενέντες και Σουλεϊμάνοφ ήταν οι πιο… ορεξάτοι για τους γηπεδούχους και ειδικά ο Ρώσος, τον οποίο οι συμπαίκτες του σημάδευαν συχνά, όπως και στη φάση του 1-0.

Ο Φεράρι βρήκε τον βραχύσωμο εξτρέμ στο πίσω δοκάρι και αυτός κέρδισε στον αέρα τον Λούμορ, στρώνοντας στον Μορόν για το σουτ σε πρώτο χρόνο και το προβάδισμα του ΑΡΗ στο 23ο λεπτό.

Προβάδισμα… βελτίωσης

Ηδη από το 15′ και κυρίως μετά το γκολ του Μορόν ο ΑΡΗΣ απελευθερώθηκε δημιουργικά και στις στιγμές που πίεζε λίγο παραπάνω έβαζε δύσκολα στην Κηφισιά, με εξτρά επιθέσεις καλή κυκλοφορία και αρκετές προσπάθειες πάλι από τους πλάγιους διαδρόμους, δίχως όμως κάποια αξιόλογη φάση ως το τέλος του ημιχρόνου. Εκεί όπου η Κηφισιά ανέβηκε ψηλά και πίεσε για πρώτη φορά χωρίς κάτι άξιο αναφοράς ως ευκαιρία.

Σερί χαμένων ευκαιριών

Καλός ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο και με τον ΑΡΗ να κυνηγάει το δεύτερο γκολ… ασφαλείας, βλέποντας παράλληλα την Κηφισιά να εμφανίζεται επιθετικά.

Στο 51′ ο Φεράρι με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Μορόν απέναντι στον Αναγνωστόπουλο, με τον τελευταίο να σταματάει σωτήρια τον Ισπανό. Το ίδιο έκανε και στο 65′ στην προσπάθεια του Κάρλσον ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Οζέγκοβιτς σημάδεψε ελάχιστα άουτ εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Μπράμπετς.

Ο Πουλικίδης χάρισε κόκκινη στην Κηφισιά!

Φάση που σίγουρα θα συζητηθεί είναι αυτή του 69′ και με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή που αλλοίωσε τη ροή του ματς. Ο Παπασάββας έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη για δυνατό μαρκάρισμα στον Βερστράτε, την οποία ο Πουλικίδης… έπνιξε προκαλώντας τις διαμαρτυρίες όλου του γηπέδου.

Τα έχασε… και το πλήρωσε

Ο νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε τον ΑΡΗ στο 75′, βλέποντας την Κηφισιά να ισοφαρίζει μετά τις δικές του χαμένες ευκαιρίες.

Από λάθος του Νταρίντα στο κέντρο και κλέψιμο του Μασούρα, ο Οζέγκοβιτς σηκώθηκε στο πίσω δοκάρι και με κεφαλιά έδωσε άλλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κάρλσον προσπάθησε να απαντήσει με ωραία ενέργεια από τα δεξιά αλλά ο Αναγνωστόπουλος είπε πάλι “όχι” στον Σουηδό

Ο Μάντζιος επιστράτευσε Σαμόρα και Μοντόγια στα τελευταία λεπτά, ο Κάρλσον δεν τα κατάφερε σε διπλή ευκαιρία στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Κηφισιά πάντως αντί να κλειστεί έδειξε να το πιστεύει, έψαξε και το 2ο γκολ αλλά το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει έντονα τους παίκτες του Μάντζιου.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας

Βοηθοί:Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

4ος:  Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθός VAR: Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:-/31′ Αντερέγκεν, 49′ Παπασάββας, 54′ Μποτία, 62′ Βαφέας, 76′ Ανανγωστόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-

ΓΚΟΛ: 23′ Μορόν/75′ Οζέγκοβιτς

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάζιο (83′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτε (83′ Σαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (58′ Κάρλσον), Πάρντο (57′ Χριστοδουλόπουλος), Μενέντες (68′ Ντουκουρέ), Μορόν.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μποτία (84′ Κωνσταντακόπουλος), Λούμορ, Βαφέας, Κάπαν, Μασούρας, Παπασάββας (69′ Πέιος), Ιλιεφ (62′ Μπιφουμά0, Τετέι, Αντερέγκεν (62′ Μπαρμπόσα), Οζέγκοβιτς (85′ Γκόμπελιτς)

Προτεινόμενα Άρθρα