Ξύπνησε στο τέλος!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενα πέναλτι,μια αποβολή, μία κόκκινη και πέντε γκολ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε σε ένα ακόμη παιχνίδι ο ΑΡΗΣ, ο οποίος τα… χρειάστηκε απέναντι στον Λαγκαδά, έστω όμως και αν ζορίστηκε, έφτασε στην νίκη με 3-2.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο γκολ, πέναλτι, αποβολές και πολύ ένταση, οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν πάλι κατώτεροι των περιστάσεων, στο τέλος όμως ξύπνησαν και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, παρόλο που για περίπου ένα τέταρτο βρέθηκαν να αγωνίζονται με παίκτη λίγο, εξαιτίας της αποβολής του Μελισσά.

Με Καζναφέρη στα αριστερά και Καλογέρη στα χαφ

Αν και μέσα στην εβδομάδα φάνηκε ότι η λύση Γεωργιάδη είχε προβάδισμα για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε τελικά τον Καζναφέρη, αφήνοντας τον πρώτο στο δεξί άκρο και τους Μελισσά-Ιντζίδη στα στόπερ. Ο Καλογέρης με τον Τάτο ήταν το δίδυμο στα χαφ, ο Ντούνης με τον Πόι αγωνίστηκαν στις πλευρές και ο Καπνίδης στην κορυφή της επίθεσης, λίγο πιο μπροστά από τον Κόκε. 

«Πέταξε» ευκαιρίες

Παρά την μέτρια εικόνα του, ο ΑΡΗΣ ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και παρόλο που δυσκολευόταν στην ανάπτυξη του, είχε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 15′ ο Ντούνης έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Καλογέράκη με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ούτε ο Κόκε μπόρεσε να βρει δίχτυα στι 20′ Ο Ντούνης μετά από ατομική ενέργεια έβγαλε πάσα… πάρε-βάλε στον Ισπανό στο ύψος του πέναλτι, η προσπάθεια του όμως κατέληξε πολύ πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 35′ ο Τάτος πάτησε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή και απείλησε τον Καλογεράκη με δυνατό σουτ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα. 

Μπροστά ο Λαγκαδάς κόντρα στην ροή του αγώνα

Ο Λαγκαδάς αν και δεν είχε να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στο πρώτο μέρος, κατάφερε να προηγηθεί στο 37′ Ο διαιτητής Φωτιάδης καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Γεωργιάδη -το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και ακούσιο- και ο Πολίτης ευστόχησε από τα έντεκα βήματα για το 1-0.

Γκολ με το καλημέρα στην επανάληψη

Η αντίδραση του ΑΡΗ ήρθε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και δια… ποδός Τάτου. Ο αρχηγός του ΑΡΗ πήρε την μπάλα στην περιοχή και ωραίο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καλογεράκη για το 1-1. 

Ο Λαγκαδάς… έδρασε, αλλά ο ΑΡΗΣ αντέδρασε ξανά

Οι γηπεδούχοι παρά την ισοφάριση του ΑΡΗ, φάνηκε ότι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 64′ πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Σε μία αδράνεια της άμυνας, ο Ντούγκα βγήκε απέναντι από τον Σιδεράκη και έκανε το 2-1. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Καπνίδης ανατράπηκε μέσα στην μικρή περιοχή, ο διαιτητής όμως έκλεισε τα μάτια και δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Η απάντηση του ΑΡΗ δεν άργησε να έρθει ούτε τώρα, αφού στο 67′ ο Τάτος γέμισε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή και ο Καπνίδης έφερε ξανά το ματς στα ίσια. 

Ξύπνησε στο τέλος αν και με «10»

Η αποβολή του Μελισσά με δεύτερη κίτρινη στο 76′ έβαλε πολύ δύσκολα στον ΑΡΗ, πο οποίος όμως αν αι μέτριος σε όλο το παιχνίδι, έβγαλε νεύρο στο φινάλε και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Σε φάση διαρκείας στο 85′ ο Καπνίδης βρήκε τον Κυβελίδη μέσα στην περιοχή και αυτός με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-3 για τους «κίτρινους». 

ΛΑΓΚΑΔΑΣ (Ιερόθεος Γιαμουρίδης): Καλογεράκης, Λεμονής, Ντόσης, Σακαλής, Καραμανλής, Παναγιωτούδης, Ντούγκα, Καρασταύρου, Κρυστάλλης (85΄Κράββαρης), Πολίτης, Ξανθόπουλος (75΄Τσερκέζης)

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Σιδεράκης, Καζναφέρης, Μελισσάς, Ιντζίδης, Γεωργιάδης (72΄Κυβελίδης), Καλογέρης, Τάτος, Πόι (60΄Βουτσιάς), Ντούνης (46΄Ν΄Λουντούλου), Κόκε, Καπνίδης

Προτεινόμενα Άρθρα