Συγχαρητήρια γεμάτα… ειρωνεία σε Ινφαντίνο!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA θα μπορούσε απλά να στείλει ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA θα μπορούσε απλά να στείλει ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Ή να σωπάσει. Προτίμησε να απευθυνθεί στον διάδοχό του με γράμμα του στην γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche». Μέσω αυτού του δημόσιου μηνύματος θυμίζει μερικά πραγματάκια στον Ινφαντίνο, ο οποίος νίκησε στις εκλογές της Παρασκευής τον εκλεκτό του Μπλάτερ, Σεΐχη Σαλμάν. 

«Είμαι σίγουρος ότι θυμάσαι καλά ότι η δική σου ομοσπονδία, η UEFA, ήταν αυτή που δεν με στήριξε το 2013. Δεν με στήριξε όταν είχα εισηγηθεί αυτές τις μεταρυθμίσεις που τώρα εσύ έχεις στα χέρια σου και ψηφίστηκαν από την FIFA και πρέπει τώρα να υλοποιήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπλάτερ, ο οποίος εμφανώς ειρωνικά αποκαλεί «φίλο» τον Ινφαντίνο. 

«Η θέση που διάλεξες δεν είναι εύκολη. Περιμένουν από εσένα θαύματα. Αν χρειαστείς συμβουλές, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου. Την Παρασκευσή στις 18:01 που ανακοινώθηκε η εκλογή σου ένα μεγάλο βάρος έφυγε από τους ώμους μου. Δεν θα μπορούσα να έχω λιγότερες ευθύνες πια. Δεν είμαι πια πρόεδρος» τονίζει σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στον νέο πρόεδρο και συμπληρώνει: «Θα πρέπει, επίσης, να έχεις κατά νου ότι δεν έλαβες την απόλυτη υποστήριξη όλων των μελών». Κατά τα άλλα, βέβαια, ο Μπλάτερ ξεκαθάρισε ότι χάρηκε για τη νίκη του Ινφαντίνο επειδή είναι συμπατριώτης του και καλός άνθρωπος…

Προτεινόμενα Άρθρα